Speltips: FC Honka - FC Inter - Jämn och underhållande cupmatch i Esbo

Soumen Cup 3/2

Nu under helgen kommer det att spelas dom sista matcherna i gruppspelet av årets Finska Cup. Vi har framför oss totalt 3 matcher från dom två grupperna med Veikkausliiga lag och en match från en av grupperna med lag från Ykkönen. Intressanta här är att det i varje match finns något att spela för ännu.

I grupp A har vi det mest intressantaste utgångsläget inför helgens avslutande matcher. Från gruppen är FC Inter & FC Lahti dom två av fyra lagen som är klara vidare, medan HIFK är det enda lag som inte längre har möjligheter till att avancera från gruppspelet. Dom två matcherna som vi har kvar i gruppen är följande:

FC Honka – FC Inter IFK Mariehamn – HIFK

I denna grupp gör 3 lag upp om dom två återstående platserna för att gå vidare från gruppspelet, IFK Mariehamn, FC Honka och HJK. HJK har spelat alla sina matcher i gruppspelet och stannar på 7 poäng.

Tar FC Honka poäng idag hemma mot FC Inter blir man det tredje laget som går vidare från gruppen. Vid en eventuell förlust måste man vänta ut resultatet från IFK Mariehamn – HIFK matchen som spelas under söndagen.

Om IFK Mariehamn vinner sin match så går man vidare från gruppen oberoende av hur resultatet blir i FC Honka – FC Inter.

Om IFK Mariehamn vinner och FC Honka förlorar går IFK Mariehamn & HJK vidare från gruppen.

Om IFK Mariehamn vinner och FC Honka tar poäng går dessa två lag vidare från gruppen.

Om igen IFK Mariehamn inte vinner sin match så går FC Honka och HJK vidare som dom två sista lagen från gruppen.

FC Honka

Förra säsongens stora utropstecken i Veikkausliiga Esbo laget FC Honka har hunnit med att plocka 7 poäng från 4 spelade matcher i årets gruppspel av Finska Cupen. Man inledde sitt cup äventyr med att förlora 1-0 hemma mot FC Lahti, efter det så vann man med 2-1 mot HIFK på bortaplan i en match var 17-årige Arlind Sejdiu gjorde lagets båda mål. I den tredje matchen som samtidigt var årets första #metroderby så stod man för en otrolig vändning när man vände ett 2-0 underläge mot HJK till en 3-2 vinst under matchens sista 15 minuter. Förra helgen fick man trots stort spelövertag nöja sig med 0-0 hemma mot IFK Mariehamn.

Det som har varit kännetecknande för FC Honka såhär långt i år och framförallt i matcherna mot FC Lahti samt IFK Mariehamn är att man trots stort spelövertag har haft svårt att göra mål. Den största bidragande orsaken till detta är att man från förra säsongen tappade lagets klart bäste spelare Macoumba Kandji som förra säsongen gjorde 16 mål i Veikkausliiga. I Kandji hade man en spelare som om och om igen avgjorde dom jämna matcherna till lagets fördel, något som har saknats såhär långt in i cupspelet.

Intressanta med FC Honka såhär långt i år är att man spelmässigt har varit klart bättre i dom två matcherna som man inte vunnit i år jämfört med vad man var i vinstmatcherna mot HIFK & HJK. Framförallt i matchen mot HJK var man hårt tillbakapressade under matchens första 75 minuter och HJK skapade under andra halvlek flera bra anfall var man borde ha kunnat avgöra matchen till lagets fördel.

Till matchen mot FC Inter kommer FC Honka att sakna en del spelare när följande är definitivt ute p.g.a. skador Jonas Levänen, Rasmus Leislahti, Demba Savage & Saku Heiskanen. Utöver dessa så har man ännu i skrivande stund frågetecken för Mikko Sumusalo, Tommi Saarinen & Lucas Kaufmann. Av dessa spelar är Levänen, Savage, Sumusalo& Kaufmann som normalt sett skall vara med i lagets öppningselva.

FC Inter

Åbolaget FC Inter som redan har säkrat avancemang från gruppen har under nye tränarens José Riveiros ledning vunnit 3 av sina 4 spelade cupmatcher. Man inledde sitt cupspel med att vinna 2-1 hemma mot IFK Mariehamn, efter det så tog man en fin 1-0 vinst hemma mot HJK. I den tredje match åkte man på säsongens såhär långt enda förlust när man förlorade med 2-1 hemma mot FC Lahti i en match som avgjordes med ett självmål i 90+1 minuten. Förra helgen var man till Helsingfors och vann mot HIFK med 3-1 efter att ha tidigt i matchen ha hamnat i underläge. Utöver cupmatcherna har man också hunnit med att spela en träningsmatch när man i början av februari vann med 1-0 mot GIF Sundsvall i en träningsmatch.

Inför dagens match säger tränare Riveiro att han är nöjd med det som laget har visat upp såhär långt i årets finska cup och hur man har svarat på dom olika matchbilderna som man ställts mot. I matcherna mot IFK Mariehamn & HJK tog man en tidig ledning som man lyckades försvara matchen ut. I matchen FC Lahti tog man återigen en tidig ledning men lyckades inte den gången försvara ledningen matchen ut, medan man i matchen mot HIFK åkte tidigt på ett baklängesmål som man sedan lyckades vända till en vinst.

Inför dagens match kommer FC Inter att sakna långtidsskadade Albion Ademi & Elais Mastokangas. Dessutom står Timo Furuholm & Hanson Boakai över matchen när båda spelarna nyligen har kommit tillbaka från skador. Det att man saknar Furuholm hade normalt sett varit ett rätt så stort bakslag för FC Inters offensiva spel, men i och med att man i början av månaden lyckades värva anfallaren Filip Valenčič har laget fått en extra dimension i sitt offensiva spel. Filips karriär hos FC Inter har också fått en helt ok inledning när han har hunnit med att göra 3 mål på sina 2 spelade cupmatcher. Ser vi på öppningselvan som FC Inter kommer med idag så är det i det stora hela en ordinarie elva man ställer upp med. Man kan såklart alltid debattera om Moisander borde stå i målet i stället för Marttinen, tycker dock Marttinen har gjort bra ifrån sig t.ex. i dom matcherna som han spelade förra säsongen i Veikkausliga.

Speltips och analys

Tror mig att vi kan här idag få en bra match mellan två lag som på förhand sett åtminstone skall ligga på övre halvan av Veikkausliiga. Båda lagen vill normalt sett vara det spelförande laget och hålla mycket boll. Eftersom det för FC Honkas del räcker med oavgjort för att ta sig vidare från gruppspelet så har jag svårt att se att man skulle gå ut med en alltför offensiv taktik idag. FC Inter i sin tur kan spela avslappnat när man redan har säkrat sin plats vidare från gruppen. Ser vi på båda lagens matcher såhär långt så har FC Honka åtminstone till viss grad haft problem i det offensiva spelet och framförallt med att få bollen in i mål. FC Inter i sin tur har sett starka ut i det defensiva spelet denna försäsongen samtidigt som man har en bra offensiv med bl.a. Filip. Lyckas FC Inter visa upp samma spel som man visat i sina tidigare matcher i år så tycker jag man skall ha goda möjligheter till att undvika en förlust här idag. Mitt spel i denna match kommer att vara FC Inter +0.75 AH till oddset 1.85 med 3/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt