Speltips: Frölunda HC-Växjö Lakers HC - Tröttsam omstart efter uppehållet?

Växjö 21/9

SHL är tillbaka efter tio dagars landslagsuppehåll och vi har en fullmatad tisdagsomgång på schemat innehållandes sju stycken matcher.

Håll koll på alla odds för SHL inför kvällen

I inlägget riktas fokuset och blickarna mot Göteborg och Scandinavium där Frölunda tar emot Växjö.

Frölunda HC-Växjö Lakers, 12/2, 19:00.

Femteplacerade Frölunda tar emot niondeplacerade Växjö. Det skiljer fyra placeringar lagen emellan men faktum är att det även endast skiljer två poäng lagen emellan i den till synes jämna SHL-tabellen denna säsong.

Frölunda HC - Baksmälla efter CHL-guldet?

För exakt en vecka sedan bärgade Frölunda CHL-guldet efter finalseger mot tyska EHC Red Bull München efter 3-1 i finalen hemma i Scandinavium. Frölunda satsade lite hårdare än övriga svenska klubbar på Champions Hockey League, fått en del kritik för det, men med facit i hand tillskrevs man en ganska så fin prispeng på 3.5 miljoner kronor i och med segern vilket nog ingen klubb i SHL skulle tacka nej till.

Efter guldet i Europa gäller det nu för Göteborgarna att ladda om för den inhemska serien, där statusen är högre och segern viktigare, än vad det är i CHL. Gäller för Frölunda att först och främst knipa en topp 6-plats för kvartsfinalspel och sedan försöka gå hela vägen mot guldet framme i vår.

Frågan är om man kommer vara helt ordentlig påslagna här, direkt i matchinledningen efter guldet och det efterföljande firandet. Haft lite trevande inledningar i matcherna flera gånger den här säsongen och tycker att man inte direkt kommer till den här matchen med förutsättningar att blåsa på direkt från start.

Växjö Lakers - Spelare ansluter från landslagsuppdrag

Att ha ett namnstarkt lag har inte bara sina fördelar. Djurgården fick ta stora smällar innan jul och nyår angående spelare på landslagsuppdrag vilket medförde att träningar knappt gick att bedrivas. Nu fick Växjö ett gäng spelare på frånvarolistan på grund av landslagsuppdrag och det var följande:

Janne Pesonen (Finland)

Julius Junttila (Finland)

Roman Horák (Tjeckien)

Jonas Røndbjerg (Danmark)

Joel Persson (Sverige)

Några spelare som alltså har lite tyngre ben än de andra efter att ha matchas ganska så hårt av respektive landslag relativt sent in på veckan. Det är ganska så tongivande spelare som kommer till den här matchen med ett landslagsuppdrag i ryggsäcken. Ettan och tvåan i Växjös interna poängliga, Roman Horák och Janne Pesonen, samt fyran i denna, Joel Persson som är offensivt skicklig back.

Kan inte tänka mig annat än att de kommer att påverkas negativt. Hur mycket är svårt att säga, men med tanke på att de spelade torsdag, lördag och söndag känns det ganska rimligt att det är slitna kroppar och huvuden som ska in till den här matchen.

Nyförvärvet från NHL, Kris Versteeg, är ett tungt förvärv av Växjö. Kommer han till spel idag, vilket fortfarande är osagt, är det minst sagt en spelare att hålla ögonen på då han har 643 NHL-matcher i bagaget.

Trött inledning att vänta?

Är Frölunda fortfarande kvar i sina guldtankar och sitt guldfirande från CHL? Är Växjös starka offensiv utslitna från diverse landslagsuppdrag från föregående vecka? Det är två frågor som är svåra att svara på men som jag till viss del utgår ifrån här, vilket gör att jag tror vi kommer få se en ganska så trevande inledning på matchen spelmässigt.

Innan du spelar - se till du tagit alla bonusar som erbjuds

Det finns såklart risker med det här spelet. Det kan exempelvis bli två powerplay som utnyttjas och så är spelet förlorat. Men med tanke på förutsättningarna tror jag det kan ta en bra bit in på matchen innan vi får se det rassla i något utav näten, och första spelet blir

Under 1.5 Mål (Första perioden) - 1.62 - Unibet - 3/10 Units

och med tanke på att de offensiva spelarna hos Växjö nyligen är hemkomna från landslagsuppdrag, gör att jag inte tror på någon målexplosion från smålänningarna. Faktum är faktiskt att man på bortaplan är det lag i SHL som gjort minst antal mål med 35 stycken på 19 spelade matcher. Att man gör minst tre stycken här mot Frölunda, har jag mycket svårt att tro och spelar därför

Växjö Lakers Under 2.0 Lagmål - 2.08 - Unibet - 3/10 Units

Insatsen tillbaka vid exakt två mål (Fulltid)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.