SM-Slutspelets kanske hetaste, och också jämnaste, möte på på förhand mellan Luleå och Växjö sätter igång under fredagskvällen.

Alla odds på SHL hittar du här

Luleå HF-Växjö Lakers HC, 22/3, 19:00.

På förhand en jämn match och matchserie sett till hur lagen spelat mot varandra den här säsongen med samtliga matcher slutat med uddamålsskillnad. Jag skulle nog säga att Luleå bör vara knappa favoriter både ikväll och totalt sett med tanke på den fina ingången de har in till det här slutspelet. Istället kommer jag ta en omdiskuterad spelare under luppen, nämligen Växjös Brendan Shinnimin som är tillbaka efter en avstängning.

Brendan Shinnimin - Säkerligen revanschsugen!

Två matchers avstängning fick Brendan Shinnimin efter denna situation, i grundseriens sista omgång, mot just Luleå:

Nu är han tillbaka i samma arena och vill säkerligen tysta publiken, men är det möjligt för kanadensaren?

Luleå med seriens starkaste försvar

Luleå var det klart bästa laget i SHL:s grundserie när det handlar om att hålla tätt bakåt. Endast etthundra insläppta mål på de 52 grundserieomgångarna var fjorton bättre än vad näst bästa Färjestad hade i sin kolumn. Nu vann förvisso Färjestad serien, men mycket tack vare en mycket starkare offensiv än vad Luleå kan erbjuda.

I snitt släpper man alltså in färre än två mål per match vilket är ett riktigt bra facit och är någonting som Växjö kommer få bita i under kvällen. För ser man till Växjö så är man inte där man var i fjol vad gäller offensiv kvalité. Laget gjorde nästan minst antal mål utav samtliga lag i SHL den här säsongen vilket tyder på att det kommer bli allt svårare att ta sig hela vägen till guldet.

Den ledande kedjan med Versteeg

Nyförvärvet från transferfönstret under vintern, Kris Versteeg, har levererat på den önskade nivån och var den spelare som ihop med kedjekamraterna Roman Horák och Thomas Kiiskinen bar fram laget i de två play-in-matcherna mot Örebro. Låg i stort sett bakom allt i offensiv väg för smålänningarna och det är med stor sannolikhet denna kedja som man kommer att förlita sig på under denna kvartsfinalserie mot Luleå.

Brendan Shinnimin - Underlag och statistik

Han säger själv att han trivs bäst i slutspel och det kan jag nog faktiskt hålla med om. Växjö har typiskt många spelare som passar in i ett slutspel när det blir allt tuffare, tightare, mer känslor och mer duellspel. Jag tänker på exempelvis spelare som Liam Reddox, Linus Fröberg, Daniel Rahimi och Niclas Burström, som nog kommer att ta allt större plats och få allt mer förtroende för Sam Hallam.

Brendan Shinnimin gjorde under förra årets slutspel tio poäng på tretton matcher men då ska vi även komma ihåg hur överlägsna Växjö var, då de endast förlorade en match under hela slutspelet.

Denna säsongen i grundserien, 33 poäng på 47 matcher vilket sannerligen är ett starkt facit. Något som kan tilläggas och som jag tycker är grundande för just detta spel, är att han ”endast” gjort 14 poäng på de 23 spelade bortamatcherna, vilket såklart är ett lite svagare facit än om man ser på den totala poängskörden.

Han spelar heller inte med de allra vassaste poängspelarna. Har under stora delar av säsongen, och innan avstängningen, bildat kedja ihop med Linus Fröberg och Dominik Bokk. Inte den mest produktiva kedjan i Växjö, då man exempelvis har kedjan med Julius Junttila och Janne Pesonen, samt den ovan nämnda med Kris Versteeg i spetsen.

Innan du spelar! Ta de bästa bonusarna som erbjuds

Slutsats och speltips

Det går inte annat än att säga att Brendan Shinnimin är en omtalad man och speciellt i Luleå där han drog på sig den avstängningen som han nu är tillbaka ifrån. Självklart är han laddad och ännu mer självklart är att han redan har hunnit pika Luleå-fansen och hoppas på en stående ovation i arenan under kvällen.

Hur som helst tror jag inte att kanadensaren skrivs in i poängprotokollet ikväll. Värt att poängtera:

  • Luleås försvar samt målvakt Joel Lassinantti är otroligt svåra att passera
  • Brendan Shinnimin har ett klart sämre poängsnitt på borta- än hemmaplan
  • Han spelar inte i någon produktiv kedja som kommer få det svårt att peta in puckar ikväll
  • Det är två i grunden starkare defensiva lag - blir det någon sprudlande offensiv och målkalas här?

Med ovan nämnda förutsättningar tar jag följande spel:

Brendan Shinnimin Under 0.5 Poäng

1.72 Unibet, 6/10 Units

Alla rekar
Brendan Shinnimin Under 0.5 Poäng
2019-03-22 19:00
Luleå HF-Växjö Lakers HC
6.00 u
4.32 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Oskar Hansson Oskar Hansson