Speltips: Rayo Vallecano vs Real Betis - Måstematch i Madrid för Rayo

Lo Celso 3/30

Hårt pressade Rayo Vallecano gästas på söndag av Real Betis, två lag med lite olika verkligheter att förhålla sig till, Rayo i botten och Real Betis med siktet mot Europacup-platserna.

RAYO

Madrid-laget Rayo Vallecano har inkasserat smått otroliga sju raka förluster och läger är dystert. Klubbledningen har dock agerat och anställt den forne Rayo-tränaren Paco Jémez som därmed gör sin andra vända som huvudtränare i klubben. I Paco Jémez får Rayo en tuffing som inte accepterar något annat av sina spelare än allt eller inget. Det i sin tur brukar innebära full fart framåt men också svängdörrar bakåt. Läget är dock inte kört men det skiljer sex pinnar upp till säker mark där Villarreal just nu finns. Tittar man på Rayos sju senaste matcher så ser man snabbt att laget inte blivit utklassat utan tvärtom; förlorat merparten av matcherna med uddamålet. Elustondo och Amat saknas i backlinjen varpå Paco Jémez ändrar spelsystem och satsar sina resurser på ett 4-2-3-1.

(4-2-3-1): Dimitrievski, Moreno, Ba, Gálvez, Tito, Suárez, Imbula, García, Trejo, Embarba, de Tomás

Intern skytteliga: De Tomás 11, Embarba 3, García 3

Saknas: Elustondo, Amat (osäker)

Först och främst måste Jémez få ordning på försvaret. Rayo har släppt in minst två mål i sex av de sju senaste förlustmatcherna. Men en balans måste han också finna då Rayo behöver chansa för att ta en trepoängare. För den som sett Paco Jémez-ledda lag tidigare kan vi förvänta oss ett Hawaii-liknande upplägg med mycket fart framförallt framåt.

REAL BETIS

Betis är nia i tabellen just nu men det är oerhört tajt och till och med CL-platsen kan nås, framförallt i och med Getafes förlust hemma mot Leganés. Säsongen är annars lite av en besvikelse med tanke på respasset ur Europa League samt den missade Copa del Rey-finalen på hemmaplan. Ska Quique Setién rädda kvar jobbet bör han lotsa Betis till en Europa League-plats. Formen då? Nja, Betis har bara vunnit två av de tio senaste tävlingsmatcherna och innan uppehållet blev laget krossat av Leo Messi på hemmaplan. Hårt arbetande mittfältaren Andrés Guardado är avstängd och de båda wing-backarna Firpo och Francis tippas inte komma till start, helt klart defensiva avbräck för Setiéns Real Betis.

(3-4-3): López, Sidnei, Bartra, Mandi, Tello, Carvalho, Lo Celso, Barragán, Joaquín, Jesé, Canales

Intern skytteliga: Canales 6. Lo Celso 5. Loren 5

Saknas: Guardado (avst), Francis (osäker), Junior Firpo (osäker)

Framförallt offensiven är spännande. Lo Celsco med en mycket stark säsong hittills och det ryktas om större klubbar för argentinaren framöver. Offensiva trion i Joaquín, Jesé och Canales kan också bli ett stort hot om trion får ihop samspelet, Canales dessutom nybliven landslagsman för Spanien!

SPELTIPS OCH ANALYS

Överlinan lockar i Madrid. Rayo är lite för offensivt för sitt eget bästa och med halv-galningen Paco Jémez tillbaka tror jag Rayos försvar förblir minst lika osäkert. Att Rayo dessutom inte kan snålspela på något kryss stärker min tes. Betis har en bra offensiv och bör kunna straffa Rayo.

https://1x2.se/odds/7JvRFyA7SJTO/rayo-vallecano-real-betis-balompie






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt