Speltips: Timrå IK-Skellefteå AIK, - Formsvagt Timrå mot formstarkt Skellefteå

Skellefteå

Ett lag som för tillfället har det tufft i SHL just nu är nästjumbon Timrå som under torsdagskvällen ska ta emot ett formstarkt Skellefteå i NHK Arena.

Timrå IK-Skellefteå AIK, 22/11, 19:00.

Nästjumbon, alltså trettondeplacerade, Timrå ska här ta emot tabellåttan Skellefteå som lyft sig efter en tuff period fyllt med förluster.

Sårbar defensiv - Timrå har det kämpigt i botten

Vet inte vilken gång det är denna säsong som jag är inne på Timrå. Kanske tjatigt, men det är verkligen en svag defensiv som man kliver ut i matcherna med och det har under säsongens gång blivit påtagligt att det är där man har sina brister. Trots att målvakten Niklas Svedberg storspelade i de inledande matcherna så har det tillslut blivit för mycket både för han och för försvaret, vilket har lett till att man är det lag som släppt in mest antal mål i serien.

Tjugo mål insläppta på de fem senast matcherna är ett rejält underbetyg. Det är inte hållbart, och speciellt inte med tanke på att man har något stark offensiv som kan kompensera för de målen man släpper till bakåt. Tycker det ser ganska så mörkt ut för Timrå och det var nästan precis det man kunde vänta sig inför säsongen med tanke på vilken trupp man klev in i säsongen med. Det är inte någon trupp som håller särskilt hög klass och det blir kännbart när man möter lag av erkänt högre rang, som i den här matchen då man ska ta emot ett bra Skellefteå.

Efter en tuff period - Skellefteå tillbaka på vinnarspåret

De hade det tufft ett tag där, Skellefteå, med sex raka förluster och en tabellplacering alldeles för långt ned sett till målsättningar och förutsättningar. Nu är dock västerbottningarna på gång igen och med tre raka vinster i bagaget så har man klättrat i tabellen, men jagar fortfarande lagen som ligger ovanför för den direkta slutspelsplatsen som behöver en placering inom topp sex.

Seger på straffar senast mot HV71 efter 3-3 vid ordinarie tid, och innan dess 9-0 hemma mot Malmö Redhawks vilket fick många att höja på ögonbrynen. Ska väl inte dra för stora växlar av den matchen, vilket jag inte heller gjorde när jag inför söndagens match mellan Malmö och Timrå skrev ett inlägg och inte drog för stora växlar av Malmös insats där. Det rann iväg rejält som man kanske förstår, och det är såklart och en engångsföreteelse. Bra var det i alla fall för självförtroendet hos Skellefteås offensiv som sen också tryckte dit tre puckar bakom HV71s målvakt Felix Sandström under lördagens match. Tycker att offensiven börjar se bättre ut och när man nu fått igång sina toppspelare i form av Oscar Möller, Joakim Linström, Mathis Olimb och så vidare så har man goda chanser till att vara ett offensivt hot gentemot samtliga lag i SHL. Däribland topplaget Frölunda som man för en vecka sedan lyckades besegra i Scandinavium, vilket är en stor bedrift och som var den matchen som startade den här tre matcher långa sviten av vinster. Vann även under tisdagskvällen mot norska Storhamar i CHL med 3-2.

Slutsats och speltips

Ett Timrå som är oerhört sårbara bakåt och som släpper in flest mål av samtliga lag i SHL ställs här emot ett formstarkt Skellefteå som verkligen börjat trumma på och som visat styrkor i offensiven, där man borde vara starka sett till vilket lag man har på pappret. Nu har spelarna på pappret visa kvalitéer på isen och tror det kommer att visa sig i form av bra offensivt spel från bortalaget. Formkurvan pekar uppåt för Skellefteå och självförtroendet borde vara på topp med tanke på lagets insatser på sistone. Spelar såldes:

Skellefteå AIK Över 3.0 Lagmål - 2.18 - Unibet - 5/10 Units

Insatsen tillbaka vid exakt 3 mål (Fulltid)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt