Speltips: Västerås-Björklöven - Roadtrip match två!

Nu de sista spelen har det inte alls gått som tänkt. Västervik mäktade enbart med ett mål hemma mot ett Karlskrona med backproblem, trots 45 skott. Ny omgång framför oss där Björklöven gör sin andra match av tre på deras roadtrip och vi har ett Västerås som jagar sin tionde (!) raka hemmaseger.

Västerås IK

Det verkar aldrig ta slut för Västerås superstim som man hamnat i. Enbart en förlust på de tio senaste matcherna varav hemmaspelet har genererat nio raka segrar och poäng i tio raka där man verkligen är hack i häl på Oskarshamn och en plats i "finalen". Men snart måste det vända tycker jag. Man har absolut inte trupp för att göra en sån här run. Man är inget dåligt lag, absolut inte men som nykomling utan att göra några större nyförvärv och placera sig trea i tabellen är otroligt bra gjort. Spelar väldigt vägvinnande med att försöka hitta forwards med fart i uppspelen samtidigt som de försöker minska marginalerna i försvarzonen. Behöver egentligen inte va så mycket svårare än så och med ett riktigt vasst power play på det tar man sig långt. Det behöver inte alltid se så snyggt ut där man ska spela så svårt för att vinna som jag tycker många lag försöker göra helt i onödan. För på den här nivån har samtliga lag chans att slå varandra och då i slutänden handlar de mycket om procent hur man värderar lägena i matcherna, vilket jag tycker Västerås gjort riktigt bra.

IF Björklöven

Björklöven blandar och ger rätt mycket fortfarande där hemmaspelet jämfört med bortaspelet är dag och natt konstigt nog. Hemma har man ett jäkla kör men då man väl hamnar på bortaplan känns de som laget blir otroligt passiva. Senast borta mot Oskarshamn såg det väldigt uddlöst ut där jag hade högre förhoppningar på Löven. Men det var mot Oskarshamn som jag tycker är ett bättre lag än Västerås så chanserna ska vara bättre idag och faktiskt så har man två raka mot Västerås redan i år. 2-0 på bortaplan och senast 5-4 på hemmaplan.

Slutsats och Speltips

Kan tycka att Björklöven inte är något sämre lag än Västerås. I grunden borde Löven vara bättre men nu spel på bortaplan och mot ett formtoppat Västerås så förstår jag oddsättningen till en viss del men att få 2.83 (Pinnacle) på bortalaget är ju i allra högsta grad. Jag hade klivit om oddset varit 2.40 med om vi säger så. Matchen kommer vara betydligt jämnare än så i min bok!

Björklöven +0 @ 2.80 - Unibet (2.5/5)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt