Speltips: Djurgårdens IF-Mora IK - Kämpa, Djurgården!

DIF Hockey 3/8

I skrivande stund endast tre omgångar kvar av SHL:s grundserie. Jämna kamper vid strecken och kring kampen om serieledningen.

Se de bästa oddsen och all statistik för SHL här

I denna text blir det fokus på mötet mellan Djurgården och Mora på Hovet i Stockholm.

Djurgårdens IF-Mora IK, 9/3, 15:15.

Femteplacerade Djurgården mot trettondeplacerade Mora på Hovet under lördagen. Vad kan vi förvänta oss av denna matchen? Dit Djurgården kommer med en negativ trend och där Mora greppar efter minimala halmstrån.

Djurgården - Guldkandidat eller missat slutspel?

Oj, Djurgården. Hur ska slutfasen av säsongen sluta för stockholmarna som svajat fram och tillbaka vad gäller formen samt upp och ned i tabellen. I grund och botten har de materialet och när det klaffar även spelet för att vara med och utmana om SM-guld senare i vår. Men är det ojämnheten som sätter stopp för ett guldfirande i Kungsträdgården tro? Jag tror mycket väl det kan vara så.

Spelarmaterialet är av högre klass både vad gäller målvakt, försvar och anfall. Men att komma upp i tillräckligt hög nivå, i tillräckligt många matcher på en 52 matcher lång grundserie, verkar vara något som stör och stört Djurgården under den här säsongen. Att man i december dessutom drogs med en tunn trupp i och med skador och landslagsspel gjorde att flytet, som man inledde säsongen med, avstannade och sedan dess har formen aldrig riktigt kommit tillbaka.

När det gäller att fokusera på EN match, gärna en tuff och uppmärksammad uppgift, då ser jag Djurgården som Sveriges bästa lag, men utefter vad jag sett av laget den här säsongen så har problemet som sagt varit att jämnheten uteblivit och de högpresterande insatserna från laget kommer lite för sällan.

Att exempelvis stänka dit fem puckar på Frölunda i Scandinavium, som man gjorde för en dryg månad sedan, och sedan vinna med 1-6, är en prestation som få lag i serien skulle klara av. Man kan spela, man kan vinna, det finns en grundkvalité i laget som växer fram när der verkligen gäller. Vunnit i de ”tyngre” matcherna denna säsong. Mot Färjestad, HV71, Frölunda, när det varit mycket på spel - nu är det samma läge, med mycket på spel, men inte med ett lika tungt motstånd på andra sidan isen.

Mora greppar efter minimala halmstrån

Mora behöver spela rent hus och ta nio utav de nio återstående poängen det finns att spela och dessutom får Örebro ta max en poäng på deras tre återstående matcher.

Jag, precis som många andra, upplevde att Mora gett upp för ett par omgångar sedan kanske främst efter förlusten med 7-1 nere i Malmö under tisdagen. Men vad hände i torsdags när Växjö var på besök? 5-1 till Mora och hoppet lever igen vad det verkar fastän att, som rubriken lyder, halmstråna som måste greppas för att undvika negativt kval är minimala och nästintill obefintliga med tanke på hur Örebro har uppträtt den senaste tiden.

Det krävs en trepoängare på Hovet för Mora. Tuff uppgift då man i själva verket är hela seriens sämsta bortalag med endast 17 inspelade poäng på sina 24 spelade bortamatcher. Fyra raka förluster på bortaplan och det är inga snälla sådana.

•   Malmö-Mora 7-1
•   Färjestad-Mora 8-3
•   Rögle-Mora 5-1
•   Frölunda-Mora 4-2

Här finner du de bästa bonusarna

Slutsats och speltips

Djurgården har en svajig säsong bakom sig och behöver en vinst här för att stärka sin position bland de sex främsta i tabellen. De har under säsongen visat sina främsta kvalitéer i matcher där det verkligen gäller. Det här är sådan match och tycker att Djurgården i grund och botten är ett klart bättre lag. Motståndet för dagen är Mora, seriens sämsta bortalag som dessutom kan ha problem med motivationen när det är ett i princip hopplöst läge som man försatt sig själva i. Gör Djurgården 1-0 här, då Mora måste ta alla tre poäng, finns risken att det kan rinna iväg. Tror heller inte Djurgården vill dra ned på tempot. Tempostarka, samtidigt som målskillnaden samt självförtroendet stärks via många mål framåt, gör att jag även väljer en tuffare lina på stockholmarna. Känns inte orimligt att detta kan rinna iväg.

Djurgårdens IF -2.0 Asian Handicap

2.07 Unibet - 5/10 Units

Insatsen tillbaka vid tvåmålsseger (Fulltid)

Djurgårdens IF -4.5 Asian Handicap

9.00 Unibet - 1/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.