Speltips: Chievo Verona vs. Fiorentina - Söndagen inleds i Verona

Viola 1/24

Det är dags att blicka framemot helgen och kommande Serie A-omgång där vi ska bege oss till Verona för att ta oss an lunchmatchen under söndagen. Där har vi ett vilt kämpande Chievo i botten som tar emot Fiorentina hemma på Bentegodi.

Chievo

"The Flying Donkeys" som är ett underbart nicknamn på klubben som nu härjar i botten utav tabellen har inte haft en särskilt lätt säsong. Efter att man först åkt på ett straff på tre minuspoäng innan säsongen ens hade börjat så gick man även i den klassiska fällan att låta fjolårets interrimtränare få fortsätta styra laget. D'Anna som visserligen är en klubblegendar misslyckades kapitalt och tillslut var man tvugna att gå skilda vägar och in, på vad som visade sig bli en väldigt kort period, kom Italiens föredetta landslagstränare Ventura. Men det gick åt pipan, Ventura sa upp sig efter sin fjärde match som tränare och tillslut anställde man en föredetta tränare i Di Carlo som åtminstone lyckats med bedriften att få Chievo att se någolunda kompetitiva ut.

Han har dessutom gjort det under ett någorlunda tufft schema, där man innan vintervilan snott poäng både mot Napoli, Inter och Lazio. Under lagets senaste hemmamatch lyckades man även ta säsongens första vinst, ett 1-0 resultat hemma mot bottenkollegan Frosinone efter Giaccherini's fantastiska frispark.

Inför matchen med Fiorentina har man dock två avstängningar, då Klyine och Bani är avstängda, dessa går dock att ersätta utan något större kvalitetstapp.

Fiorentina

Det lila laget från Florens befinner sig på en tionde plats i tabellen och det är inte riktigt vart man hade förväntat sig ligga halvvägs inpå säsongen. Fiorentina har stundtals inte fått spelet att stämma men även haft en del oflyt, laget har ofta väldigt lätt för att skapa chanser medans man har en väldigt solid defensiv att luta sig tillbaka på men det har inte riktigt lett till önskad utdelning och man har kryssat hela 9 matcher under säsongens gång.

Ett problem man däremot haft är konstellationen på lagets tremannamittfält där Fernandes har fått spela alldeles för mycket utan att imponera och en otroligt duktig Veretout hamnat ett snäpp ned i en sittande mittfältsroll, vilket strypt en del utav mittfältets kreativitet. Tittar man dock närmare på lagets underliggande siffror ser det dock väldigt lovande och allt tyder på en mycket bättre poängskörd nu när vi gått in på andra halvan utav säsongen.

Man spelade en helt galen match mot Sampdoria under helgen som gick där man tog tag i taktpinnen direkt och redan där och då såg det ut som att något har släppt, intåget utav nyförvärvet Muriel i startelvan ser hur bra som helst ut.

Speltips

När Fiorentina nu möter Chievo så har man både Fernandes och Biraghi avstänga vilket både är bra och dåligt. Bra i den meningen att det högst troligtvis innebär att unge dansken Norgaard återfår en plats i startelvan och att han är mer en renodlad "6:a", vilket då automatiskt får in Veretout på sin "rätta" position. Biraghi är dock en kugge i backlinjen, men hans ersättare Hancko har goda vitsord och har dessutom gjort sin Serie A-debut där han såg bra ut. Jag är ganska övertygad om att Fiorentina inte kommer att syssla med särskilt mycket försvarsspel under söndagen, där Fiorentina förväntas att ha mycket boll mot ett kompakt Chievo.

Ett Chievo som utgår från en 4-1-2-1-2 uppställning som Fiorentina ganska enkelt bör kunna slita isär med mycket sidoförflyttande ochöverlappande, där jag tror att det ganska centralt positionerade mittfält i Chievo kommer att få fullt upp att hjälpa ytterbackarna hantera Muriel och Chiesa, vilketi sin tur bör leda till en disorientation och hål i hemmalaget att utnyttja.

Hitta de bästa oddsen på matchen genom att trycka här

Så även om Di Carlos Chievo sett bättre ut och man har tagit poäng mot kvalificerade lag, så är det såklart inget som kan fortsätta i all evighet utan det är lagen på nedre region som man behöver vinna emot för att lösa en "great escape". Ett Fiorentina som historiskt sett haft enkelt för Chievo blir i min värld sannolikt för tunga och jag är övertygad om att man går in i en sån här match fullt fokuserade, för man får helt enkelt inte ge bort en endaste poäng till mot bottengänget om det ska bli någon framtida fight om Europaplatserna.

Fiorentina -0.5 spelas till 1.95, ett pris som finns tillgängligt på massvis av sajter såsom Coolbet, Bethard, Betway etc. Tryck på länken lite högre upp för att hitta det bästa priset när just du läser.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.