Speltips: Al Sadd - Al Duhail : Maskinen 2.0

Al Sadd 10/12

Ligorna i Mellanöstern är inne på sina sista matcher innan uppehållet som är pga. AsianCup2019. Ett par hängmatcher och max en omgång i ett par av ligorna är allt som är kvar innan uppehållet tar vid helt och hållet. Vi ska ta lite närmare titt på en av hängmatcherna och den hämtar vi från Qatar och QNB Stars League. Och vilken match vi kommer att få bevittna. Seriefinal, guldfinal, gigantmöte eller mötet som kanske avgör hela ligan. Det är nämligen qatariska fotbollens för tillfället största möte vi har att se fram emot. Al Sadd som tar emot Al Duhail i en match från ligans nionde omgång!

Al Sadd – Al Duhail:

Formen:

5-1, 7-1, 3-0, 2-1, 8-1 och 4-1 är Al Sadds senaste matcher i ligan. Ni som följt mina texter från tidigare vet att jag kallat Al Duhail för maskinen men nu är slut med det! Al Sadd är nämligen maskinen 2,0 och ändå har maskinföraren Xavi varit borta och missat ett par av nämnda ligamatcherna. Han var helt fit i senaste matchen och hoppade in i andra halvlek vid ställningen 1-1. Då gick laget från och slutresultatet skrevs till 4-1. Innan segerraden påbörjades hade man en mindre lyckad oktobermånad. Man började med att tappa poäng mot Saliyia i ligan, åkte ut emot Perspolis i AFC-CL och slutligen direkt efter uttåget förlorade man med förnedrande 4-1 emot Al Ahli. För mycket fokus på CL-avancemanget var troliga orsaken till tappat fokus i ligan.

Al Duhails form har gått lite åt motsatta hållet jämfört med rivalerna. 1-0, 2-0, 5-1, 1-0, 2-2 och 1-1 är lagets senaste matcher. Man har visserligen varit mer eller mindre överlägsna i sina matcher men tappat förmågan att göra mål. Två oavgjorda samt två matcher med uddamålsvinster vittnar om brister i offensiven som laget har för tillfället. Normalt ska man kunna ha segersiffror som är i nivå med Al Sadds.

Xavi:

Den berömde spanjoren kom till klubben för ca tre år sedan med rollen som spelare. Samtidigt var det tänkt redan från början att han skulle ingå i ledarstaben för att efter karriären ta över som manager/sportchef eller något liknande(jag är lite osäker på rollen/titeln som väntar). Han är nu inne på sin sista säsong som spelare och trots att laget gjort stora framsteg under dessa år så har man ännu inte lyckats med att vare sig vinna ligan eller AFC-CL som varit klubbens mål. Med andra ord är årets säsong sista chansen för den gode Xavi att ta en titel som spelare och modell tyngre!

Spelare att hålla koll på:

Utöver nämnda Xavi ska man hålla koll på Al Sadds offensiva spelare. Där finns qatariern Afif som fått sin utbildning i Europa, algeriern Bounedjah som kanske är ligans bästa forward, hemmaspelaren Heidos och sist men inte minst Atletico Madrid-ikonen Gabi som anslöt till klubben inför årets säsong. Man förfogar även över naturaliserade försvararen Pedro som stundtals håller hög klass men kan även stå för en och annan tabbe i försvarsspelet med jämna mellanrum.

Al Duhail har också relativ giftig anfallsspel och med marockanen El-Arabi uppbackad av belgisk-brasilianaren Edmilson bakom sig lämnas inga försvar säkra. El-Arabi har dock en förmåga att överarbeta sina lägen och därmed även missa en hel del. Målproduktionen borde varit högre och trots sina missar har han hunnit med 17 mål hittills under säsongen.

Som ni märker så har båda lagen mycket giftig offensiv men i mitt tycke är man desto svagare i defensiven. Även här finns det anledning att hålla ett öga då lagens målvakter kan vara de svagaste korten och någon bjudning i matchen är nog inte helt omöjligt.

Läget i ligan:

Al Duhail befinner sig just nu på första plats i tabellen med sina 36 inspelade poäng på 14 spelade matcher. Al Sadd är precis bakom på 35 poäng med samma antal matcher. Medan Al Duhail har gjort 36 mål kan Al Sadd stoltsera med hela 62 mål! När det gäller insläppta mål så är lagen ungefär likvärdiga med 10 för Al Duhail och 13 för Al Sadd.

Målskillnaden är naturligtvis en kombination av att lagen har överlägset starkaste trupperna samtidigt som övriga lag i ligan inte håller något vidare klass, detta bortsett från kanske ett par lag.

Ligatabellen hittar ni HÄR

Matchbilden:

Lite svårt att på förhand sia om matchbild mellan två lag som är lika varandra på alla möjlig sätt. Båda vill ha mycket boll och kunna rulla i lugn och ro för att sedan blixtsnabbt komma till avslut. Jag tror ändå att Al Sadd kommer att föra spelet och ha mycket boll, vilket enligt mig kan bli förödande för Al Duahil då det visat sig att man inte är allt för stabila bakåt så fort det blir lite press. Om jag hetat Maaloul och varit tränare för Al Duhail skulle jag försöka föra spel mer än vad vi kommer att få se. ”Vi ska spela vårt eget spel” har nog aldrig passat bättre.

Jag har väldigt svårt att hur ett Al Duhail försvar kunna stå emot anfallsvågen som styrs av Xavi respektive Gabi. Det gäller för Maalouls gäng att utnyttja sina lägen till omställning när dessa väl dyker upp, samtidigt får Al Sadd inte missa allt för många lägen heller och på så sätt bjuda in sina motståndare.

Speltips:

Med så många duktiga offensiva spelare i lagen är det svårt att inte blicka mot ett överspel. Men det skippar vi med motiveringen att vid stora matcher kan dessa lags försvar höja något och inte ge utrymmen. Jag väljer däremot en hemmaseger i matchen då Al Sadd visat sig vara både mer stabila men framförallt hungrigare än ett för tillfället trög Al Duhail.

Speltips i matchen: Al Sadd @ 2.30 hos bet365

Odds som bolagen erbjuder hittar ni HÄR






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.