Speltips: Dortmund - Mönchengladbach, matchen utan mittbackar

Dortmund 30/11

Helgen är antågande och många har redan nu under torsdagen fått gå på julledigt. Vi har en härlig sporthelg att se fram emot och redan under fredagen tjuvstartar det med ett toppmöte i Bundesliga då Mönchengladbach gästar Dortmund.

Dortmund

Ett Dortmund som i tisdags åkte på sin första ligaförlust för säsongen, en förlust som alltid skulle komma och trots att Fortuna Dusseldorf har förtjänat sin utdelning på hemmaplan där man är ett "OK" lag, så var det ändock lite häpnadsväckande att det serieledarnas första förlust kom här.

Man roterade en del med ögonen på fredagens match och visst hjälpte inte det till, men man var ganska oförberedda taktiskt på Fortunas approach, vilket inte borde ha kommit som en överraskning. Men läxan är lärd, antar jag, och nog är spelarnas öron extra spetsade när tränare Favre och hans stab går igenom detta motstånd.

Man kommer att behöva hantera en mittbackskris dessutom till matchen, då Akanji, Diallo samt Zagadou är skadade och ej tillgänliga, vilket lämnar laget med en frisk mittback i Torpak och någon utav Piszczek eller Schmelzer kommer att ta plats brevid Torpak. Annars är övriga laget friska där man kan ställa upp med bästa möjliga - Sancho, Alcacer och Reus startar med all säkerhet.

Mönchengladbach

Heckings 'Gladbach plavcerar sig på en andra plats när "Hinrunde" ska avrundas, det är en otroligt bra prestation man stått för här under våren och framförallt är det ju hemmaspelet som varit otroligt vasst. Thorgan Hazard, Neuhaus, Plea och så vidare presterar alla på en hög nivå och i veckan avfärdades Nurnberg med enkelhet.

Däremot finns det en del att önska utav bortaspelet, detta trots att man slog Bayern på Allianz med 3-0, och visst presterade man ändå ganska bra på bortagräs i början av säsongen men jag tycker mig se en ganska stor dipp efter just den där Bayern-matchen och lagets underliggande siffror på bortaplan är allt annat än bra. Man är dessutom näst sämst i ligan på att pressa sina motståndare på bortaplan och man har svårt att få kontroll på matcherna, man hade ingen chans emot RB Leipzig och när man i helgen gästade Hoffenheim så fick man visserligen med sig ett 0-0 resultat, men man var fullständigt utspelade och släppte till mängder med målchanser, något som såklart inte är hållbart i längden.

Även Mönchengladbach har sina skadeproblem och även här är de tyngsta i backlinjen då Ginter sedan tidigare är borta resten av året och Elvedi är tveksam. Elvedi fick någon huvudskada så han bör ändå kunna skaka av sig den, men även med honom i elvan blir hans mittbackskollega fortsatt Beyer, en 18-åring som är mycket lovande men såklart är i en ganska utsatt miljö när man ställs emot topplagen i ligan. Annars är Hofmann, Kramer och Stindl frågetecken inför medans Raffael inte kommer att medverka.

Speltips

Per automatik tittar man på överspelet men den linan är uppe redan på 3.5 och vi har ändå ett Dortmund under Favre som inte tokanfaller utan gärna lockar in motståndarna på egen planhalva för att sedan ställa om med fart. Hecking försöker väl lite med samma sak på bortaplan och här lär han försöka att inte bjuda på något, även om det blir svårt. Utgå således inte från en garanterad målfest, även om det såklart kan bli så.

Men jag väljer att gå emot Mönchengladbach och deras bortafacit, Dortmund har även haft otroligt lätt för Gladbach under de senaste åren och Hecking var även och besökte Westfalenstadion ifjol och fick åka hem med 6-1 på tavlan, det var dock precis innan allt började gå utför med Bosz och fjolårets upplaga utav Dortmund men kanske ligger det en sådan match i tiden efter att 'Gladbach fick med sig den där poängen mot Hoffenheim, vem vet. Vad jag däremot vet är att man kommer få det otroligt svårt att stå emot det svartgula laget när de släpps lös och även om man kan hota själva så är jag ganska övertygad om att det inte kommer att räcka hela vägen. Man bör vinna mittfältskampen och man lär med all säkerhet ha ett extra öga på lillebror Hazard.

Dortmund studsar tillbaka och spelet här blir Hemmalaget -1.0 till 1.93 HÄR för att se till att du får bäst odds vid just det tillfälle du tänkt och lägga spelet. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.