Inom loppet av bara sex dagar möts Athletic Club och Sevilla hela tre gånger varav två i Copa del Rey. Det första cupmötet i torsdags slutade med en klar Sevilla-seger i Bilbao och returen är satt till 16 januari. Det som också var intressant sett till torsdagens möte var att de båda startelvorna var starka och inte alltför roterade.

ATHLETIC CLUB PÅ JAKT

På jakt efter spelare ska tilläggas. Namn som Hererra, Javi Martinez och Llorente ryktas vara på väg tillbaka. Dessutom har Athletic redan gjort klart med duktige Ibai Gomez som nu återvänder till klubben efter tre fina år i Alavés. Men klassiska Athletic har bara vunnit tre ligamatcher denna säsong och nu är tanken att nye tränaren Gaizka Garitano ska rädda kvar baskerna i La liga. Garitano har fått en bra start och har inte förlorat en ligamatch på fyra omgångar. Laget har den problem med skador i backlinjen och längst fram är stjärnan Williams något av ett frågetecken men kanske att Garitano chansar med Williams från start? En tänkbar elva:

(4-2-3-1): Herrerín, Yuri, Martinez, Álvarez, Capa, Etxebarria, García, Córdoba, Muniain, Marcos, Williams

SEVILLA JAGAR CHAMPIONS LEAGUE

Sevilla är kanske det lag i Spanien som har den absolut högsta nivån vid få utvalda tillfällen. Vaknar Sevilla på rätt sida är man en urkraft, framförallt hemma. Av tradition har Sevilla alltid varit svagare på bortaplan men nu har tränare Machín åtminstone lyckats begränsa förlusterna borta även fast tre segrar på nio försök är lite väl lite. Men laget ligger ändå trea och efter fjolårets sjundeplacering är drömmen om CL nära. Sevilla var klart bättre i torsdags och vann med 3-1. Franco Vázquez och Daniel Carrico är avstängda varav den sistnämnde orskar en något svagare defensiv till söndagens match. Formen då? Den är god, sju raka ligamatcher utan förlust.

(3-4-1-2): Vaclik, Gómez, Kjaer, Gnagnon, Escudero, Mesa, Banega, Navas, Sarabia, Silva, Ben Yedder

SPELTIPS OCH ANALYS

Med tajt matchande och hela tre möten på sex dagar blir denna ligamatch ännu mer intressant. 3-1-resultatet från i torsdags vittnar om en öppen matchbild. Lägg därtill att Carrico saknas i Sevilla och att båda lagen är vassa på fasta situationer och jag tror överlinan lämpar sig bäst även här. Fina odds finns tillgängliga för över 2.5 mål och varför inte krydda med ett mindre spel på Sevilla-seger?

https://1x2.se/odds/YOg5iReVULTL/athletic-bilbao-sevilla-fc

Alla rekar
Över 2.50 mål
2019-01-13 16:15
Athletic Bilbao - Sevilla FC
1.00 u
-1.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Christopher Kviborg Christopher Kviborg