Tjena!

Vi går in i den sista omgången av 2018 års upplaga av allsvenskan. De ouppklarade frågorna vi fortfarande har är om AIK eller Peking tar guld, om Bajen eller MFF tar 3:e platsen som också säkrar europaspel nästa säsong, och om det är BP eller Dalkurd som gör sällskap med Trelleborg och åker direkt ur. Det är kampen om guldet vi ska sikta in oss på här när vi beger oss till Hisingen till matchen mellan Häcken och Norrköping.

Förutsättningar

Om vi först går till förutsättningarna, är det bara vinst som gäller i denna match för Peking. Vinner AIK mot KFF är guldet kört för Peking oavsett, kryssar AIK måste Peking ta in 10 mål på AIK vilket är högst osannolikt, torskar AIK vinner Peking om Peking lyckas vinna mot Häcken. Ska vi ta en titt på sannolikheten för att Peking tar guldet finns Peking att vinna guld @10Coolbet som högst. Om man istället tar kombon Norrköping + Kalmar vinst vilket är det som krävs och det enda man tappar på att spela istället är den osannolika möjligheten att KFF-AIK kryssar och Norrköping tar in 10 mål får vi istället 13.98 som högst på Bethard. Det ger dryga 7% sannolikhet vilket i sin tur ger AIK knappa 93% att ta SM-Guld, så även om det finns många AIK fans som går runt med magont dessa dagar pga ett antal missade matchbollar senaste tiden så är det fortfarande ett brutalt bra utgångsläge man har. Frisparksmålet Sebastian Larsson gjorde i 96:e minuten mot MFF har visat sig vara väldigt viktig här då man utan det målet inte hade klarat sig på kryss i denna match i kombination med Pekingvinst.

Norrköping

Att guldet lever i omgång 30 för Peking måste ses som en väldigt lyckad säsong i mitt tycke. Man har efter en ganska svag start av säsongen både spelmässigt och poängmässigt steppat upp ordentligt och har smugit med i toppen under i stort sett hela säsongen. Lägg till att man i somras gjorde klubbens största försäljning någonsin i islänningen Arnor Sigurdsson och man förstår att framtiden ser väldigt ljus ut trots avskeden av Daniel Sjölund och Andreas Johansson efter denna match. Detta dessutom utan att ha fått igång någon riktig målproduktion på någon därframme, Kalle Holmberg har gjort en ganska svag säsong med 9 baljor hittills och man kan ju undra hur tabelläget sett ut om han hade haft en liknande säsong som 2017 där han mäktade med 14 mål och vann skytteligan. Annars är det Daniel Moberg Karlsson som utmärkt sig offensivt denna säsong med sitt fina facit 10+3 från sin wingerposition, dessutom har han sett väldigt fin ut i spelet och frågan är om han inte sticker utomlands igen i vinter. Man saknar en utpräglad målskytt denna säsong men det saknas knappast offensiv kraft och det finns inget annat än att gå framåt i denna match för Peking. Man har lite småskavanker i truppen som man ofta har vid denna tidpunkt av året men den enda som är konstaterad out är Andreas Blomqvist, inga avstängningar har man heller.

Häcken

Trots att jag tidigare i texten inte nämnde Häcken bland lagen som fortfarande har saker att spela för har man faktiskt det. Lyckas man ta fjärdeplatsen som man gör vid vinst här samtidigt som MFF tappar poäng hemma mot Elfsborg så får man spela europaspel även nästa säsong om någon av lagen framför (AIK, Peking, Bajen) vinner svenska cupen nästa vår. Så att Häcken bara skulle lägga sig ner och dö här tror jag verkligen inte då det antagligen skulle svida ordentligt om Elfsborg skrällde till sig poäng mot MFF samtidigt som Häcken inte skulle lyckas med att lösa vinst här. Dessutom har man en glödhet Paulinho som trots att han stått för 20(!) mål denna säsong inte har säkrat skytteligavinsten helt då han har Linus Hallenius två mål bakom sig, så det kommer vara ett spelsuget Häcken som är näst bästa lag i allsvenskan sett till den andra halvan av säsongen bara en poäng bakom MFF. Mål sprutar man också in, främst på hemmaplan där man har gjort överlägset mest mål i serien med sina 38 mål på 14 matcher.

Slutsats & Speltips

Vi har sett matcher i sista omgången tidigare säsonger i allsvenskan som ballat ur ganska ordentligt målmässigt, det finns dessutom inget annat än vinst för något av lagen då man inte kan förlora någon placering i tabellen samtidigt som att den enda chansen för till att ändra den situationen man är i till det bättre är via tre poäng. Offensiv kraft och motivation saknas knappast heller med tanke på Paulinhos placering i skytteligan tex. Inget av lagen har något att vinna på X här och jag tycker bland annat det är därför mållinorna lockar.

Mitt val är att spela Ö2.5 + BLGM på bet365 @2.00 med 1u(medel). Andra överspel som Ö2.75 eller Ö3 funkar såklart utmärkt också.

OBS - Jag spelar detta genom funktionen ”skapa eget spel” där man först väljer över 2 mål under ”totalt antal mål” och sen lägger till ”båda lagen gör mål - ja”. Gör man via denna funktion tjänar man 5 punkter jämfört med 1.95 som är oddset det vanliga sättet.

Alla rekar
Ö2.5 + BLGM
2018-11-11 15:00
BK Häcken - IFK Norrköping
1.00 u
-1.00 u
Ett inlägg av
Allsvenskanbet Allsvenskanbet