Speltips: Djurgårdens IF-Färjestads BK - Fredag och ett fullsatt Hovet!

Färjestads BK

Vi har två intressanta semifinalserier att följa i årets SM-slutspel där vi alltså har Färjestad-Djurgården och Luleå-Frölunda som gör upp om de två platserna till finalspelet. Intressant, det är bara förnamnet vad gäller de båda matchserierna och det är det här tiden på säsongen som man har väntat på!

Här hittar du alla odds och all statistik för SM-slutspelet!

I denna text blir det uppsnack inför mötet mellan Djurgården och Färjestad, som är den tredje semifinalen mellan lagen.

Djurgårdens IF-Färjestads BK, 12/4, 19:00.

Som ganska så stora underdogs vann Djurgården med 1-2 borta mot Färjestad i onsdags vilket betydde och betyder att Stockholmarna är uppe i en 2-1-ledning i denna semifinal där Färjestad var uppskriva som relativt stora favoriter innan den drog igång. Match nummer fyra ikväll, på ett fullsatt Hovet - kan Djurgården utnyttja den möjligheten och ta sig fram till 3-1 och matchboll?

Djurgården i förarsätet efter två raka vinster

Vinst på Hovet med 5-3 under måndagen och sedan med uddamålet 1-2 i Löfbergs Arena under onsdagen efter en sen vändning som startade med knappa fyra minuter kvar av den tredje perioden. Kvittering från den glödhete Axel Jonsson Fjällby och sedan ett omdiskuterat lednings- och segermål från den före detta FBK-spelaren Dick Axelsson

Här är det omdiskuterade mål som tog Djurgården till seger i onsdagens match:

Det ska bli oerhört intressant att se hur denna matchserie nu ska fortsätta då vi har de stora favoriterna, både till finalplats och också SM-guld, halvt i brygga mot ett Djurgården som jag tycker hänger med bra i spelet och till och med är det bättre laget i vissa stunder av matcherna.

Onsdagens match startade lite återhållsamt jämfört med hur jag faktiskt tror att det kommer att se ut idag.

Matchbild: Fullsatt Hovet och full fart?

Som rubriken lyder tror jag inte att det kommer bli någon återhållsamhet i denna match. Nu senast var taktiken med stor sannolikhet att försöka sätta stopp för Färjestads offensiv i den första perioden.

Mycket står på spel, såklart, och det har varit en av de faktorer som jag haft i bakhuvudet när jag spelat underspel och särskilt underspel i första perioden och första tio minutrarna. Men med tanke på vad de båda lagen tjänar på så vore det, i min bok, konstigt om något utav lagen backade hem. Kändes varken som Färjestad eller Djurgården var nöjda med den chans- och målfattiga förstaperioden senast.

Djurgårdens allra bästa spel har varit när man fått snurr i offensiv zon och kunna trötta ut Färjestad. Detta föranleds med hård press och jag tänker att hård press på Färjestads backar kommer vara ett av många taktikdrag som Djurgårdstränaren Robert Ohlsson har i sin matchkostym. Båda målen från Djurgården senast kom till på det viset och det har varit liknande även i match ett och två. Hård press samt att vårda pucken i offensiv zon, finna ett bra och säkert passningsspel och sedan slå till när lägen ges.

Färjestads offensiv har inte riktigt nått de nivåer som man har visat under säsongen och som man såklart både vill och bör hitta tillbaka till nu när det gäller som mest. Endast ett mål på hemmaplan senast är såklart inte någon offensiv insats som får ett godkänt betyg. Vi som följt säsongen sedan omgång ett vet vad detta Färjestad kan få ut i offensiv väg den dagen som allting stämmer. Tre mål på Hovet under måndagen där samtliga gjordes i spel fem mot fyra. Det finns kvalité och jag tror att man vill ha en öppen matchbild för att kunna få ut det bästa av sina offensiva spelare som levererar klart bäst när de får operera på stora ytor.

Här finner du mycket fina bonusar att ta innan du spelar!

Slutsats och speltips

Jag har inför fredagens drabbning på Hovet plockat upp följande punkter:

  • Fullsatt Hovet brukar betyda bra tryck på läktarna och prestationshöjande för spelarna - speciellt för hemmalaget.
  • DIF:s framgångsfaktor att sätta hård press på FBK:s backar gynnas ytterligare av att matchen spelas på ett fullsatt Hovet.
  • Båda lagen, speciellt Färjestad, gynnas av en offensiv och öppen matchbild.
  • Två lag som är skarpa i Powerplay - utvisningar kan bli kostsamt.
  • Slutspel brukar betyda mål i tom kasse - 2/3 matcher hittills har slutat med det.

Med följande faktorer i behåll väljer jag att till fredagskvällens match spela:

Över 4.5 Mål

1.76 Unibet, 5/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.