Speltips: HJK Damer - TiPS Damer - Jämnare match än vad oddsen säger

HJK Damer 3/30

Senaste bloggspelet som spelades i onsdags i en vinst när AC Kajaani löste +2.25 AH mot KuPS och till och med vann matchen med 1-0. Överlag helt ok form på blogginläggen för tillfället när 6 av dom 7 senaste inläggen har slutat i en vinst, förhoppningsvis kan man avsluta månaden också med en vinst. Idag lördag har vi bl.a. 3 st kvartsfinaler i finska cupen och 3 matcher i Naisten Liiga. Har valt i dagens blogginlägg att ta fokus på en av matcherna från Naisten Liiga.

HJK Damer

Årets största favorit att vinna serien HJK inledde förra helgen sin säsong med att vinna 5-2 borta mot ONS i premiäromgången. Spelmässigt så fick HJK en bra start i matchen mot ONS när Vilma Hakala kunde föra laget till en ledning i den andra minuten. Den stora matchhjälten i matchen mot ONS var ändå anfallaren Jutta Rantala som stod för hela 4 mål. En klart godkänd debut av Rantala i sin nya klubb som under förra säsongen i FC Honka gjorrde 6 mål på 23 matcher. Efter matchen var lagets tränare Joonas Rantanen i det stora hela nöjd med lagets prestation när man kontrollerade stora delar av matchen. Det som han vill se laget förbättra på är försvarsspelet samt hur man skall bättre spela sig ur en hög press.

Till dagens match mot TiPS kan HJK ställa upp med mer eller mindre sitt bästa manskap. Man saknar anfallaren Tuuli Siponen som tyvärr skadade sig under ett läger med ungdomslandslaget och är borta hela säsongen. Siponen är dock inte ännu en spelare som skulle normalt sett hållit till i öppningselvan. I veckan gjorde HJK klart med en ny spelare när amerikanske yttern Ashley Riefner skrev på för klubben. Riefner har dom 3 senaste säsongerna spelat för PK-35 Vantaa i Naisten liiga och har på 49 matcher gjort 13 mål. Tror att Riefner blir ett bra tillskott i HJK:s redan starka truppp.

Samtidigt som man gjorde klart med Riefner blev det också klart att mittbacken Eerika Hämäläinen flyttar över till dagens motståndare TiPS, Hämäläinen spelade redan förra säsongen på lån hos TiPS. Varken Riefner eller Hämäläinen är dock spelklara idag för sina nya klubbar och får idag följa med matchen från läktarplats.

TiPS Damer

TiPS som kommer från Dickursby var en av förra säsongens stora utropstecken, framförallt på hösten när man gick från klarhet till klarhet och klarade nytt kontrakt med ett ungt och orutinerat lag. I år har man fortfarande en rätt så ung trupp till sitt förfogande när majoriteten av spelarna är född 1999 – 2001. Man har förutom Hämäläinen som man gjorde klart med i veckan fått in en del andra intressanta spelare i:

  • Moona Talka (PK-35, Vantaa)
  • Stella Massa (HJK)
  • Roosa Ariyo (Monroe Community College, USA)
  • Henriikka Mäkelä (PK-35, Vantaa)
  • Elli-Noora Kainulainen (PK-35, Vantaa)

Tror personligen att TiPS i år kan bli seriens stora utropstecken och hålls deras trupp skadefri skall man i bästa fall ha möjligheter att till och med knipa en medalj från årets serie.

Överlag så är TiPS ett tekniskt lag som spelar en bra fotboll. Prov på det fick vi i öppningsmatchen när man mötte en av seriefavoriterna Åland United på hemmaplan och spelade 1-1. I den matchen var man spelmässigt det bättre laget och lyckades bra med att stänga ut Åland United från farliga målchanser. Åland hade i det stora hela inte några andra farliga chanser än straffsparken som man tilldömdes i första halvlek och kunde gå till en 1-0 ledning.

Speltips och analys

Matcherna säsongen 2018 mellan dessa två lag var jämna tillställningar när ena matchen slutade 2-2 och den andra matchen vanns med 1-0 av HJK. Spelbolagen håller HJK som rätt så stora favoriter i dagens match när man deras odds ligger runt 1.25 – 1.35 beroende på vilket bolag man ser på. Håller med om att HJK skall vara favoriter i dagens match eftersom deras spelarmaterial är det klart bästa som finns i Finland för tillfället. Tycker dock att TiPS har blivit lite underskattade här oddsmässigt, laget har visat under försäsongen och slutet av förra säsongen att man är ett bra lag som kan stå emot vilket lag som helst i Naisten Liiga. Kan man komma upp i samma nivå i sitt spel som man gjorde i öppningsmatchen mot Åland United så tror jag att man kan ge HJK en bra match idag. Mitt spel i dagens match kommer att vara TiPS +1.75 AH till oddset 1.90 med 3/5 u hos bet365. Har åtminstone på förhand svårt att se att HJK skulle idag lyckas ta en vinst med flera måls marginal och tycker att AH linan på TiPS är minst en kvartsboll för högt.

Odds och statistik till matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.