Speltips: Timrå IK-Örebro HK - Sista chansen för Sundblad?

Full lördagsomgång i SHL och i det här inlägget läggs fokus på ett riktigt bottenmöte då lag tolv tar emot seriens trettondeplacerade lag.

Timrå IK-Örebro HK, 1/12, 15:15.

Två lag som verkligen behöver rycka upp sig då de båda placerat sig långt ned i tabellen när 21 omgångar är spelat för de båda. Vilket lag kan studsa tillbaka under lördagseftermiddagen i NHK Arena uppe i Medelpad.

Timrå IK - Seriens svagaste defensiv

Börjar nästan tröttna på mina egna ord nu när jag återigen är igång och anser att Timrås försvar är av alldeles för dåliga mått för att kunna stå emot flera av lagen i denna serie. Släppt in flest mål av samtliga lag i ligan och trots det inledde man säsongen på ett bra sätt i och med att målvaktsnyförvärvet Niklas Svedberg stod för fina insatser där bak, trots att försvaret släppte till oändligt med chanser, vilket man fortfarande gör då lagets backbesättning inte innehåller särskilt många namn av tyngre karaktär vad gäller varken rutin eller kvalité, då flera av dessa var relativt oerfarna spelare när laget i våras tog klivet upp i SHL.

Likaså på forwardsidan så är det lite tunt men Anton Wedin har varit en ljusglimt i för övrigt mörk höst för Timrås sida vad gäller spelet och resultaten. När det gäller produktion framåt ligger Wedin i framkant sett till hela SHL med sina nio gjorda mål vilket han belönades med genom en plats i landslagstruppen som spelade Karjala Cup nu under hösten. Men Timrå som lag i offensiven ligger dock inte i framkant vad gäller produktion. Man inte är inte sämst med tanke på läckaget bakåt så bör produktionen framåt öka för att resultaten någon gång ska kunna gå åt rätt håll för nykomlingen. Tycker att man får kämpa alldeles för mycket för att skrapa ihop de enstaka poäng de får. Tufft just nu och en måstematch på schemat mot ett lag som, precis som Timrå, är i stort behov av en vinst?

Örebro HK - Vinna eller försvinna för Sundblad?

Med tre raka nollpoängare i bagaget kan det mycket väl vara så att Niklas Sundblad ryker från tränarposten om Örebro skulle kliva ut härifrån med en fjärde raka. Det är inte spelet eller spelsystemet i sig som det finns brister i, utan jag tror att det kan behövas en förändring för att ingjuta självförtroende hos spelarna med en nystart.

Spelet i sig, nej, det är det inga fel på och skulle mycket väl kunnat ligga högre upp i tabellen om puckarna hade studsat med istället för emot. Men tycker att man skapar tillräckligt mycket i de allra flesta matcherna för att vara med och utmana om alla tre poängen, men där istället utgången av matchen slutar med en nolla i kolumnen av poäng. Besitter ett starkt lag både i det defensiva och offensiva och förutsättningarna anser jag vara goda för att vara med och utmana om åtminstone en placering bland de tio främsta i serien. Nu är det dock hela tio poäng upp till Brynäs på tionde plats. Med en positiv trend och med bra utdelning tror jag att chanserna finns till den placeringen. Matchen i eftermiddag är av viktig karaktär, det är en riktig måstematch, innan man ska möta två starka lag i form av Frölunda och Malmö. Kniven mot strupen här för Sundblad och Örebro. Kan de resa sig?

Slutsats och speltips

Ett bortalag som är i behov av en seger för att påbörja klättringen mot en slutspelsplats, vilket är lagets uttalade mål inför säsongen. Ställs här emot ett lag som också har det tufft, och som är seriens sämst defensiva lag. Örebro med mängder skapade chanser i sina matcher på sistone, men där pucken inte har förmågan att leta sig in. Passar nu bra att möta ett lag med svajig defensiv som tillåter mycket chanser. Senast lagen möttes, i Örebro, slutade det 5-1 till hemmalaget och där såg man oerhört mycket bättre ut än sina motståndare. Kan man återigen dra det längsta strået? Jag tycker att man har goda förutsättningar och chanser till det och spelar:

Örebro HK +0 Asian Handicap - 1.92 - Unibet - 5/10 Units

Insatsen tillbaka vid oavgjort (Fulltid)

Funderar du på något annat spel i matchen eller i ligan? Se då till att hålla koll på de bästa oddsen i SHL.

Odds SHL

Testa ett nytt bolag kanske? Håll då koll på de bästa bonusarna som erbjuds!

Bonusar






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.