Speltips: Hertha Berlin - Augsburg, skadeläget avgör

Augsburg 17/12

Ny vecka och det vankas en engelsk sådan i Tyskland, som det kallas när Bundesliga kör veckomatcher. Två omgångar återstår innan julvilan tar vid för de Tyska lagen och under tisdagen så reser Augsburg till huvudstaden för möte med Hertha Berlin.

Augsburg

Det är ett Augsburg som inte vunnit på sex omgångar som gästar Olympiastadion, men också ett Augsburg som haft ett relativt tufft schema och som varit skadefyllt. Till matchen som var i helgen mot Schalke så var dock manfallet väldigt begränsat och endast tre reserver saknas för närvarande, med Finnborgarsson på topp som nu fått ca 150 minuter i benen efter sin långa skadefrånvaro. Man gjorde en väldigt bra match mot Schalke och borde nog fått med sig alla tre poäng, Baum's intentivt pressande lag fick Schalke dit man ville men lyckades inte hela vägen.

Det har varit ett litet tema då man har flertalet bra prestationer under november och december där man absolut bör ha plockat fler poäng än man har gjort, men trepoängaren ligger runt hörnet och med Wolfsburg som avslutande match på hemmaplan skulle jag inte bli superförvånad om man avslutar denna halva av säsongen med två segrar, även om det kommer att bli tufft.

Hertha Berlin

Hertha är nästan raka motsatsen till Augsburg, då man fått med sig mer poäng än man förtjänat under hösten och många poäng har man målvakten Jarstein att tacka för, då den Norska keepern varit i storform under hela säsongen. I helgen kom dock verkligheten i kapp efter att man vunnit två raka där Stuttgart lyckades vända ett underläge till 2-1 och alltså nederlag för huvudstadslaget. Man har Leverkusen i helgen på bortaplan och tvärtemot Augsburg då så kan det, om det vill sig illa, resultera i tre raka förluster som man går in i vila till.

Men vi ska försöka att inte gå händelserna i förväg, däremot är läget som sådant i Hertha att skadorna radat upp sig på sistone och därav ser truppen både tunn och inte särskilt slagkraftig ut. Inlånade Grujic som gjort skillnad för Herthas spel är senast i raden att saknas, utöver startspelarna Stark och Rekik. Även Luckassen och Dilrosun som gjort det så bra saknas och inför helgens match var även Kalou och Maier borta, men de två har iallafall en chans att hinna bli friska inför tisdagens möte.

Man har inte den bredaste truppen heller och juniorspelare på juniorspelare har under den senaste tiden introducerats i matchtrupperna, vad vi kan konstatera är att förutsättningarna är långt ifrån optimala.

Speltips

När nu Augsburg med sitt skickliga grundspel och höga press kommer på besök så kommer Hertha att få slita och jaga boll en hel del, vilket kommer att tära på en skadefylld trupp. Det ligger som sagt i tiden att Augsburg får med sig något mer än en hedersam förlust eller en pinne med mersmak och Hertha ser ut att vara en perfekt motståndare att bryta trenden emot. Augsburg har inte heller den bredaste utav trupper men har en ganska jämn trupp utöver spetsspelarna i Philipp Max och Finnborgasson och således kan man rotera utan något större kvalitetstapp. Jag väljer dock att ta på hängslen här trots allt, även om jag tycker att man kan titta på tuffare alternativ såsom DNB eller -0.5.

Augsburg +0.25 spelas hos Bethard (eller någon av deras syskonsidor) till oddset 1.94 och detta odds hittar du nästintill överallt i dagsläget. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt