Speltips: JS Hercules - KaaPo - Semifinal nr 1 i Kakkosen Cup

Finland 3/2

Inget nytt från västfronten när mars månaden började för bloggspelens del på samma sätt som februari månad slutade, dvs med en förlust när Finlands Damer förlorade med 2-1 mot Tjeckien i Cyprus Women’s Cup. Kan såklart gråta över att marginalerna återigen var på fel sida när Tjeckien avgjorde med matchens sista mål när matchuret visade 90+1 min. Men skam den som ger sig, vi fortsätter att jobba vidare med bloggspelen och hoppas på att få rätta grönt åtminstone ett bloggspel inom en snar framtid.

Under lördagen spelas det inte så värst många matcher här i Finland, åtminstone jämfört med vad det har spelats under dom senaste lördagarna. Vi har två matcher i Finska Cupen, sen har vi framför oss semifinalerna i Kakkosen Cup och 7 matcher i U20-kvalet.

Har i detta bloggspel valt att ta fokus på en av semifinalerna från Kakkosen Cup var vinnaren förutom en plats i finalen också kvalificerar sig till slutspelet av årets finska cup och får möta ett Veikkausliiga lag på hemmaplan i 16-delsfinalen.

JS Hercules

Uleåborgslaget JS Hercules tog sig vidare från gruppspelet i finska cupen genom att vinna den norra gruppen som bestod JS Hercules, OLS, RoPS 2 & PS Kemi. Man inledde sitt gruppspel genom att vinna med 3-1 hemma mot RoPS 2, i den andra matchen åkte man på en 2-1 förlust mot lokalkonkurrenten OLS. Man avslutade sitt gruppspel med att vinna 3-0 borta mot PS Kemi. Man placerade sig i gruppen på precis samma poäng och samma målskillnad (7-3) som RoPS 2 men gick vidare tack vare att man vann inbördesmatchen lagen emellan. I kvartsfinalen åkte man ner till Björneborg och mötte FC Jazz i en match som man vann på straffar efter att själva matchen slutat 0-0. Lagets bästa målgörare såhär långt i cupen har varit Sami Karjalainen som har gjort 5 mål på 3 matcher.

Hercules har en trupp som består för tillfället av 22 kontrakterade spelare. Man har dom senaste säsongerna haft en trupp som har haft rätt så många spelare med utländsk bakgrund. I år har man ändrat en del på sitt tankesätt och valt att istället ge möjligheter åt unga och lovande spelare från Uleåborg och des närregioner. Av dom 22 kontrakterade spelarna är över hälften spelare som är runt 20 års strecket.

Inför matchen mot KaaPo har JS Hercules en del skadebekymmer i sin spelartrupp. Man saknar skadade Adeniran Muritala, Veeti Kokkonen & Haris Dzuho. Största problemet för JS Hercules del finns ändå på målvaktspositionen när man också kommer att sakna skadade målvakten tillika lagkaptenen Aleksanteri Patronen och när man dessutom har haft andre målvakten William Gäddnäs skadad kommer lagets mål att vaktas Tatu Österlund som förra säsongen spelade för Mikkelin Pallo-Kissat & JJK.

KaaPo

Dagens andra lag, KaaPo eller Kaarinan Pojat som lagets officiella namn är, kommer från Kaarina som ligger lite utanför Åbo. KaaPo inledde gruppspelet i årets Kakkosen Cup med att i öppningsmatchen vinna 3-0 hemma mot Pallo-Iirot. I den andra gruppspelsmatchen vann med 4-1 borta mot SalPa. I kvartsfinalen var det sedan Tampere Uniteds tur att få se sig besegrade på hemmaplan med 1-0.

KaaPo som förra säsongen var serienykomlingar i Kakkonen gjorde då en bra säsong när man slutade på en fjärde plats i sin grupp. Man inledde säsongen rätt så ojämnt, men från mitten av sommaren och framåt så fick man en bättre balans i sitt spel och började vinna dom jämna matcherna. Man hade förra säsongen en rätt så ung trupp som man lyckades i det stora hela behålla rätt så bra till denna säsongen. Man har tappat en del spelare som sökt sig till klubbar som spelar på en högre nivå än vad KaaPo gör men samtidigt lyckats få in en del nya unga lovande spelare och intressanta nyförvärv som t.ex. Hans-Emil Honkaslo som förra säsongen spelade med Ekenäs IF i Ykkönen. Honkasalo har såhär långt i gjort 2 mål på 3 matcher i årets Kakkosen Cup.

Till matchen mot JS Hercules kan KaaPo komma med ett fullt manskap, när man inte saknar några tongivande spelare p.g.a. skador eller avstängningar. Laget åkte upp till Uleåborg redan under fredagen för att vara väl förberedda till lördagens match. På lagets hemsida säger huvudtränaren Tomi Kivikoski efter torsdagens träning att allt ser bra ut inom laget och man vill verkligen åka upp till Uleåborg och vinna matchen för att ta en plats i finalen.

Speltips och analys

På förhand sett så skall vi ha en match mellan två rätt så jämnstarka lag mot varandra. Förväntar mig själv en matchbild med rätt så avvaktande spel, både JS Hercules och KaaPo har såhär långt sett bra ut i sitt defensiva spel. Tar vi också i beaktande att matchen i sig är en av dom viktigaste matcherna i respektive klubbs historia så har jag svårt att se att lagen skulle gå ut med en alltför offensiv taktik här. Ser det som klart sannolikare att båda lagen kommer att ha fokus på att spela ett starkt defensivt spel var man försöker vänta ut det andra lagets misstag.

Det som talar till JS Hercules fördel i matchen är att man har hemmaplan och är vana med spelunderlaget som matchen går på. Som nackdel för JS Hercules del är det att man har en del skador inom laget och framförallt målvaktspositionen är ett orosmoment inför matchen. Det som igen talar till KaaPos fördel är att man inte har några nämnvärda skador i sin trupp och kan spela med bästa möjliga material. Nackdelen för KaaPo är att man har haft en lång resa upp till Uleåborg, dock så underlättar denna sak av att man åkte upp redan under fredagen för att ge laget bästa möjliga uppladdning inför matchen.

Jämför vi båda lagens för och nackdelar med varandra så tycker jag att det ändå skall vara en liten fördel KaaPo sett till oddset som bet365 erbjuder. Mitt spel i matchen kommer att vara KaaPo +0.5 till oddset 1.775 med 3/5 u hos bet365. Spelet hittas under Europa - Finland - Kakkosen Cup






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.