Speltips: MAXSPEL FC Kiisto - FC Lahti - Återigen klasskillnad i Finska Cupen

Kiitos 3/16

Fredagens två bloggspel som båda samtidigt var MAXSPEL slutade i en vinst och en förlust. KPV gjorde sitt mot VJS i finska cupen och löste HT/FT spelet samt -2 EH när man vann med 3-0 (1-0). SJK däremot lyckades inte med att vinna mot TPS i träningsmatchen utan förlorade 1-0 och därmed fick SJK att vinna till oddset 2.40 rättas som en förlust. Nu under lördagen har vi en hel del med matcher här i Finland när det spelas både i herrarnas och damernas cup samt U20-kvalet har denna helg den sista kvalomgången. Har i denna blogg valt att ta fokus på en av matcherna från finska cupen var jag tycker jag igen har hittat ett spel med grymt fint värde.

FC Kiisto

Vasalaget FC Kiisto som inkommande säsong kommer att spela i Kolmonen får idag fint besök till Elisa Stadion när Veikkausliiga laget FC Lahti kommer på besök. Kiisto tog sig till slutspelet av årets finska cup genom Regions Cup 2018 var man förlorade finalen med 4-0 mot vandalaget VJS som jag bloggade om igår.

Tidpunkten för matchen är kanske inte den mest optimala för FC Kiistos del. Inför dagens match säger lagets huvudtränare Jan-Christian Westermark bland annat följande i Vasabladet:

-Egentligen har vi inga fotbollsträningar bakom oss. Vi har tränat en del senaste veckorna, men det är inte så enkelt att få träningstider och att hålla till på en tredjedel av Botniahallens plan är inte optimalt.

Westermark tycker att det är lite synd att man inte har tränare mera men samtidigt ser han det positivt att man har hunnit med att spela två träningsmatcher, men i dom matcherna hade man inte alla spelare med sig. Till exempel i träningsmatchen mot VPV som slutade 1-1 hade man inte med sig en enda avbytare. I den andra träningsmatchen som spelades för drygt en vecka sedan vann man med 4-2 mot VPS-j Akatemia som inkommande säsong kommer att spela i Kakkonen. FC Kiisto har valt att ta en liten annorlunda väg till ur man har förberett sig inför matchen. Lagets fokus har under vintern i huvudsak legat på futsalens divison 2, en serie som FC Kiisto gick obesegrade ur.

FC Lahti

Veikkausliiga laget FC Lahti tog sig vidare från gruppspelet när man från 5 matcher vann 3 och förlorade 2 med målskillnaden 6-7. Målskillnaden ger en liten missvisande bild när man förlorade den sista matchen med 4-1 mot HJK då man redan var klara för avancemang från gruppspelet. I gruppspelet så vann man sina matcher mot FC Honka, HIFK & FC Inter medan man fick se sig besegrade av HJK & IFK Mariehamn.

FC Lahti har efter gruppspelet i finska cupen hunnit med att vara på ett träningsläger ner till Turkiet var man också spelade två matcher. Man spelade först 0-0 mot ukrainska FK Obolon Brovar för att i den andra matchen förlora med 2-0 mot vitryska FK Homel. Till matchen mot FC Kiisto har FC Lahti åkte med en närapå ordinarie trupp. Man saknar långtidsskadade Jerónimo Amione medan Matti Klinga dras med en mindre skada och kommer att stå över dagens match.

FC Lahti har under försäsongen sett starka ut och man har på pappret ett bra lag med en fin mix av unga lovande spelare samt mera rutinerade spelare. Nyförvärven som man har gjort i år är spelare som enligt mig förstärker laget på ett bra sätt också.

Speltips och analys

Utgångsläget i denna match är lite samma som vi hade i gårdagens match mellan VJS – KPV. Jämför vi lagen mellan varandra så skall det skilja ljusår i klass mellan dem. FC Kiisto som kommer mer eller mindre otränade till matchen möter ett bra Veikkausliiga lag som har hållit igång med matcher och träningar i 3-4 månader och börjar vara klara för starten av årets Veikkausliiga.

Som matchbild så förväntar jag mig att FC Kiisto får ställa in sig på det defensiva medan FC Lahti kommer att vara det bollförande laget och lyckas man bara med att skapa bra med chanser och få till ett rätt så tidigt mål så skall man ha alla förutsättningar här att ta en klar vinst. Kommer återigen att ta några spel från matchen, varav huvudspelet blir ett MAXSPEL som är FC Lahti -2 EH till oddset 1.83 hos bet365. Se till att ta EH här när bet365 har bara 1.75 i odds för FC Lahti -2.5 AH .

Utöver dessa så tar jag också två spel med lite mindre insatser som är

  • FC Lahti -3 EH till oddset 2.75 med 2/5 u hos bet365
  • FC Lahti -4 EH till oddset 4.33 med 1/5 u hos bet365





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.