Lördagens bloggspel som samtidigt var ett maxspel blev ingen fullträff när Gnistan fick bara 1-1 mot Kiffen i den första matchen av Busmo Winter Cup 2019 och spelet fick rättas som en kvartsförlust. Nu under söndagen har vi inte många matcher här i Finland när det bl.a. spelas bara två matcher i cupen. Har i denna blog valt att ta en blick på dagens sista cupmatch som spelas under kvällen på Åland

IFK Mariehamn

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, hade ingen vidare bra säsong 2018 när man slutade på en 10:e plats i Veikkausliiga, 2 poäng ovanför kvalstrecket. Det stora problemet förra säsongen fanns i det defensiva spelet, vilket 59 insläppta mål på 33 matcher talar sitt tydliga språk om. Inför denna säsongen har man förstärkt laget rätt så kraftigt och fått in en hel del med nya spelare som förhoppningsvis skall leda till att IFK Mariehamn har en bättre säsong i år än 2018.

Man har för tillfället fått in hela 10 nya spelare till truppen, när följande spelare plockats in

 • Oskari Forsman (FC Lahti)
 • Aristote Mboma (SJK)
 • Lassi Järvenpää (RoPS)
 • Riku Sjöroos (TPS)
 • Daniel Sjölund (IFK Norrköping)
 • Hampus Lönn (IFK Norrköping)
 • Gustaf Backaliden (IFK Malmö)
 • Tarik Hamza (IFK Norrköping)
 • Robbie Crawford (FH Hafnarfjörður, Island)
 • Rick Ketting (Go Ahead Eagles, Holland)

Av nyförvärven så tycker jag att alla finska spelarna är spelare som kommer att förstärka laget. Av spelarna som kommit från klubbar utanför Finland kan jag inte säga desto mera om ännu, utan tiden för utvisa om det är förstärkningar eller inte.

IFK Mariehamn har hunnit med att spela två matcher i årets upplaga av finska cupen. Man inledde med att förlora 2-1 borta mot FC Inter. Förra helgen reste man till Helsingfors och spelade 2-2 mot HJK. Det att man har lyckats ta bara en poäng från dom två första matcherna är enligt mig aningen missvisande, man var t.ex. värt ett bättre öde än en poäng i matchen mot HJK.

Till dagens match kommer man att komma med en rätt så ordinarie och stark öppningselva, man saknar dock skadade Simon Silverholt, Daniel Sjölund & Gustaf Backaliden.

IFK Mariehamn startar med följande spelare idag: Oskari Forsman Lassi Järvenpää - Rick Ketting - Tarik Hamza - Dylan Murnane Keaton Isaksson - Robbie Crawford - Robin Sid Hampus Lönn - Aristote Mboma - Riku Sjöroos

FC Lahti

FC Lahti har liksom IFK Mariehamn spelat två matcher i årets finska cup, skillnaden till dagens motståndare är att Lahti har vunnit sina båda matcher när man inledde med att vinna 1-0 borta mot FC Honka för att förra helgen vinna med 2-1 hemma mot HIFK. Lahti är i själv verket ännu obesegrade detta år när man före cupmatcherna också vann en träningsmatch mot KTP.

Liksom IFK Mariehamn så har FC Lahti haft i år en rätt så stor omsättning i sin spelartrupp och man har för tillfället gjort klart med totalt 10 nya spelare när följande har anslutit sig till truppen:

 • Patrick Rakovsky (Lierse SK, Belgien)
 • Jani Tanska (Ilves)
 • Matti Klinga (SJK)
 • Jean-Christophe Coubronne (KTP)
 • Mikko Viitikko (Fredrikstad FK, Norge)
 • Josué Currais Prieto (UE Llagostera, Spanien)
 • Erik Törnros (Gefle IF, Sverige)
 • Jeronimo Amione (Club Puebla, Mexico)
 • Teemu Penninkangas (FC Inter)
 • Pekka Lagerblom (FC Haka)

Överlag så tycker jag att truppen som FC Lahti har till sitt förfogande i år ser rätt så stark ut och man bör ha alla förutsättningar att förbättra på sin 8:e placering som man tog säsongen 2018 i Veikkausliiga.

Till dagens match mot IFK Mariehamn kommer FC Lahti med en stark uppställning när följande spelare inleder

Spltips och analys

Förväntar mig att vi kan få en rätt så fartfylld och offensiv match idag på Åland. Spelunderlaget i Eckerö Hallen brukar bjuda på ett rätt så snabbt spel och IFK Mariehamn vill i år försöka spela en anfallsglad fotboll. Lahtis öppningselva innehåller en hel del med offensiva spelare som bör klara av att ställa problem för IFK Mariehamns defensiv. Matchen i sig är intressant också på det sättet att IFK Mariehamn måste mer eller mindre vinna idag för att ha möjligheter att ta sig vidare från gruppspelet medan en vinst för FC Lahti innebär att man tar sig vidare från gruppen. Har svårt att se att något av lagen skulle parkera bussen idag och förväntar mig att båda kommer att lyckas med att göra mål idag. Mitt spel i dagens match kommer att vara Över 2.5 mål + Båda lagen gör mål till oddset 2.30 me 3/5 u hos bet365.

Odds och statistik till IFK Mariehamn - FC Lahti

Alla rekar
Over 2.5 + BTTS
2019-02-10 18:00
IFK Mariehamn - FC Lahti
3.00 u
-3.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka