Speltips: KPV - Ilves - Dags igen för finska cupen

Fotboll 23/10

Efter femma raka missar på bloggspelen fick man äntligen i söndags rätt ett bloggspel som vinst när Tampere United vann med 2-0 hemma mot HJS och maxspelet till 2.00 i odds hittade hem. Nu under fredagen har vi två matcher som spelas i finska cupen här i Finland. Har sedan tidigare ett maxspel från matchen i Kakkosen Cup och väljer nu att ta fokus på den andra matchen var vi har två lag från Veikkausliiga emot varandra

KPV

Karlebylaget KPV lyckades efter några års försök äntligen säsongen 2018 ta steget upp till Veikkausliiga när man i kvalet slog ut TPS från Åbo i kvalet till Veikkausliiga med flera bortamål när hemmamatchen slutade 0-0 och bortamatchen 1-1 efter mål av Kalle Multanen. Detta betyder att man för första gången sen säsongen 1990 kommer att spela fotboll i den högsta serien i Karleby.

Efter att det blev klart att KPV kommer att spela i den högsta serien säsongen 2019 har man fått in en hel del med nya spelare till laget och förstärk i princip varje lagdel. Den lagdelen som jag för tillfället ställer mig mest frågande till är målvaktssidan, var man har två i mitt tycke rätt så svaga målvakter sett till nivån på Veikkausliiga. KPV har för tillfället kontrakt med 21 spelare, av dessa är hela 11 nya sett till säsongen 2018 när följande spelare anslutit sig till truppen:

  • Isaac Shaze (Gefle IF, Sverige)
  • Simo Roiha (RoPS)
  • Teppo Marttinen (SJK)
  • Juhani Pikkarainen (FC Wacker Innsbruck, Österrike)
  • Juri Kinnunen (TPS)
  • Joni Mäkelä (KuPS)
  • Honar Abdi (JJK)
  • Enoch Banza (HJK, lån säsongen ut)
  • Adam Vidjeskog (PS Kemi)
  • Hendrik Helmke (FC Lahti)
  • Yessy Mena (Leones FC, Colombia)

Av nyförvärven har flertalet av spelarna sedan tidigare rutin från spel i Veikkausliiga och framförallt mittfältaren Helmke bör bli ett fint tillskott till laget. Jämför vi truppen som man har till sitt förfogande i år med den som man hade förra säsongen så ser man helt klart starkare ut nu, vilket är ett måste om man skall klara sig kvar i Veikkausliiga. Från förra säsongens trupp är det väl typ två spelare som man tappat som kunde ha aspirerat på en plats i öppningselvan i mittbacken Charalampos Chantzopoulos och anfallaren Kalle Multanen som något överraskande inte fick förnyat kontrakt efter förra säsongen.

KPV har i år hunnit med att spela en match i årets finska cup när man för två veckor sedan spelade 1-1 hemma mot KuPS. I den matchen var man första 30 minuterna rätt så tillbaka pressade men lyckades sedan spela sig bättre in i matchen. I den andra halvlek var man det lag som hade dom farligare målchanserna. Glädjande från den matchen var att man lyckades bra i det defensiva spelet och lyckades bra med att stänga ut ett offensivt starkt KPV från farliga målchanser.

Till matchen mot Ilves kan KPV ställa upp med ett bra manskap, man saknar bara skadade Sebastian Mannström, Patrick Poutiainen & Timo Rauhala. KPV har haft två veckor tid på sig att träna och förbereda sig inför denna matchen. Till skillnad från förra matchen mot KuPS så förväntas t.ex. Helmke spela större minuter än vad han gjorde mot KuPS när han inledde på bänken.

Ilves

Tammerforslaget Ilves har jag redan hunnit blogga om en hel del under januari och i början av februari. Till skillnad från KPV så har Ilves redan hunnit med att spela 3 matcher i årets finska cup och från dom matcherna har man 2 vinster och 1 oavgjord, alla dessa matcher har laget fått spela på hemmaplan. Förra helgen gjorde man en bra match mot SJK och vann med 2-1 efter att Ilari Mettälä gjorde båda målen. Låt säga att man hade också lite tur med sig i den matchen när SJK kunde ha haft en straff runt den 84:e minuten vid en 2-1 ledning för Ilves.

Överlag har Ilves sett bra ut i dom cup och träningsmatcherna som man har spelat såhär långt in på försäsongen och man är ännu utan en förlust i år. Spelare som utmärkt sig i Ilves under försäsongen såhär långt är bl.a. Ilari Mettälä, Matias Ojala & Tatu Miettinen. Glädjande för Ilves i matchen mot SJK var också att skadade Iiro Järvinen & Emil Paul Tendeng gjorde comeback i laget och båda spelade en bra match.

Speltips och analys

För tillfället håller spelbolagen Ilves som rätt så klara favoriter i matchen när oddsen för en Ilves vinst ligger runt 1.80 medan en vinst för KPV ger över 4.00 i odds. Håller själv Ilves som ett bättre lag än vad KPV är, men tycker ändå att oddset på Ilves är lite onödigt lågt när vi tar i beaktande att man kommer att spela sin första match på bortaplan. KPV visade i matchen mot KuPS att man åtminstone då klarade av att bra stå upp emot dom bättre lagen i Veikkausliiga. Framförallt i det defensiva arbetet lyckades man bra då. Lyckas man med att fortsätta med samma fina defensiva spel nu mot Ilves skall man enligt mig ha en bra möjlighet att komma från denna match med hedern i behåll. Ilves har i sina cupmatcher roterat rätt så kraftig i öppningselvan från match till match, mot KuPS och SJK spelade man men en starkare öppningselva än vad man gjorde i matchen mot RoPS som slutade 1-1. Som jag redan sa så tycker jag att KPV skall ha bra möjligheter från denna match att komma ut med hedern i behåll och mitt spel kommer således att vara KPV +0.75 AH till oddset 1.80 med 3/5 u hos bet365.

Odds och statistik till matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.