Speltips: Örebro-Djurgården - Kan DIF upprätthålla sitt fina bortafacit?

Djurgården 24/10

Tjena!

Skönt med en relativ enkel vinst på bloggspelet senast. Allsvenskan går längre och längre in i sin slutfas och det blir mer och mer spännande för varje omgång som går runt strecken. Här har vi dock det exakt motsatta när två lag som i princip checkat ut för säsongen möter varandra. Jag tycker oddsen är ganska kluriga att få grepp om och värdera då det finns en del frågor kring motivation t.ex. Matchen det handlar om är den mellan Örebro och Djurgården som spelas på söndagen, där jag trots detta tycker mig finna värde på bortalaget.

Örebro

Örebros prestationer har på senaste tiden, liksom hela säsongen varit ganska upp och ner. Insatsen senast mot Dalkurd imponerade inte, dock en ganska typisk match i slutet av säsongen där man möter ett bottenlag som slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar. Matchen innan mot AIK däremot imponerade man ordentligt och chockade nog dem flesta när man fick poäng med sig hem, trots straffmiss.

Truppbygget ser inför framtiden bättre ut än va man befarade att det kunde bli i somras då Nordin Gerzic och Michael Almebäck nyligen förlängt. Två rutinerade pjäser i centrallinjen det är väldigt bra man lyckats hålla kvar, Gerzic över minst 2019 och Almebäck ända fram till över säsongen 2021. Däremot ser det ut som att man tappar den offensiva stjärnduon Nahir Besara och Kennedy Igboananike och hur man ska ersätta dem på sikt ska bli väldigt spännande att se, på kort sikt kan man dock undra hur deras motivation kommer vara inför dehär avslutande omgångarna. Truppläget ser iaf helt okej ut till denna match, Johan Mårtensson är avstängd och Nordin Gerzic som var avstängd senast är tillbaka.

Djurgården

Djurgården kommer från derbyt senast mot AIK, en match man var bra i och höll jämna steg med serieledarna under hela matchen. Matchen innan var man väldigt bra främst i andra halvlek mot Norrköping så trots att man inte har något tabellmässigt kvar att spela för är faktiskt formen på uppgång efter en ganska deprimerande period. De två matcherna innan denna smäller ju dock lite högre än va denna match gör, men ÖSK borta är en ganska trevlig match för Stockholmslagen med lämpligt avstånd med dryga två timmar resväg så att vi får se ett gäng DIF-supportrar på plats som inte kommer acceptera någon plattmatch här förutsätter jag. Dessutom brukar Behrn Arena dra ganska bra med publik när storlagen är på besök.

DIF har också de senaste åren brutalt facit i inbördes möten mot ÖSK med sju stycken raka vinster i Allsvenskan. Lägg därtill att sista gången ÖSK vann mot DIF hemma var 2010 och vi kan konstatera att det är lite av en drömmotståndare för DIF detta. Andreas Isaksson missade derbyt senast pga ett stukat finger, något som jag förutsätter inte ska stoppa honom en vecka senare i denna match. Skulle det dock göra det såg ersättare Tommy Vaiho riktigt bra ut i mot Gnaget. Man hade en rad tongivande spelare på som vid gult i derbyt missat denna match, den enda som drog på sig ett var dock Jonas Olsson, och ärligt talat kanske det var bäst av dem i farozonen då DIFs mittbacksuppsättning är väldigt stark ändå. Annars ser truppläget bra ut för tillfället med samtliga i full träning.

Slutsats & Speltips

DIF är ett av seriens starkaste bortalag med 21 poäng på 13 matcher, dessutom med det fina truppläget och den förhoppningsvis fortsatt stigande formen, den brutala statistiken H2H mellan lagen och det faktum att jag tycker DIF i grunden är ett klart bättre lag än ÖSK gör att jag tycker det är mycket som ligger i DIFs favör här. Jag tror inte heller man ska underskatta att tränare Özcan Melkemichel lär göra allt i sin väg dessa sista omgångar för att kunna gå in i 2019 med en någorlunda positiv känsla och framförallt säkerställa att det är han som ska leda laget.

Djurgården DnB @1.90Coolbet tas med 1u(flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.