Speltips: Djurgårdens IF-Färjestads BK - Revanschsuget hemmalag?

Steen 4/8

En grå måndag i början i april färgas rejält i och med två fina matcher på schemat. Match två mellan Djurgården och Färjestad där vi har Färjestad i förarsätet efter 5-2-segern i lördags. Dessutom en helt avgörande game 7 mellan Timrå och Oskarshamn om vilket lag som ska få den sista platsen till nästa års SHL.

Här hittar du alla odds och all statistik för slutspelet och kvalet

I denna text - fokus på matchen på Hovet där Djurgården tar emot Färjestad i semifinalseriens andra match.

Djurgårdens IF-Färjestads BK, 8/4, 19:00.

Färjestad i förarsätet efter den inledande segern på hemmaplan i lördags. Ny kamp att vänta under måndagen där Djurgården har hemmaplansfördel på Hovet.

Sovande start av Djurgården i lördagsmatchen…

Niklas Wikegård på Cmore sa att ”man inte kan sitta kvar i bussen när man ska möta Färjestad borta i en SM-semifinal” och syftade på att man inte alls var tillräckligt påslagna och alerta för att kunna vara med i matchen där Färjestad tog tag i taktpinnen direkt och vann de inledande perioderna med 2-0 och 2-1 vilket gjorde utgångsläget tufft för Djurgården inför den tredje perioden.

…som får ta med sig tredje perioden hit

Med 4-1 i baken efter två perioder spelade man upp sig rejält i den tredje perioden och hämtade upp till 4-2 innan Martin Johansson i Färjestad satte den slutgiltiga spiken i kistan i tom kasse. I den tredje perioden kunde man flytta ned spelet till offensiv zon och kunde gång på gång sätta tryck mot Färjestads försvar. Skottstatistiken i den tredje perioden vanns av Djurgården med 9-4 skott på mål samt 6-2 i skott utanför. Nu finns det, såvitt jag vet, inga siffror på puckinnehav men jag är tämligen övertygad om att det var stor fördel för Djurgården i den andra halvan av matchen, när man hade vaknat till. Nu är det hemmamatch på Hovet, med lite halvt kniven mot strupen för att inte försätta sig själva i ett alltför dåligt läge.

Marcus Nilsson - Oskar Steen - Gustav Rydahl

Succé för denna kedja under både grundserien och även i uppstarten av slutspelet. Kedjan ligger bakom mycket både vad gäller hårt jobb och även i poängproduktion. Dock tror jag att den förmodade matchbilden, med ett puckägande Djurgården, inte kommer att vara till fördel för denna kedja vad gäller poängproduktionen.

Med tanke på hur det såg ut under den tredje perioden i lördagens match där Djurgården ägde mycket puck och Färjestad fick förlita sig på kontringar, tror jag på en liknande matchbild ikväll där Färjestad inte kommer att få lika mycket tid med puck i offensiv zon som de fick i första halvan av lördagsmatchen.

Således kommer chanserna bli färre och denna kedja kommer heller inte att matchas lika hårt som exempelvis den med Johan Ryno, Joakim Nygård och Michael Lindqvist som ska vara den bärande i poängproduktionen.

Statistiken talar emot det ena spelet

I grundserien noterades Oskar Steen för 37 poäng på 46 matcher vilket gjorde honom till den näst bäst producerande spelaren i Färjestad bakom den finske försvarsspelaren Jesse Virtanen. Nu i slutspelet har Steen noterats för 5 poäng på 8 matcher och var den spelare som ju avgjorde den långa matchen mot HV71 förra lördagen efter 117 minuters spel.

Här finner du mycket fina bonusar att ta innan du spelar!

Slutsats och speltips

Till matchseriens andra match kommer jag att ta två spel. Jag utgår från att Djurgården är klart mycket mer påslagna i början av matchen än i lördags och att man nu också har stödet från fullsatta läktare på Hovet. Tycker att man såg bra ut senast och hade bra snurr och spel i offensiv zon vilket jag tror man kan bygga vidare på till denna match och öppna den starkt. Första spelet till matchen blir därför:

Djurgården +0 Asian Handicap Första Perioden (Insatsen tillbaka vid oavgjort)

1.68 Unibet, 3/10 Units

Djurgården med ett större puckinnehav än senast kommer leda till färre chanser för Färjestad som med stor sannolikhet kommer att behöva förlita sig på kontringar. Att Oskar Steen ska gå poänglös från denna drabbning ser jag som ett bra spel, då hans kedja inte kommer att gynnas av den matchbilden som jag förmodar kommer att utvecklas på Hovet ikväll. Förvisso kan en poäng slinka dit i Powerplay precis som i den första semifinalen, men jag tror i grund och botten att han får vänta med att öka på sin poängskörd till match tre istället. Spelar:

Oskar Steen Under 0.5 Poäng

1.72 Unibet, 3/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.