Speltips: HJK - FC Inter - Öppningsmatch i Veikkausliiga

Fotboll 28/9

Lördagens bloggspel fick rättas som en vinst när TiPS löste +1.75 AH linan i Naisten liiga matchen borta mot HJK när man förlorade med 2-1. Nu när det har äntligen blivit april månad så börjar seriespelen komma sakta men säkert igång här i Finland. Under onsdagen är det dags för dom två första matcherna från Veikkausliiga och har valt att ta fokus på en av dessa matcher i dagens blogg.

HJK

Förra säsongens finska mästare HJK från Helsingfors rankas återigen som den största favoriten att vinna Veikkausliiga. Till skillnad från dom senaste säsongerna så förväntar den stora majoriteten att årets säsong inte kommer att bli en lika stor utklassning från HJK:s sida som dom tidigare säsongerna, säsongen 2018 vann man serien med 16 poängs marginal och säsongen 2017 vann man den med 20 poängs marginal.

Vintersäsongen och framförallt spelet i finska cupen lämnade en hel del att önska för HJK:s del. I januari gick man ut och sa att man har 3 målsättningar för säsongen 2019

  • Vinna Veikkausliiga
  • Vinna Finska Cupen
  • Kvala in till gruppspelet i Champions League eller Europa League

Från gruppspelet i finska cupen lyckades man inte kvala sig vidare, vilket i dess nuvarande format inte borde vara svårt för en klubb som HJK. Från sina 5 spelade cupmatcher vann man 2 spelade 1 oavgjord och förlorade 2 med målskillnaden 9-7. Det största orosmomentet i finska cupen var att man var defensivt svaga. En stor bidragande orsak till detta var att man försökte spela in ett nytt spelsystem med 3 försvarare. I den sista matchen som man var tvungna att vinna mot FC Lahti gick man tillbaka till gamla 4-2-3-1 formatet och vann genast matchen med 4-1.

HJK har nu under våren precis inför seriestarten förstärkt sitt lag med 4 nya tänkta profilspelare när följande skrivit på för klubben:

  • Elderson Echiejile (Cercle Brugge, Belgien)
  • Harmet Singh (Kongsvinger IL, Norge)
  • Ivan Tarasov (FK Zenit, Ryssland)
  • Marco Bueno (CD Everton, Chile)

Stora frågan med dessa 4 spelare är hur snabbt dom kan anpassa sig till HJK:s spel och konstgräsunderlaget som laget spelar på Telia 5G-Areena. Alla dessa fyra nyförvärv har hunnit med att spela några träningsmatcher med HJK inför seriestarten och t.ex. Marco Bueno har lyckats med att göra mål i dom två senaste, 3-0 vinsten mot FC Flora och 1-0 vinsten förra helgen borta mot FC Zenit II.

FC Inter

Åbolaget FC Inter rankas som kan överraska i år och om allt lyckas för deras del så kan man vara med och slåss om en plats ut i Europa. Laget går in i en ny era när José Riveiro tog över ansvaret som huvudtränare i laget. Riveiro har dom senaste säsongerna fungerat som assisterande tränare hos HJK och känner bra till deras spelsätt.

Försäsongen för FC Inters del har i det stora hela varit rätt så bra. I gruppspelet av finska cupen övertygade man när man slutade på en andra plats i gruppspelet efter 3 vinster och 2 förluster med målskillnaden 7-6. Man vann bl.a. i gruppspelet med 1-0 hemma mot HJK. Förra lördagen blev det dock respass från finska cupen för FC Inters del när man förlorade hemma i kvartsfinalen med 2-1 mot VPS efter att ha haft en 1-0 ledning i halvtid.

Ser vi på spelarna som FC Inter har värvat in inför denna säsong så är det framförallt en spelare som sticker ut ur mängden i anfallaren Filip Valencic. Valencic gjorde 5 mål på 5 spelade cupmatcher för laget och är enligt mig en potentiell vinnare av skytteligan denna säsong. Valencic som säsongen 2017 blev vald till säsongens bästa spelare 2017 i Veikkausliiga hade förra säsongen en strulig säsong när han först kom på kant med tränaren Mika Lehkosuo i HJK och därefter flyttade mitt under säsongen till Norge och Stabaek men lyckades inte göra något större väsen av sig i serien.

Speltips och analys

För tillfället håller spelbolagen HJK som rätt så klara favoriter på hemmaplan i premiären mot FC Inter när oddsen på en hemmavinst ligger runt 1.40 – 1.50, låt säga att oddsen gått upp med ca. 10 punkter sedan dom öppnades. Håller med om att HJK skall vara favoriter här i matchen. Tror dock att FC Inter kan ställa till det för HJK här i öppningsmatchen och bjuda på bra motstånd. Normalt sett brukar HJK vara rätt så trögstartade i inledningen av säsongen. HJK har lyckats bättre i sitt defensiva arbete i dom två senaste träningsmatcherna var man hållit nollan, man skall dock ta i beaktande att båda lagen som man mött inte kanske direkt varit dom mest vassa lagen i det offensiva spelet. FC Inter har under årets försäsong sett spelmässigt bra ut och framförallt offensivt har man sett bra ut i sina matcher. Tar vi i beaktande också att FC Inter har en av seriens bästa anfallare i Valencic och deras tränare Riveiro känner bra till HJK:s sätt att spela så tror jag att man kan störa HJK i öppningsmatchen. Kommer att ta två spel här vilka är:

  • Båda lagen gör mål till oddset 1.95 med 3/5 u hos bet365
  • Filip Valencic minst 1 mål till oddset 4.00 med 1/5 u hos NordicBet





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.