Speltips: Örebro HK-Växjö Lakers HC: Ett hemmalag som måste offra allt

Växjö 21/9

Spretig omgång av SHL den här veckan med matcher igår tisdag, idag och även imorgon. Två matcher på schemat idag. Färjestad tar emot Rögle hemma i Karlstad och Örebro tar emot Växjö. Fokus blir i det här inlägget på matchen i Behrn Arena där Växjö är på besök.

Örebro HK-Växjö Lakers HC, 23/1, 19:00.

Ett ganska krisartat Örebro som nu har fyra poäng upp till säker mark. Tar emot Växjö som vill behålla sin slutspelsplats som de just nu besitter i och med sin sjätteplats i tabellen.

Jämför odds på alla SHL-matcher

Örebro inne i en tung period

Den så viktiga sexpoängsmatchen mot Mora under lördagen slutade med att Mora klev ut från hallen med en övertidsvinst och därmed drygade man ut avståndet ned till närmast jagande Örebro. Ett Örebro som nu har det tufft poängmässigt och resultatmässigt, men som fortfarande inte gett upp drömmen om slutspel trots att det är hela fjorton poäng upp till det strecket. Mycket tveksam till om man klarar av det, eller om man ens kommer att klara av att undvika ett negativt kval. Fyra poäng upp är det i alla fall och med en hemmamatch i Behrn Arena finns alltid möjligheten till att ta tre poäng.

Örebros ineffektivitet är något som präglat matcherna för laget den här säsongen. Spelmässigt har man varit bättre än många lag, i synnerhet i hemmamatcherna men har inte alls fått den utdelning i mål och poäng som både önskas och förtjänas för laget. Spelade 1-1 på sextio minuter mot Mora präglade inte alls matchbilden. Fartfyllt åt båda håll och mängder med missade chanser från båda lagen. Precis så som Örebros matcher sett ut den här säsongen. Problemet är bara det att man själva är för ineffektiva framåt samtidigt som sina motståndare lyckas peta dit några enklare puckar, och således vinna matchen.

Med sin bästa spelare och poängplockare den här säsongen, Aaron Palushaj, skadad långt in på våren, ser det såklart ännu mörkare ut för närkingarna. De har åkt på smäll efter smäll, i och med hedersamma förluster. Hur många smällar orkar laget ta? Örebro den här säsongen kan likna samtliga figurer i klippet här..

Växjö börjar darra lite..?

Efter att ha varit solida säsongen igenom, särskilt i defensiven, känns det nu som att laget börjar darra lite. Minst två mål insläppt i sina nio (!) senaste matcher och senast mot Frölunda blev målvakten Viktor Fasth så förbannad på sin egen insats att han bytte ut sig själv efter tre insläppta puckar. Växjö visade styrka och hämtade upp ett 0-3-underläge till 3-3 för att sedan förlora i förlängningen.

Visade styrka i offensiven ja, och det är något som man gjort och det är framförallt siffror kring 3-2 på sistone. Har ett livsfarligt powerplay med Joel Persson på blålinjen och skarpskjutande tyske Dominik Bokk på vänsterkanten. Det har visat sig vara ett fruktat samarbete den här säsongen. Kraft finns i offensiven, me har inte fått ut sin kapacitet i alltför många matcher, vilket jag har belyst här på sidan några gånger. Nu möter man dock ett lag som är sårbara bakåt, och som man vet att man har stora möjligheter att besegra. Kan med de förutsättningarna inte tänka mig annat än att man gasar på ganska friskt framåt och försöker vinna matchen, när man nu möter ett bottenlag.

Målvaktsposten för kvällen inte avgjord ännu. Men med tanke på att Viktor Fasth inte kommit upp i sin absoluta högstanivå på sistone och framförallt senaste matchen, så känns det inte helt ologiskt att Viktor Andrén får vakta kassen ikväll, som är en klart sämre målvakt i grunden.

Innan du spelar - Ta de bästa bonusarna som erbjuds

Slutsats och speltips

Örebro på hemmaplan brukar betyda full fart och mängder med chanser och ytor åt båda håll. Med tanke på att desperationen av poäng blir allt djupare för närkingarna kommer de offra ganska mycket för att få dit puckarna, som chanser funnits för men som inte tagits. På andra sidan isen, ett Växjö som släppt in en del puckar på sistone och som är farliga framåt när chanserna väl ges. Växjö vill dessutom förstärka sin plats bland de sex första, och när man möter ett bottenlag kommer chanserna att uppstå och säkerligen utnyttjas. Kanske flera gånger om till och med. Spelar:

Över 4.5 Mål - 1.79 - Unibet - 5/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.