Speltips: Växjö Lakers HC-Örebro HK - Slutspelet drar igång!

Växjö Lakers 3/15

Då var det dags! Eller nja, kanske inte på riktigt. Men det är i alla fall slut på grundserien och vi ska bita tag i slutspelet som inleds med ett Play-in eller åttondelsfinal som kanske är lättare att säga. Bäst av tre matcher gäller och vi har HV71 mot Rögle i den ena åttondelen och Växjö mot Örebro i den andra. Hemmaplansfördel för de förstnämnda i varje match, alltså HV71 samt Växjö och de får inleda serien på hemmaplan under lördagseftermiddagen. Jag ska i denna text bita tag i matchen mellan Växjö och Örebro.

Bonusar att ta inför slutspelet!

Växjö Lakers HC-Örebro HK, 16/3, 15:15.

Ojojoj. Bör det vara klasskillnad här? Ser man till tabellen kanske inte Örebro har någonting att göra här - har man det? Det har lyfts en hel del synpunkter på att ett lag, Örebro, som är tretton poäng efter sin nuvarande motståndare, Växjö, kan gå vidare till kvartsfinal via en tre matchers lång serie. Orättvist eller inte - nu är vi där vi är och det är de första förutsättningarna som vi tar med oss in i det första mötet och i hela serien.

Hur är känslan i Växjö efter raset i tabellen?

Från femte- till sjundeplats i tabellen under torsdagkvällen vilket ledde till att man nu tvingas till att kvala in till kvartsfinal, vilket med Växjös mått mätt såklart inte är okej.

Men Växjö är inte lika bra som man var i fjol, men jag ser det fortfarande inte omöjligt att man kan gå långt i slutspelet. Nu blir vägen än krokigare fram. Skulle man vinna denna matchserie så väntar serietvåan Luleå i en eventuell kvartsfinal.

Växjö kommer till denna match med fyra raka förluster i ryggen och ett tapp från kvartsfinalplats ned till kvalplats. Känns inte orimligt att moralen och känslan i gruppen efter den tunga perioden har blivit omvälvd. Nu måste man knyta näven och komma tillbaka.

Framåt är man inte lika starka i år som i fjol utan har snarare än mer tyngd och metodik i sitt anfallspel vilket har lett till färre mål framåt men samtidigt en stabilitet bakåt. Mycket puck i matcherna men sällan att det är full blås framåt, som det var mer av i fjol med exempelvis Elias Pettersson, Robert Rosén och Andrew Calof. Inte samma spets nu, och kanske därför som man inte räckt lika långt och nått lika högt upp i tabellen denna säsong.

I skrivande stund kommer även disciplinnämndens bedömning angående Brendan Shinnimins ”finger” i matchen mot Luleå och är avstängd i de två första matcherna i serien. Shinnimin som varit Växjös poängstarkaste spelare i grundserien.

Örebro HK med en bragdartad säsongsavslutning

Ja vad ska man säga om Örebro egentligen..? Brutal avslutning på säsongen då man hämtade ikapp femton poäng på ovanliggande lag och tog sig från nedflyttningsplats till åttondelsfinal.

Formtoppade verkar det som även fastän det blev förlust i grundseriens avslutande match borta mor Malmö (3-1). Sedan man förlorade borta mot Färjestad den 31a januari med hela 7-1 repade laget sig rejält och sedan dess: 14 matcher, 9 vinster 5 förluster.

Den fina resultatraden grundar sig i att man skärpt till defensiven och det ganska rejält från hur det såg ut under hösten. Släpper inte till särskilt många chanser och lägg därtill nyförvärvet Jhonas Enroths målvaktsspel sedan han kom in och nu stått i tio raka matcher. Skarp defensiv samt att man blivit effektivare i offensiven trots frånvaron av stjärnan Aaron Palushaj sedan en lång tid tillbaka.

Slutsats och speltips

Växjö med en negativ trend tar emot Örebro med en positiv sådan. Även fast man har självförtroendet på plats efter att ha löst slutspelsplatsen i sista stund, tror jag att man kommer vara lite återhållsamma här. Inför matchen lagen emellan för två veckor sedan sa Örebros tränare Niklas Eriksson att ”vi kan inte spela oss till en seger mot Växjö, vi måste kämpa oss till den”. Där och då slutade matchen 1-1 vid fulltid och Örebro vann sedan på straffar. Något liknande att vänta här. Ingen frejdig offensiv i något utav lagen, snarare en reglerad defensiv som man utgår i från i båda lägren. Lägg därtill att det nu är slutspelskaraktär på matchen. Varje mål blir avgörande - vilket jag tror kommer leda till en återhållsamhet från båda lagen men kanske framförallt från bortalaget Örebro. Jag spelar båda lagen gör två mål: NEJ. Inget spel som hör till vanligheterna från min sida, men det är ett spel som ligger nära till hands ju längre det står 0-0 i matchen, vilket jag tror kan vara bra till seriens första möte.

Båda lagen gör två mål: NEJ

1.72 - Unibet

5/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.