Det är dags att titta fram emot helgen där Fotbollseuropa ännu en gång ska få uppleva "der Klassiker", då pratar vi om Bundesliga och lördagkvällens möte mellan Borussia Dortmund och Bayern Munchen. Ett extra speciellt möte tack vare att Bayern faktiskt inte leder ligan, man är inte ens på en andra plats och man har gigantiska fyra poäng upp till Dortmund inför mötet - Allt som räknas är med andra ord en vinst.

Bayern Munchen

Niko Kovac's Bayern Munchen leder alltså inte Bundesliga och självklart har dessa omgångar man inte varit i topp varit stormrika, det har varit hårda utspel mot media och mycket klagomål runt omkring spelarna; allt ifrån missnöje med egen speltid till Kovac själv. Personligen kan jag tycka att de borde knipa igen, borra ned huvudet och göra jobbet bättre, men så funkar det ju inte.

Trots krisstämpeln så gav utbrottet mot media någon slags effekt och man faktiskt hade tre raka segrar i ligan innan helgens tramp i klaveret, då man tappade en 1-0 ledning hemma mot ett skadedrabbat Freiburg precis i slutminutrarna. I Champions League trummar man på och leder sin grupp efter ha haft dubbelmöte emot AEK Aten, men om vi ska vara helt ärliga så har man varken imponerat i dessa möten eller särskilt mycket spelmässigt i ligan, trots resultaten alltså.

Det går för sakta i uppbygnadsfasen och man är otroligt lättlästa och precis som i det Tyska landslaget står man nästan helt utan defensiva mittfältare, där det är Javi Martinez som egentligen är den enda utpräglade "sexan" så har man även i Bayern börjat mixtrat med Kimmich som sittande mittfältare. Kimmich är givetvis bra i den rollen, men man går miste om hans extremt fina inläggspel längst kanterna och således skalar man nästan av ännu ett lager av sin offensiva spets. Vi får se hur Kovac väljer att utforma laget, det bör inte bli några större överraskningar, Robben och James fick vila mot Aten medans Tiago och Tolisso är på skadelistan.

Dortmund

Andra tongångar är det ändå i Dortmund, efter ett par tuffa år bakom sig har man äntligen startat igång maskinerna igen och det under ledning utav magikern Favre. Man har en bredare trupp i år och har fått utväxling både på flertalet unga spelare samt nyförvärv man tagit in inför året. Laget är mycket mer balanserat och det naiva spelet är nästintill helt utsuddat.

Min gissning är att man haft denna match i sikte under ett tag, det är på lördag man ska visa Tyskland och Europa att man är på riktigt, man gör det efter åkt på säsongens första förlust mot Atletico Madrid i Champions League, men den var någonstans väldigt väntad och borta i Spanien är det väldigt tufft. Man kunde få vila Zagadou på mittbacken och han lär starta mot Bayern då Toprak inte riktigt visat sig från sina bästa sidor än och har vid introduktion i startelvan inte erbjudit någon trygghetskänsla. Sancho, Alcacer och Pulisic plockades av hyffsat tidigt efter att ha startat ihop med Reus för första gången. Man hade ingen lyckad dag ihop så att säga och jag förväntar mig att enbart en utav Sancho/Pulisic startar. Alternativt så börjar båda på bänken till förmån för spel med Bruun Larsen som gjort en jättesäsong hittills, samt Guerreiro på en ytterposition - En lösning som faktiskt är ganska sannolik och dessutom hade varit fördelaktig.

Slutsats och speltips

Med en sådan lösning hade man på förhand gett Bayern instruktionen om att de kommer att få ha bollen, oavsett lär det väl bli så oavsett såklart men man hade fått mer arbetskraft defensivt och perfekta spelartyper för att stoppa Bayerns klassiska dubblering i ytterzon. Bruun Larsen är även han en extremt snabb och skicklig kontringsspelare och kan göra jobbet innan man skickar in Sancho/Pulisic.

Oavsett hur startelvan blir så har Dortmund sin grundidé satt, medans Bayern fortfarande famlar i mörkret där den gamla spelmodellen kämpar sig kvar och försvårar någon slags förnyelse. Hur Bayern ska kunna stoppa Dortmund i spelomvändningarna har jag inte en aning om, jag tror det kommer att bli svårt även om man själva är beredda på det, det går så fort. Jag räknar dock med en ganska försiktig inledning, men edgen på bänken måste faktiskt ges till Dortmund, både sett till tränare och spelare att byta in.

När vi ges ett odds en bit över 2.0 på +0.25-linan på Dortmund hemma på Westfallenstadion så anser jag att det under rådande situation i båda lagen att det är ett spelvärt objekt och det blir det jag landar i inför detta Klassikermöte.

Borussia Dortmund +0.25 spelas till 2.08 hos SBObet.

Alla rekar
Borussia Dortmund +0.25
2018-11-10 18:30
Borussia Dortmund - Bayern München
6.00 u
6.48 u
Ett inlägg av
Redlineer Redlineer