Senators otippade inledning

Laget som var tippade sämst i år har haft en inledning kantad av mycket negativt men också en del positivt. Den offensiva slagkraften som ändå finns i lagets spetsspelare visar sig ändå finnas där och det står klart att deras offensiv som fortfarande tillhör den sämre delen av ligan inte är så pass dålig som många väntade sig. Ska man dra några snabba slutsatser av deras forwards så har ändå laget fått maximal utdelning på alla sina tre kedjor som visat sig vara effektiva båda i powerplay och 5v5. Men bakom deras helt okej forwards finns en defensiv som är så usel att de måste varit mer än tio år sedan vi såg det senast. Och det gör inte saken bättre att Senators fått problem med förstamålvakten Anderson och sen också dumpat Condon som var deras andramålvakt.

Skitsnacket

Skitsnacket om coacher i laget visar sig också vara ett stort problem när det hela tagit en absurd vändning när det alltså läckt ut inspelad material från en uberförare i Arizona där Duchene och några andra i laget är bittra efter storförlusten mot Arizona. I inspelade materialet så hör man Duchene och flera prata skit om assisterande coachen som har hand om deras spel. Detta Senators får gång på gång mörker över sig när man tappar sina två kanske bästa spelare utom Stone och sedan får mer och mer problem över sig för varje vecka som går.

Om inte majoriteten gillar coacherna eller spelsättet så kan det omöjligt gå bra för Senators och det finns inte ett lag i ligan som är i närheten av Senators problem och då finns det ändå lag med ett gäng arga fans och exempel på det är Flyers, Blues, Red Wings. I Senators kan man inte skylla på coacher, gm eller målvakt utan problemet är att det luktar illa om hela organisationen som helhet. Alla bidrar med negativitet och det lilla positiva som ändå har funnits blir svårt att hålla vid liv.

Vegas

Vegas som inlett säsongen lite väl tamt jämfört med deras förra säsong där man fick alla ögon på sig har lite att bita i framöver för att nå upp till sin förväntade kamp om Pacific Division. Enligt coach Gallant så är det inget fel på deras spel alls utan det var helt enkelt målen man ville ha i större utsträckning. Om vi backar bandet och kollar igenom Vegas matcher så ser vi att man fortsatt är ett dominant lag i spelet nästan i nivå med Hurricanes och man släpper in väldigt få mål och har en riktigt bra målvakt i Fleury.

Jag tror mycket väl att det kan vara så att Vegas gick långt över förväntan förra året men laget är byggt väldigt bra och ser man till deras trupp ska man också ha en väldigt bra chans i år att nå top10. Bolagen gillar Vegas men har nu på senare tiden tappar lite av den tunga respekten laget hade inför säsongen och då i oddsväg. För mig är det konstigt hur detta Vegas inte är satta som större favoriter mot ett lag som egentligen är misär.

Värderingen

Att ett top10 lag i ligan som kommer med nästan full trupp mot ett Senators i spillror ska ha över 2.05 i FT ser jag som konstigt helt enkelt. Vi minns ju Avalanche som tex hade 1.70 FT odds mot Senators och då är Vegas en bra bit framöver Avs skulle jag säga. Anledningen till detta är givetvis hemmaplansfördel men den ska inte direkt ge en boost på 10% direkt utan snarare 5% som max när det gäller ett så dåligt lag som Senators.

  • Ottawa Senators - Vegas Golden Knights
  • Vegas Golden Knights FT @ 2.22 (2.05)
  • 9 November 01:30
  • NordicBet
Alla rekar
Vegas Golden Knights FT
2018-11-09 01:30
Ottawa Senators - Vegas Golden Knights
2.50 u
3.05 u
Ett inlägg av
Ludwig "NHLPlus" Ludwig "NHLPlus"