Speltips: Frölunda HC-Färjestads BK - Stormöte i Scandinavium

Frölunda 24/11

Det är dags för säsongens första back-to-back och det är Frölunda och Färjestad som ställs emot varandra under fredagen och sedan lördagen. Vi börjar i Göteborg under fredagen, sedan ställs de emot varandra under lördagskvällen i Karlstad. I detta inlägg blir det naturligtvis fokus på fredagens match, i Scandinavium.

Frölunda HC-Färjestads BK, 23/11, 19:00.

Spännande match på förhand mellan två klassiska lag som det finns en litet rivalitet emellan sedan många klassiska matcher genom åren, bland annat de utomhusmatcher som lagen spelade på Ullevi under några år.

Frölunda HC - Seriens bästa lag?

Ser man bara till tabellen så är man placerade på en andraplats bakom Luleå. Jag tror dock att det bara är en tidsfråga innan Luleå kommer vara nedpetade därifrån och jag tycker att Frölunda är det lag som ligger närmast till hands för att ta över förstaplatsen i tabellen.

Laget spelar bra och resultaten kommer också därefter. Tränaren Roger Rönnberg har en bra trupp till sitt förfogande och det har jag även nämnt i tidigare inlägg. Bland annat så anser jag att Frölundaforwarden Ryan Lasch är en av seriens absolut bästa spelare, i alla fall när det kommer till att skapa målchanser både för sig själv och för sina medspelare, i både spel fem mot fem och också i powerplay där han är väldigt skicklig och styr från sin västerposition.

Men det är ju inte bara Ryan Lasch som bär upp det här laget. Man besitter ett gäng spelare med kvalité och nu när de ”nya” backarna börjat sköta uppspelen som de ska så kommer resultaten i offensiv väg.

Förra tisdagen spelade man kanske säsongens mest underhållande match, på Hovet mot Djurgården där man vann på straffar efter att det varit 3-3 vid ordinarie tid. En i raden av underhållande matcher som laget spelat denna säsongen och där det varit frejdig hockey med skapade målchanser åt båda håll, vilket är lite det som känts igen från de senaste årens Frölunda. Bevisades även under tisdagen i CHL-matchen hemma mot Lugano. Svårt att säga hur Lugano står sig jämfört med lagen i SHL men jag skulle åtminstone tippa de på en topp 6-7 placering utifrån hur de sett ut i dubbelmötet och viket spelarmaterial de har att tillgå. Frölunda vann tillslut den sprakande tillställningen med 5-4 och det kunde helt allvarligt slutat med fler mål än så. Något liknande resultat under fredagskvällen?

Kan tänka mig att man gör bra ifrån sig här och det är speciellt genom offensiven som man är slagkraftiga. Frölunda vill självklart vinna denna matchen i och med att man har returmöte mot samma motstånd, i en svår bortamatch under lördagen.

Färjestads BK - Formstarka och farliga

Fyra raka vinster, där tre av dessa är tvåpoängare. Kan inte tänka mig annat än att självförtroendet hos värmlänningarna är på den positiva sidan när man nu ska ställas emot Frölunda i en tuff bortamatch.

Varit inne på Färjestad några gånger denna säsong och det är framförallt offensiven som jag belyst och det är offensiven som, precis som för Frölunda, varit lagets signum de senaste åren och speciellt sedan Johan Pennerborn tillträdde som huvudtränare inför förra årets säsong.

Har ett kraftfullt lag i offensiven. Johan Ryno avstängd här efter en Interference på Växjös Tuomas Kiiskinen vilket renderade i två matchers avstängning. Men har ju fått tillbaka Michael Lindqvist från NHL som kommer att lyfta laget markant med tanke på hur mycket han bidrog med i offensiven förra året. 13 mål på ordinarie tid på de senaste fem matcherna får väl ses som godkänt, men jag tror och vet att man kan mer än så. Men som sagt så har laget stått för tre oavgjorda matcher på raken och sedan kunnat avgöra i förlängningsspelet eller via ett straffavgörande.

Färjestad kan få det tufft här. Man kommer såklart försöka att gå för den maximala poängutdelningen men med tanke på att det är Frölunda som står på andra sidan banan så kommer man ha större chans att segra under lördagens hemmamatch.

Slutsats och speltips

Det är två starka lag som ställs emot varandra i Scandinavium under lördagskvällen. Jag tror att det blir hemmalaget Frölunda som kommer att styra det här från start, men med vassa omställningar från Färjestad. Hemmaplansfördelen samt att man för tillfället är riktigt tunga och vassa framåt gör att jag tar två spel, då man också ställs emot ett lag som har sin styrka i det offensiva spelet.

Frölunda HC Fulltid - 2.20 - Coolbet - 3/10 Units

samt

Över 5.0 Mål - 2.13 - Pinnacle - 3/10 Units

Insatsen tillbaka vid exakt 5 mål (Fulltid)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.