Speltips: Bayern München vs Dortmund - Allt inför lördagens

Munchen 4/6

En utav säsongens häftigaste matcher i Tyskland spelas under lördagen där det är dags för "Der Klassiker" och det är inte vilket möte som helst som stundar. Bayern München tar emot Dortmund hemma på Allianz Arena och det som ligatvåa, bakom just Dortmund, där man är två poäng efter och således står allt på spel.

Bayern München

Det var inte många veckor sedan Kovac's Bayern åkte ur Champions League och nu kommer en sån där säsongsdefinerande match upp på schemat igen, detta efter att man haft en ruggigt jobbig vecka bakom sig där man tappade poäng borta mot Freiburg under förra helgen, samt höll på att snubbla på snöret i veckans DFB-pokal när 2.Bundesligalaget Heidenheim utmanade de flerfaldiga mästarna på ett mycket imponerande sätt. Imponerad vet jag inte om man kunde bli utav Bayern, det var visserligen starkt att vända ett 1-2 underläge till 4-2 med 10 man, men det stod sedan alltså 4-4 när minut 80 hade passerats och en straff hjälpte att säkra avancemanget.

Krysset mot Freiburg var en sådan sak som händer då och då, Bayern var inte dåliga per se, utan man skapade tillräckligt för att vinna den matchen under andra halvlek. Kritiken stormade dock givetvis ut, men ingen utav de två matcherna man spelat under den sista sjudagarsperioden betyder någonting, så länge man vinner mot Dortmund. Bayern har haft problem mot lag som pressar dem högt och inte låter de bygga spelet i lugn och ro, så hade detta varit en tidigare upplaga hade det funnits stor fog för oro. Visserligen finns den där, men Favre's Dortmund är mycket mer restriktiva gällande att pressa över egen planhalva utan man är mer inväntade och hoppas på att slå till i rätt läge. Detta kan passa dagens Bayern ganska bra och det ska bli intressant vilken approach Kovac väljer, för han får absolut inte fega ur likt mot Liverpool - Det kommer inte att tolereras.

På skadefronten ser det även där bra ut, Neuer fullbordade ett träningspass under fredagen och även Alaba samt James är startklara. Bayern's elva är glasklar, med enda frågetecknet om Thiago eller James spelar på mittfältet. Jag tror personligen (Bild håller inte med) att det blir den förstnämnde och spelmässigt sett ser jag det som absolut bästa valet, James har fått sina chanser och när de mötte Liverpool var han osynlig, vilket gjorde att valet utav honom före Goretzka gav Kovac stor kritik, vågar han verkligen förlita sig på James igen? Jag tror inte det.

Dortmund

Dortmund kliver alltså in i den här fighten som serieledare och i det omvända mötet på hemmaplan vann man med 3-2 i en underbar match, men även om Dortmund var bra där och då, så var man rejält tillbakapressade under långa stunder. Här kommer man i klassisk Favre-manér att utgå från låga positioner, där man försöker vårda bollen i lugn och ro om man inte finner det perfekta omställningsläget vilket man då slår till direkt. Det finns absolut hål att hitta, men Dortmunds effektivitet har inte varit i närheten utav vad vi såg under hösten.

Det är inte heller ett särskilt formstarkt lag som kommer ut på Allianz Arena's gräsmatta, man har visserligen tre raka segrar efter uttåget mot Tottenham - Men de har varit allt annat än övertygande. Både mot Wolfsburg och Hertha Berlin var man åtskilliga gånger i ett spelmässigt underläge, där man tillät sig bli bortspelade och motståndarna skapa målchanser. Man avgjorde dessutom båda matcherna efter att matchuret slagit 90:00, sådant brukar inte vara särskilt hållbart över tid.

Skadeläget kunde dessutom varit bättre, Piszczek och Diallo har visserligen rest med laget till München men frågan är hur matchfit någon utav dem är. Alcacer missar på grund utav en armskada men det var den stora bomben om att Guerriero inte ens fanns på planet och missar matchen som slog ned som en blixt, ett högst besynnerligt avbräck på den spelaren bakom Reus som absolut betytt mest för Dortmund under säsongen. Sedan innan är även Hakimi, Philipp och Pulisic borta och framförallt ytterbackspositionerna är ett stort frågetecken inför lördagens möte.

Speltips

Det är lite tråkigt i sammanhanget men jag har otroligt svårt att värdera Dortmunds chanser i det här mötet som särskilt stora. Förutom nämnda skadeläge så är det en förväntad matchbild jag verkligen tror kommer passa Bayern som handen i handsken, de har även blodad tand och har något att bevisa här - Vilket aldrig är bra om man möter Bayern München. Dortmund kommer att behöva lägga ned en sån enorm energi i sitt försvarsspel centralt i banan samtidigt som man måste ut och hjälpa Wolf och Diallo/Schmelzer på ytterbackspositionerna, för de kommer inte att ha det lätt mot firma Coman/Gnabry. Den lite passiva stilen från bortalaget bör straffa sig och en spelare som kommer ge Delaney/Witsel huvudvärk är Goretzka som kommer att vara nästintill omöjlig att stora på "andraytan". Hur man sedan som gulsvart ska hitta energi att anfalla blir något att klura på, Sancho kan givetvis göra otroligt mycket själv ihop med Götze och Reus, men jag tror inte det "uppenbara" kontringshotet är tillräckligt. Bayern's asienlina på -1.0 ska räcka långt här och jag spelar den till oddset 1.81 hos Bethard.

Lycka till och se till att inte missa matchen!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.