Speltips: Luleå HF-HV71 - En defensiv som är omöjlig att bräcka!

Luleå 13/9

I SHL:s grundserie drabbar under tisdagen Luleå och HV71 samman uppe i Norrbotten. Luleå vill självklart behålla sin serieledning som man just nu innehar med två poängs marginal - och HV71 jagar den sjätte och sista kvartsfinalplatsen som det är tre poäng upp till. Tisdagen bjuder utöver denna match på sex stycken matcher av SHL då vi har en full omgång att grotta ned oss i.

Se alla odds och all statistik inför SHL-omgången här

Luleå HF-HV71, 5/3, 19:00.

Hemmalaget Luleå jagar seriesegern och motståndet för dagen, HV71, jagar sjätteplatsen i tabellen vilket skulle innebära en direktkvalificering till kvartsfinalspelet. Nu har man halkat ned lite i tabellen, då man för en vecka sedan hade sjätteplatsen i behåll och två poäng ned till närmast jagande. Men nu har spelet vänt så att säga och laget från Jönköping är nu det lag som istället måste jaga. Endast fem omgångar återstår av grundserien - kan de klara av uppgiften att greppa sjätteplatsen?

Luleå HF är otroligt svårbemästrade

Luleå fullkomligt mosar sig fram mot seriesegern i SHL för tillfället. Nio (!) raka segrar har man och det är såklart oerhört imponerande med tanke på att SHL denna säsong varit otroligt jämn och varit en säsong där alla slagit alla.

Det är framförallt defensiven och målvaktsspelet som satt prägeln på Luleå den här säsongen och som tagit dem till den nivå de är på nu. Med endast 90 mål insläppta på de 47 spelade matcherna är man det överlägset bästa defensiva laget i serien. Längst bak har man en av, om inte den bästa, målvakten i serien Joel Lassinantti som varit enormt bra den här säsongen, spelat mest utav samtliga målvakter och också har den bästa räddningsprocenten. Mot Timrå i lördags vaktade Niklas Rubin kassen och höll nollan. Säger en hel del om både bredden på den posten och kanske framförallt kvalitén på försvarsspelet hos Luleå.

Med skärpt defensiv har laget skördat stora framgångar och med detta spel och den kvalité som man har i sitt lagbygge så kan man gå riktigt långt i slutspelet. Det är heller inte bara defensiven och Joel Lassinantti som ska hyllas här utan man har en hel del spets framåt även fast det primära i spelet handlar mycket om hårt jobb och fysik. Tufft motstånd för de andra lagen i SHL och här är det HV71 som kommer att vara de drabbade.

HV71 inne i en formsvacka

Ja en tuff trend hos HV71 då yra raka förluster är facit för laget när de landar i Norrbotten för denna tuffa uppgift, att bemästra Luleå.

Svag effektivitet har varit ett kännetecken för laget under denna förlustrad det är lite av det som präglade HV71:s höst innan man då sparkade tränaren Johan Lindbom. Ett tag efter att Stephan ”Lillis” Lundh tagit över såg det riktigt bra ut ett tag, men just nu och i synnerhet den senaste veckan har inte varit av samma klass och första perioden (0-3) hemma mot Djurgården i lördags var ett resultat som summerade läget i HV71 nu. De behöver vända på läget ganska så snart med tanke på att det endast återstår fem omgångar av grundserien.

Inte det målgladaste laget i serien med 118 gjorda på 47 matcher och 50 gjorda på 23 bortamatcher. Att få det att lossna i offensiven är något som jag anser är nödvändigt för att kunna vara med och utmana på riktigt - då man just nu inte har den defensiva kvalitén som kan krävas framöver i tuffa matchserier. Tuff uppgift väntar HV71 - jag är osäker om man har vad som krävs i Luleå ikväll.

Innan du spelar - Glöm inte att använda dig utav de bästa bonusarna som erbjuds här

Slutsats och speltips

Luleå med nio raka segrar och ett fenomenalt defensivt spel ska försöka försvara sin serieledning här. Det är en uppgift som jag tror att de kommer att klara av med tanke på att man är riktigt bra och disciplinerade samt spelar uppoffrande och fysiskt - vilket HV71 inte alls gillade i matchen mot Örebro där de förlorade med 1-2 och inte alls kom till de lägen de ville. Att HV71 ska få med sig en poäng härifrån kan bli svårt. Jag tror till och med de får svårt att göra mål på seriens bästa målvakt Joel Lassinantti. Spelar:

HV71 Under 2.0 Lagmål

1.81 - Unibet - 4/10 Units

Insatsen tillbaka vid exakt två mål (Fulltid)

Spelar även en rövare och det är:

Luleå vinner utan att släppa in mål

8.00 - Unibet - 2/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt