Speltips: SJK - KPV - Får vi lyssna på Lou Reed efter matchen?

Toniboll 2/21

Äntligen fick man efter att ha väntat i en evighet rätta ett bloggspel som en vinst när HJK och FC Honka löste BLGM spelet. Vilken match det sen blev mellan dessa två i årets första #metroderby HJK inledde andra halvlek med att göra 2-0 runt den 50:e minuten och efter det fanns det bara ett lag på planen dom följande 20-25 minuterna och man väntade bara på när HJK skall punktera matchen. Men vad hände sen? FC Honka fick något turligt gjort 2-1 i den 78:e minuten och efter det vände matchen fullständigt vilket ledde till att FC Honka kunde ännu göra två mål och vinna med 3-2.

Nu under fredagen har vi inte så värst många matcher att välja och vraka bland när det spelas bara två matcher i finska cupen. Har i denna bloggtext valt att ta fokus på matchen från Veikkausliiga kvalgruppen mellan två österbottniska lag.

SJK

Seinäjokilaget SJK har inte haft något vidare lyckat gruppspel i årets finska cup. Efter att man har spelat 4 av dom 5 matcherna som man skall spela i gruppspelet har man lyckats skrapa ihop endast 1 poäng, efter att ha spelat 2-2 hemma mot KuPS. Utöver 2-2 resultatet mot KuPS så har man förlorat dom övriga tre matcherna alla med 2-1, först hemma mot VPS, sen borta mot Ilves och förra helgen återigen hemma mot RoPS. En bedrift i sig är också att man har blivit tilldömda totalt 3 straffar i årets cupmatcher och lyckats med att missa dom alla, först 2 st mot VPS (vid 0-0 och 2-0 underläge) samt senaste mot RoPS (vid ställningen 0-0).

Spelmässigt har SJK inte ändå enligt mig varit så dåliga i sina matcher, även om poängsaldot lämnar en hel del att önska. Det stora problemet hos dem, förutom att man tydligen inte klarar av att göra mål på starff, är att man i varje match somnat tillfälligt in i det defensiva arbetet vilket motståndarna genast har tagit tillvara på och gjort mål. Offensivt har man sen haft problem med att få bollen in i mål, även om man har skapat en hel del chanser. Den spelare som ståt ut mest hos SJK på ett positivt sätt är 17-årige anfallaren Jeremiah Streng som såhär långt har gjort 3 av lagets 5 mål.

Inför matchen mot KPV ser det helt bra ut i SJK:s trupp. Dom spelarna som man med säkerhet kommer att sakna under fredagens match är långtidsskadade Jarkko Hurme & Billy Ions samt avstängda Obed Malolo utöver dessa så dras man inte med några större skadebekymmer. Lagets senaste nyförvärv Dion Acoff(USA) som värvades för en vecka sedan på free transfer från isländska Valur har hunnt nu träna mera med laget. Acoff är en snabb offensiv spelare som SJK hoppas få hjälp av att förbättra lagets offensiva spel. En annan spelare som SJK har stora förhoppningar till är Moshtagh Yaghoubi som såhär långt har lyckats med att först bli utvisad typ direkt i sin debut och sen i matchen mot RoPS missa en straff som hade gett laget en 1-0 ledning.

Vill SJK ha en mikroskopisk chans att placerar sig bland dom fyra bästa lagen i gruppen, vilket samtidigt betyder att man skulle ta sig till kvartsfinalerna krävs det att man vinner under fredagen mot KPV. Vinner man matchen så krävs det efter det ännu att RoPS vinner sina två återstående matcher, först mot KPV och sedan mot KuPS.

KPV

Serienykomlingen KPV har hunnit med att spela 3 matcher i årets finska cup. Man inledde sitt cupäventyr med att spela 1-1 hemma mot KuPS, efter det så tappade man en 1-0 halvtidsledning till en 2-1 förlust hemma mot Ilves. Förra helgen tog man sin första vinst i cupen när man vann med 1-0 på bortaplan mot VPS efter att Harri Heiermann gjort matchens enda mål i den 16:e minuten. Spelmässigt har KPV sett helt bra ut i sina alla 3 cupmatcher. Tack vare vinsten mot VPS har man allt i egna händer gällande ett eventuellt avancemang från gruppen.

För att vara serienykomlingar så har KPV en rutinerad trupp till sitt förfogande i årets Veikkausliiga. Man har gjort en hel del med intressanta nyförvärv och lyckats plocka in spelare som sedan tidigare redan spelat fotboll i Veikkausliiga. För tillfället känns det som om att man skall ha en fullt godkänd chans att klara av att förnya ett nytt kontrakt i serien. KPV söker ännu till sin trupp efter 2-3 förstärkningar och spelare främst till defensiven, var man ännu ser kanske lite tunna ut. Enligt mig är det största frågetecknet för KPV målvaktspositionen, då jag inte är helt 100 på att dom två målvakter man har kan vara vinnande målvakter i Veikkausliiga. Offensivt har man en hel del med intressanta spelare när man har på mittfältet bl.a. Sebastian Mannström som nu i cupen har gjort comeback efter den skada som han ådrog sig under hösten 2018, utöver Mannström har man nyförvärvet Hendrik Helmke som är en teknisk mittfältare och HJK lånet Enoch Banza, Banza är en spelare som jag tror kan få sitt genombrott i årets Veikkausliiga.

Till matchen mot SJK har KPV för tillfället inte några större skadebekymmer, man saknar längtidsskadade Timo Rauhala & Patrick Poutiainen men utöver dessa så har tränaren Jarmo Korhonen en frisk trupp till sitt förfogande. Inför matchen mot SJK säger Korhonen, vars lag är kända för att spela en defensiv fotboll, att man kommer att testa på lite nya saker jämfört med matchen mot SJK samt att man kommer att rotera en del i truppen. Korhonen vill att laget skall vara starkare i spelet med boll och tycker att man sjönk lite för lågt ner när motståndaren hade bollen.

Speltips och analys

Även om SJK inte har gått fram poängmässigt som tåget i gruppspelet tycker jag att man har sett spelmässigt bra ut i alla sina 4 matcher. Lyckas man i matchen mot KPV undvika dom onödiga misstagen som man gjort i defensiven samtidigt som man kan ta tillvara bättre på sina chanser i det offensiva spelet skall man ha en enligt mig en bra möjlighet att ta årets första hemmavinst vilket samtidigt skulle betyda att Seinäjoki publiken skulle få höra denna sång spelas efter matchen.

SJK har i sina cupmatcher såhär långt varit det spelförande laget och ser ingen orsak till att det skulle ändras till denna match heller. På mittfältet har man två tekniskt duktiga spelare i Yaghoubi & Sergei Eremenko som nu har hunnit spela en del matcher med laget. Med tanke på att KPV under Korhonens ledning normalt sett har spelat en defensivt inriktad fotboll och att man inte är piskade att vinna denna match har jag svårt att se att man skulle gå ut med en alltför offensiv inställning. Enligt mig är det bästa spelet i denna match SJK -0.25 AH till oddset 1.75 som jag spelar med 3/5 u hos bet365.

Odds och statistik till matchen






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.