Speltips: Getafe vs Alavés - två spanska succégäng

Getafe-Alaves 1/18

Getafe och Alavés är onekligen två väldigt positiva överraskningar i årets La Liga. Hemmalaget med ligans nästbästa defensiv och gästerna med ett starkt hemmaspel. När klubbarna nu möts i afton är det utöver tre poäng också en fortsatt kamp om EL-platserna.

GETAFE

Madrid-laget kommer från en tajt matchserie mot Valladolid i cupen och det blev också avancemang för Getafe. I ligaspelet kommer Getafe från seger borta mot krislaget Villarreal. Med bara 16 insläppta mål på 19 omgångar har Getafe satt en väldigt bra grund för att förbli i toppen. Mittfältaren Mauro Arambarri är avstängd vilket är ett avbräck, likaså fransmannen Foulquier som dock inte kan anses lika viktig som Arambarri. Just Arambarri lär ersättas av den rutinerade fransmannen Flamini som i sådant fall får säsongens första start.

(4-4-2): Soria, Antunes, Dakonam, Cabrera, Suárez, Cristóforo, Flamini, Maksimovic, Portillo, Molina, Mata

Med bara en förlust (mot Barca) senaste tio matcherna har Getafe också visat att man är i toppen för att stanna.

ALAVÉS

Gästerna saknar nyckelspelaren Victor Laguardia som är avstängd, vilket i sin tur orsakar en mer svajig defensiv. Men det kanske tyngsta tappet är försäljningen av slitvargen Ibai Gomez som sålts tillbaka till Athletic Club. Det ska bli intressant att se hur Alavés hanterar det tappet. Alavés är femma och med fyra poäng ner till just Getafe varpå ett kryss i Madrid inte vore alltför tokigt. Dessutom har gästerna haft den goda och kanske smarta smaken att åka ur Copa del Rey tidigt. Sportsligt sett trist så klart men för tuppens skull kanske rätt vettigt ändå. Laget är obesegrat senaste fyra omgångarna och kommer från en 1-1-match borta mot Girona. Intressant nog spelar Alavés likt Getafe en klassisk 4-4-2.

(4-4-2): Pacheco, Duarte, Navarro, Maripán, Aguirregabiria, Burgui, Pina, García, Sobrino, Bastón, Calleri

SPELTIPS OCH ANALYS

Underspelet lockar mig här. Getafe har en urstark defensiv just nu och Alavés är inte långt bakom. De båda 4-4-2-systemen kan komma att ta ut varandra vilket också talar för ett underspel. Här tror jag på 0-0 länge och kanske att en fast situation avgör i matchens slutskede.

https://1x2.se/odds/erzotw86IwTV/getafe-cf-deportivo-alaves-sad






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt