Speltips: Bayern München - RB Leipzig, stormatch väntar i Bundesliga

Bayern Munchen 19/12

Den engelska veckan fortsätter in på onsdagen med fem matcher i Bundesliga där vi har en mindre koiskvältare som sticker ut som spelas på Allianz Arena under kvällen. Uppstickarna och fjärdeplacerade RB Leipzig gästar Bayern München som ust nu befinner sig på en tredjeplats, hela 9 poäng bakom ledande Dortmund - men nu med en mindre match spelad.

Bayern München

För det öppnade sig upp ett läge under gårkvällen för giganterna från München att komma ikapp serieledarna Dortmund efter dess förlust emot Fortuna Düsseldorf. 9 poäng kan alltså reduceras till 6 vilket såklart skulle göra stor skillnad i jakten. Men då krävs det att man segrar mot ungtupparna från Leipzig och med den säsongen Bayern har haft, så ska man nog inte helt räkna in den trean än.

Bättre har det dock sett ut för Bayern, åtminstone på pappret. 4-0 mot svaga Hannover i helgen och 3-0 hemma mot Nurnberg omgången innan det putsar såklart till siffrorna, Coman är tillbaka från skada och Goretzka verkar ha funnit sig själv och har äntligen börjat leverera prestationer som man hoppats på när man tog honom från Schalke. Däremot tycker jag att det är för tidigt att blåsa "krisen" över, det här med att man ställer ut ett förstalag mot Ajax och ändå släpper tre och får åka hem med 3-3 i Champions League rimmar illa, trots att man ändå fick första platsen i gruppen. Där hade vi fortsatt en Boateng som inte ser ut att kunna försvara för sitt liv och stötbröt hej vilt, vilket lämnade enorma luckor.

Man har inte mött något annat riktigt bra lag förutom Ajax sedan förlusten mot Dortmund och ikväll är det dags att gå upp i ringen igen för Bayern och hoppas på att visa omvärlden om att man fortsatt är i gott slag.

RB Leipzig

Leipzigs Europaäventyr avslutades under förra veckan då man inte lyckades vinna hemma mot Rosenborg, det var en kraftigt b-betonad elva och vad som framgick misstänker man nästan att man gjort ett aktivt val att inte bry sig så mycket hurvida man tog sig vidare eller ej. Spekulativt, såklart men det tog inga intiativ för att döda matchen och desperationen syntes inte till.

Nåja, nu när det blev uttåg så är det ligan som gäller fullt ut och givetvis ligger godkänt på betygsskalan som absolut minst i en Champions League-plats till nästa år. Vill man utmana i toppen på riktigt så behöver man ett resultat här ikväll. Förberedelserna har redan börjat för mer än en vecka sedan och efter att ha åkt på en käftsmäll efter 3-0 borta mot Freiburg förrförra helgen så har Ragnick fått tänka till.

Resultatet såg vi mot Mainz i helgen då man ställde ut en trebackslinje med kapten Orban och både Konate samt Upamecano vid sin sida, där Demme mer utpräglat satt som en städgumma på mittfältet. Fyra mål blev det i "genrepet" och man kommer med all säkerhet att spela samma system under onsdagskvällen. Man får däremot klara sig utan Sabitzer som är avstängd, men Laimer som är mer defensivt lagd och gjorde sin 50e match i Leipzigtröjan mot Mainz är en fullgod ersättare. Lite oro finns kring Kampl men om han saknas kan man välja att släppa lös Bruma i en offensivare roll.

Hetsig matchbild

Hur det än blir så kan vi räkna med en grinig och uppretad match, det brukar nämnligen se ut så när dessa ställs emot varandra. Bayernspelarna tål verkligen inte dessa Redbullssponsade spelare likt många i Tyskland delar uppfattningen om, men att de dessutom är såpass bra och ettriga gör det hela lite mer infekterat, samtidigt som Leipzig likt många andra i Tyskland tycker att Bayern får alldeles för många fördelar med sig, jaja. I lagens båda möten på Allianz sedan Leipzig gick upp till Bundesliga så har dessutom Leipzig fått en spelare utvisad, båda gångerna innan matchuret slagit 30:00(!). Det får vi bara hoppas vi slipper denna gång så att vi får se dessa lag mäta sig mot varandra med lika många spelare på plan över samtliga 90 minuter.

Speltips

Jag vet att Bayerns prestationer har sett bättre ut men jag ställer fortfarande ett frågetecken för dem när de nu ska upp emot ett sådant spetsigt lag som Leipzig ändå är, det faktum att trebackslinjen Leipzig kommer att använda sig om ser supersolid ut med precis rätta spelartyperna samtidigt som att man får spela på omställningar i första taget ger Leipzig ett ganska bra utgångsläge. Givetvis kan Bayern slakta vem som helst på hemmaplan vid rätt dag, men den dagen var det länge sedan vi såg och att utgå från gamla meriter är aldrig särskilt smart när det kommer till betting. Jag anser att det finns gott om värde på +1.5 AH-linan ända ned till 1.75-1.80 och det blir min rekommendation här.

Leipzig +1.5 spelas till 1.95 hos Bethard (eller systersajter till dem) - Ta en titt HÄR för att hitta högsta oddset när du ska lägga ditt spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.