Speltips: Växjö Lakers HC-Timrå IK - Mästarna har vaknat!

SHL trampar vidare med två omgångar till innan det är dags för ytterligare ett landslagsuppehåll. I det här inlägget riktas fokuset mot Småland för en match där jag anser att klasskillnaden mellan lagen är stor.

Växjö Lakers HC-Timrå IK, 6/12, 19:00.

Lag fem mot lag tolv i tabellen ska här drabba samman i Vida Arena i Växjö. Hemmalaget med ett otroligt facit på hemmaplan med sju raka segrar, kan de förlänga sviten eller ska nykomlingen Timrå kunna stå emot emot det regerande mästarlaget?

Växjö Lakers HC - Mästarna har vaknat

Har beskrivit Växjö några gånger såhär snart halvvägs in på grundserien som ett lag som startade med att plocka ganska få poäng sett till förväntningarna efter förra säsongens SM-guld. Började faktiskt säsongen med att förlora just mot dagens motståndare, Timrå, uppe i NHK Arena. Tror och tycker inte att Timrå ska ha lika bra chans till poäng här som de hade då, i sin hemmapremiär sedan återkomsten i högsta serien.

Sju raka hemmasegrar och vinst i nio av de tio senaste hemmamatcherna gör att man för tillfället är SHL:s bästa lag när det handlar om att plocka poäng på hemmaplan, ihop med Linköping som dock spelat en match mer än Växjö. Otroligt svårbemästrade och låter inte motståndarna ha pucken alltför mycket. Kontrollerar matcherna från första nedsläpp, och det är inte direkt den mest sevärda hockeyn som man spelar, om man jämför med exempelvis Färjestad och Djurgården som också är de lag som gjort flest mål av alla lag såhär långt in på säsongen, när vi snart alltså redan är halvvägs.

Vinner sina matcher med ett stort puckinnehav och genom att skapa de där riktigt skarpa chanserna i varje anfall. Inte alltid den mest frejdiga ishockeyn, utan mer kontrollerat spel i anfallszon där motståndet tröttas ut och luckor uppstår, som man sen är riktigt duktiga på att förvalta till chanser och mål.

Växjös försvar är det näst främsta när det gäller att hålla bort puckarna från att sitta i nätet bakom sin målvakt. Endast Luleå som är tätare när det gäller att hålla tätt i försvaret vad gäller mål.

Smålänningarna är riktigt starka nu. Förlorade senast i smålandsderbyt mot HV71 i Kinnarps Arena och kan tänka mig att man är sugna på en seger här, då det är otroligt jämnt om slutspelsplatserna just nu.

Timrå IK - Chanslöst bortalag?

Vann den så viktiga bottenstriden mot Örebro under lördagen efter förlängning. Ingen imponerande insats där och nu ska man ställas mot det lag som är bäst på hemmaplan i hela serien. Själva är man det absolut sämsta bortalaget i SHL med sina ynka fyra inspelade poäng på bortaplan.

Alltså tagit 21 av sina inspelade 25 poäng på hemmaplan denna säsongen och bortaspelet har inte alls fungerat. Kan inte tänka mig något annat än att laget återigen kommer att få problem på bortaplan.

Mot Örebro senast så förtjänade man inte någon seger, utan greppade de få halmstrån som dök upp för att ta poäng och mot ett så formsvagt lag som Örebro så behövdes inte särskilt många chanser och stort spelövertag för att knipa segern.

Det är inget spelövertag man har i sina matcher utan snarare tvärtom, och med ett på pappret svagt lag så är det svårt att vara tillbakadragna, men man har heller inte den offensiva tyngden för att kunna vara det spelförande laget i offensiv zon.

I defensiven släpper man återigen till mycket chanser och ser man till laget senaste match så borde man förlorat även där, med tanke på hur lite man skapade i förhållande till sina motståndare.

Slutsats och speltips

Kan inte se någon annan utväg här än att hemmalaget Växjö styr det här från början till slut. Ett enormt bra hemmalag mot ett riktigt svagt bortalag ställs emot varandra. Växjö med ett tungt och starkt lag mot ett svagt Timrå som haft problem i både offensiv och defensiv, speciellt på bortaplan. Stort puckinnehav och mängder med chanser för hemmalaget, medan Timrå kommer vara tillbakadragna och försöka hålla nere siffrorna, vilket vi får se hur det går med.

Med ovan nämnda förutsättningar väljer jag att till denna matchen plocka två spel:

Timrå IK Under 1.5 Lagmål - 1.91 - Unibet - 3/10 Units

Växjö Lakers -1.5 Asian Handicap - 1.90 - NordicBet - 3/10 Units

Bästa oddsen för SHL






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt