WERDER BREMEN

Hemma på Weserstadion är det alltid bra fart från Bremen som dessutom anländer söndagens match med gott självförtroende efter veckans straffseger mot Borussia Dortmund borta i cupen. Laget gjorde en strålande taktisk instats mot BVB och spelare som Bargfrede och Kruse ledde laget framåt. Just Bargfrede är också i Bundesliga-sammanhang åter tillgänglig efter en match avstängning. Laget är obesegrat i tre raka omgångar varav två raka kryss och med sex poäng till EL-placerade Frankfurt gäller det för Bremen att fina fler trepoängare helt enkelt. Veteranen Fin Bartels saknas men han har å andra sidan saknats hela säsongen. Utöver det inga jobbiga avbräck.

(4-3-3): Pavlenka, Augustinsson, Moisander, Langkamp, Selassie, Klaasen, Bargfrede, Eggestein, Rashica, Kruse, Harnik

AUGSBURG

Gästande Augsburg lyckades också ta sig vidare i cupen efter seger borta mot Holstein Kiel. I ligaspelet har man dock bara lyckats vinna fyra av 20 matcher men är ändå tre poäng före Stuttgart på kvalplatsen. Sydklubben lyckades slå Mainz förra helgen efter en hemsk trend på tio omgångar då man bara skrapade ihop tre poäng. Ska man vara helt ärlig så ska Augsburgs poängskörd hittills inte innebära en säker plats i tabellen. En del tuffa skador stör laget, exempelvis saknas ordinarie målvakten i Andreas Luthe samt den viktige försvarsjätten Jeffrey Gouweleeuw. Framåt sett stora frågetecken på Caiuby, Finnbogason och Schieber. Nyckelspelaren offensivt sett är odiskutabelt Gregoritsch som med en stark säsong i benen är aktuell för större uppdrag än Augsburg.

(4-2-3-1): Kobel, Stafylidis, Oxford, Danso, Schmid, Baier, Khedira, Ji, Gregoritsch, Hahn, Finnbogason (Cordova)

SPELTIPS OCH ANALYS

Båda lagen med vind i seglen efter fina cupinsatser. Bremen är dock ett betydligt bättre lag än Augsburg som också störs av några jobbiga skador. Det var vikitigt för Augsburg att slå Mainz senast men trenden på tio raka matcher utan seger dessförinnan var så pass lång att den ändå är oroväckande. Den raka ettan på Werder Bremen spelas.

https://1x2.se/odds/Z0kVS9rqF3sa/werder-bremen-fc-augsburg

Alla rekar
Werder Bremen
2019-02-10 15:30
Werder Bremen - FC Augsburg
1.00 u
0.80 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christopher Kviborg Christopher Kviborg