Speltips: HJK - FC Honka - Dags för årets första #metroderby

Finland boll 1/20

Bloggspelen fortsätter att rulla på lika framgångsrikt som Finlands försök att kvala in till ett stort fotbollsmästerskap. Helgens båda blogginlägg fick återigen rättas i två förluster, annars också en helg att glömma när dom flesta spelen gick emot en. Men bara att jobba vidare och hoppas att vändningen kommer snart, får erkänna att det sakta men säkert vore trevligt att sätta ett bloggspel. Nu under tisdagen har vi bara en match som spelas här i Finland när det har blivit dags för årets första #metroderby i finska cupen.

HJK

Finska mästarna från säsongen 2018 HJK, har som en av sina målsättningar säsongen 2019 att vinna finska cupen. HJK har hunnit med att spela 3 av sina 5 gruppspelsmatcher och för tillfället befinner man sig på en 4 plats i grupp A. Man inledde cupspelet med att vinna med 1-0 mot lokalkonkurrenten HIFK i årets första #stadinderby, efter det så spelade man 2-2 hemma mot IFK Mariehamn, för 1,5 vecka sedan förlorade man sen mot FC Inter med 1-0 på bortaplan efter att Inter gjort matchens enda mål i den 3 minuten. Utöver matcherna i cupen har HJK spelat två träningsmatcher i januari när man först var över till Skottland och spelade en träningsmatch mot Glasgow Rangers som man förlorade med 3-2. Den andra träningsmatchen speladed på hemmaplan mot Hammarby och slutade i en 3-1 seger för HJK.

I ärlighetens namn så har väl inte HJK sett alltför övertygande ut dom 3 gruppspelsmatcherna som man spelat såhär långt. En orsak till det är att dom första 3 matcherna spelades rätt så nära på varandra när alla gick under 1 vecka. Nu har HJK haft bättre tid att förberäda sig inför dagens match och hunnit träna i lugn och ro i drygt 1 vecka. HJK har roterat rätt så krafitgt i sin trupp i cupmatcherna och get speltid åt en hel del med spealre. Totalt har 18 olika spelare fått speltid i cupen. Fyra stycken spealre har spelat fulla minuter dom tre första öppningsmatcherna, Maksim Rudakov, Faith Friday Obilor, Riku Riski & Lassi Lappalainen utöver dessa så har fyra spealre spelat över 200 minuter i årets cup i Kevin Kouassivi-Benissan, Rafinha, Henri Toivomäki & Kaan Kairinen. Överlag så har man i cupen gett rätt så bra med speltid åt sina unga lovande spelare och lär fortsätta med det också ännu.

Till dagens match kan HJK komma med en närapå full trupp, man saknar skadade Daniel O’Shaughnessy & Sebastian Dahlström. Till matchen mot FC Inter fick man tillbaka unge anfallaren Eetu Vertainen efter skada, när han inledde på bänken.

FC Honka

Esbolaget FC Honka var en av förra säsongens positiva överraskningar när man som serienykomlingar slutade på en 4:e plats i Veikkausliiga. I inledningen av säsongen 2018 hade man vissa problem med att vända dom jämna matcherna till en vinst, men på samma gång så var man inte heller lätt att vinna mot. Desto längre säsongen gick desto bättre blev man också på att vända dom jämna matcherna till vinst, en stor del i detta låg i att man lyckades bra med sina värvningar som man gjorde under säsongen. Ser vi på truppen som FC Honka har för tillfället så har man lyckats hålla den bra intakt från förra säsongens trupp, spelarna som flyttat bort från FC Honka var mera utfyllnadsspelare. Man har för tillfället fått in 7 nya spelare till truppen som är:

  • Juha Hakola (VPS)
  • Gael Etock (Riga FC, Lettland)
  • Rasmus Leislahti (Klubi 04)
  • Gideon Baah (FK Gomel, Vitryssland)
  • Abel Suarez (Real Balompedica Linense, Spanien)
  • Mikko Sumusalo (HJK)
  • Saku Heiskanen (TSG 1899 Hoffenheim, Tyskland)

Av nyförvärven är alla, förutom Leislahti & Heiskanen spelare som skall ha möjligheter att slå sig in i öppningselvan och göra FC Honka till ett starkare lag än vad man var säsongen 2018.

FC Honka har hunnit med att spela två matcher i årets finska cup. Man inledde sitt cupspel med att förlora 1-0 hemma mot FC Lahti, i en match var man spelmässigt var det bättre laget. I den andra cupmatchen vann med 2-1 mot HIFK när båda målen gjordes av 17-årige Arlind Sejdiun. Spelmässigt har FC Honka sett bra ut i sina båda spelade cupmatcher och man skall ha fullgoda möjligheter att knipa en av dom 4 platserna i gruppen som krävs för att ta sig vidare till kvartsfinalen. Utöver dom två cupmatcherna har FC Honka också spelat en träningsmatch i år när man vann med 2-1 hemma mot KTP.

Till matchen mot HJK har FC Honka för tillfället frågetecken för några spelare i Demba Savage & Joel Perovuo saknas gör definitivt Saku Heiskanen & Jonas Levänen. Utöver det så kan man komma till spel med fullt manskap.

Speltips och analys

Matcherna mellan HJK och FC Honka var säsongen 2018 överlag jämna tillställningar. Lagen möttes två gånger i cupen, FC Honka vann i gruppspelet med 2-1 medan HJK vann med 2-1 i semifinalen. I Veikkausliiga möttes lagen 3 gånger, av dom matcherna vann HJK 2 matcher, första med 3-2 efter att FC Honka i den matchen åkt på två röda kort och den andra med 2-1, den sista matchen mellan lagen slutade 0-0. Förväntar mig att vi idag också kommer att få så en jämn tillställning mellan båda lagen. Matchen kommer att spelas i Tali fotbollshall som ger båda lagen en möjlighet att spela en snabb fotboll. Eftersom båda lagen har, åtminstone, i mitt tycke bra offensiva spelare till sitt förfogande så förväntar jag mig att vi komemr att få se en del mål i matchen. Samtidigt så har båda lagen sett aningen svaga ut i defensiven såhär långt in på säsongen, HJK har släppt in minst 1 mål i 4 av sina matcher medan FC Honka har släppt in mål i alla dom 3 matcher som man har spelat. Som jag tidigare nämnde så förväntar jag mig att vi kommer att få se en del mål i matchen och mitt spel kommer denna gång att var Båda lagen gör mål till oddset 1.91 med 3/5 u hos bwin.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.