Speltips: Speltips inför Karlskrona-Västerås 30/11 - Hemmafördelen väger tungt!

Ishockey 26/9

Onsdagens speltips på över 5 mål @ 2.04 i Västervik-Pantern satt redan efter två perioder då Västervik kvitterade i slutet av andra till 3-3. Matchen slutade tillslut 5-3 till gästerna. Vi fortsätter att befinna oss i de södra delarna av landet där till fredagens match Karlskrona tar sig an Västerås på hemmaplan. Lagen möttes i premiären i NKT Arena där hemmalaget vann utan problem med hela 5-0. Båda lagen har tagit steg sen dess där kanske gästerna överraskat mest hittills, men frågan om de kan rubba KHK på hemmaplan.

Karlskrona Hockey

Det var svårt att sia om hur Karlskrona skulle stå sig inför säsongen i och med att de är nykommlingar från SHL. Som vanligt brukar man få byta ut mer eller mindre hela truppen när en sån degradering sker där man sen har förväntningar att man ska plocka in spelare i åtminstone hög Hockeyallsvensknivå för att studsa tillbaka direkt. Nu har väl de inte riktigt varit fallet i det här Karlskrona då man ett tag hade väldigt stora ekonomiska problem där man fått chansat lite mer med de spelare man tagit in och än så länge ser det ut som att de håller på att gå vägen till att man ska bli ett topp 5 lag i serien.

Karlskrona spelar med en otroligt hög fart och inte minst hemma i NKT där man går ut och kör direkt. Jag tycker att man varit det spelförande laget i väldigt många matcher på hemmaplan men inte fått den utdelning som jag tycker de förtjänar. För kollar man på hemmatabellen så finner vi Karlskrona på den nedre halvan och så är absolut inte fallet i min mening. Tycker nog att de är en av de bättre hemmalagen i serien. Som kryddan på moset så har man ett otroligt bra power play där man är uppe och snuddar på nästan 30% och det är riktigt bra! Nu är ju dock Västerås inte så mycket sämre i den spelformen då de toppar den tabellen med 0,36% bättre power play än Karlskrona.

Västerås IK

Västerås fortsätter att imponera som nykomling. Man erbjuder ett rakt och stabilt spel rätt igenom där jag tycker att en stor orsak i det offensiva spelet är uppspelen från backar där man inte kladdar i onödan utan tar några skär framåt för att hitta direkt en forward i fart. Västerås mål inför säsongen var att vara bland de åtta främsta i serien, vilket betyder fortsatt spel och en möjlighet till avancemang till SHL. Nu är väl Västerås inte ett SHL-lag ännu, men ser ut som man kommer klara av säsongens mål med en topp 8-placering då man förtillfället ligger femma i serien med nio poängs marginal ner till Södertälje som befinner sig på niondeplatsen.

Västerås värvade inte ihop ett lag för att hålla sig kvar utan man har en stor stomme kvar från fjolårets spel i Hockeyettan där man räknat med att spelare ska ta det där nästa klivet och så har det ju verkligen varit där det inte enbart varit en eller två spelare som utvecklats ytterligare, utan snarare 5+.

Speltips och Slutsats

Jag gillar ju Karlskrona på hemmaplan och jag tror att Västerås kan komma få det tufft här. Nyligen slog man självaste AIK med 4-1 och det imponerar. Starten man fick i den matchen lade dock grunden till segern där man gjorde två powerplay-mål direkt i början av matchen. Det hann knappt gå två minuter så ledde hemmalaget med 2-0. Fortsätter Karlskrona att spela med det höga tempo man har visat upp tidigare så ska Västerås göra en riktigt bra match för att kunna hänga med. Det skiljer inte överdrivet mycket mellan lagen men tror att hemmafördelen kommer påverka den här utgången rätt mycket. Jag tycker att hemmalaget står cirka 15-20 punkter för högt. 1,85-1,90 är mer rätt än 2,05.

Karlskrona -0.5 @ 2.05 - Coolbet (1.5/5)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt