I slutet av oktober möttes lagen på San Siro och då spelade Real Betis skjortan av italienarna, segersiffrorna skrevs till 2-1 vilket AC Milan fick vara mest tacksamma för. Nu möts lagen i Sevilla och spelvärdet ligger absolut på hemmalaget trots tvivelaktig form.

REAL BETIS, ETT VILANDE SUCCÉLAG?

Sevilla-klubben Betis gjorde stor succé förra säsongen i La Liga under den offensivt lagde coachen Quique Setién. Ofta var Betis det mest underhållande laget att kolla på och för första gången på många år lyckades man komma före Sevilla i tabellen. Men förra säsongen hade Betis inget Europacup-spel att tänka på och en förklaring till den hittills svaga La Liga-starten är så klart att Betis spelar i Europa League denna säsong. I ligaspelet har främst offensiven sett lidande ut men positivt är att Betis ofta lyckas hålla nollen. Men det gamla Betis fick vi på nytt se senast hemma mot Celta de Vigo i en galen tillställning som slutade 3-3. Dessutom måste vi ha i åtanke mötet på San Siro där Real Betis var flera klasser bättre än Milan och man borde haft både tre och fyra noll efter en timme. Hemma i Sevilla blir det mycket folk och full fart framåt i en fajt där Betis i praktiken kan säkra ett avancemang i händelse av seger. Preliminär startelva enligt följande:

López: Sidnei, Bartra, Mandi: Tello, Guardado, Carvalho, Canales, Barragán: Sergio León

NÄR RYKER GATTUSO?

Milan just nu inne i en Gattuso-styrd era. Många är de gamla spelarikonerna i Milan som nu fått testa på tränaryrket i anrika AC Milan. Gattusos tid har kantats av ojämna resultat och många skulle bli förvånade om Milan lyckas nå en topp 4-placering denna säsong. Förvisso tre raka Serie A-segrar men dessförinnan när motståndet varit vassare blev det förlust mot både Inter och Real Betis. Milan är inte ett färdigt projekt ännu och framförallt på transfermarknaden har man fumlat i mörkret och inte riktigt värvat spelare efter taktik. Finns det pengar att sätta på att Gattuso får sparken innan säsongen är slut hade jag satt dessa nu. Laget skuggas av Olympiacos i och med att grekerna är två poäng bakom. I den sista omgången möts lagen och det lär bli avgörande. Spanska AS tippar på följande Milan-elva:

Reina: Laxalt, Zapata, Romagnoli, Abate: Kessie, Bakayoko: Borini, Calhanoglu, Suso: Cutrono

Värt att notera är att Higuaín är skadad och den tekniske yttern Castillejo avstängd. Nyckeln till Milans eventuella framgång blir därmed spanjoren Suso som ofta framstår som den vassaste stjärnan i detta Milan.

SPELTIPS OCH ANALYS

Med två tunga avbräck i Milan och Betis insats på San Siro i färskt minne är spanjorerna favoriter till segern och oddslinan tycker jag bjuder på fina odds för den raka ettan. Mittbacksparet Romagnoli/Zapata hade enorma svårigheter med Leóns speed och på mitten käkade portugisen Carvalho upp hela Milans centrala fält med hull och hår.

Alla rekar
Real Betis Balompie
2018-11-08 21:00
Real Betis Balompie - AC Milan
1.00 u
-1.00 u
Ett inlägg av
Christopher Kviborg Christopher Kviborg