Viktigt möte i bottenskiktet i tabellen under torsdagskvällen då HV71 och Mora drabbar samman i Kinnarps Arena nere i Jönköping.

HV71-Mora IK, 6/12, 19:00.

Ny tränare i HV71 och de verkar fått upp ångan sedan skiftet på den positionen i båset. På besök i Kinnarps Arena kommer Mora som tog en meriterande seger hemma mot Frölunda senast och som nu är sugna på åter en trepoängare. Har de möjligheten till det eller är HV71 snäppet för tunga för att kunna fälla på deras hemmaplan?

HV71 - Ny tränare med positiv effekt

Sedan Johan Lindbom sparkades och assisterande tränare Stephan ”Lillis” Lundh tog över har det slutat med dubbla segrar i de båda, svåra, matcherna som ”Lillis” burit huvudansvaret i. Viss kritik riktades mot de höga hästarna i HV71 då laget inte haft några större brister i spelet och därmed felaktigt att klandra och sparka Johan Lindbom från hans position som huvudtränare. Men nu är beslutet taget och vad det verkar så har bytet av tränare gett positiv effekt vad gäller poängskörden, för spelet, det var bra redan under den säsongens gång hittills, men där resultaten uteblivit.

Spelet varit bra ja och det visade man genom segern i derbyt mot Växjö under lördagen i en jämn kamp. Starkt att vinna där man bars fram till segern genom en starkt sjungande hemmapublik och där man genom sina två tidiga mål i matchen satte la ribban högt för Växjö som ändå bearbetade matchen bra, men inte lyckades vinna.

Starka på hemmaplan på sistone och vunnit tre av de fem senaste i Kinnarps. Förlusterna är matcher där man, precis som i många av säsongens matcher, haft ett stort spelövertag gentemot sina motståndare men inte lyckats knipa segern. Med kvalitén som laget besitter så är det ett under att man befinner sig på den elfteplats som man nu befinner sig på i tabellen och som man med all säkerhet kommer att klättra upp ifrån.

Tycker att man ska ha bra chans till att ta en tredje raka seger, då spelet som vanligt ser bra ut och nu när även poängen börjar trilla in.

Mora IK - Jumbon med en seger i ryggen

En meriterande seger med 3-0 mot Frölunda hemma under lördagskvällen gör att man tar sig an HV71 här med en seger i ryggen.

Ska man återigen kunna fälla ett bättre lag eller ska lagets oförmåga att vinna på bortaplan återigen fälla avgörandet? För så har det varit för lagen som ligger där i botten; att de poäng som tas, tas nästan uteslutande på hemmaplan.

Laget har nu sex raka förluster på bortaplan och tycker inte att man har någon glöd eller fart i spelet. Lite det som gett resultaten i vissa matcher denna säsongen, att lura ned sitt motstånd i ett långsammare tempo. Har gett resultat i vissa av matcherna, men tycker inte att man har resurserna varken vad gäller spelarmaterial eller spelet på isen.

Senaste segern på bortaplan, den kan man ju gissa vart den togs. Just precis, Kinnarps Arena, mot HV71. Då var det såklart total dominans från HV71, som så ofta denna säsongen. Skottstatistiken landade vid slutvisslan på 33-20 till HV71, vilket i viss mån berättar om den matchbilden som utspelade sig just då.

Problem i Moras spel och det är främst hemma i Jalas Arena som man kan hota sina motståndare om poängfördelningen. Här ska man inte ha några poäng att hämta tycker jag av vad jag sett på sistone och även under säsongens gång i helhet.

Slutsats och speltips

Kan inte se att Mora återigen ska ta sig en trepoängare nere i Jönköping. Svaga i allmänhet och på bortaplan i synnerhet där man nu samlat på sig sex raka förluster. Besöker HV71 som fått till dubbla segrar sedan tränarbytet. Men man har under hela säsongens gång visat kvalité i sitt spel och det är de goda resultaten som hittills uteblivit. De goda resultaten har börjat komma nu och förhoppningsvis för spelets del och för HV71:s del, så fortsätter den positiva trenden här med en tredje raka seger. Spelar:

HV71 -1.5 Asian Handicap - 2.17 - Unibet - 5/10 Units

KOM IHÅG - Håll enkelt koll på de bästa oddsen innan ni väljer att placera ert spel - ODDS FÖR SHL

DESSUTOM - Använd de förmånliga bonusarna hos de bästa spelbolagen - BONUSAR

Alla rekar
HV71 -1.5 Asian Handicap
2018-12-06 19:00
HV71-Mora IK
5.00 u
5.85 u
Ett inlägg av
Oskar Hansson Oskar Hansson