Speltips: Djurgårdens IF-Timrå IK - Klar fördel hemmalaget

Oskar Hansson,

Djurgården Ishockey 12/10

Hej!

Surt med de båda inläggen senast. Växjö -1.5 till fina 2.65 var en hårsmån från att sitta men smålänningarna lyckades ”bara” vinna med 1-0 mot Malmö. Örebro Moneyline som jag spelat och rekommenderat föll lite tyngre med 2-0 borta mot Rögle. Uddlöst från båda lagen där men tyvärr kunde Rögle trots det peta in två puckar i mål.

Ny spelomgång imorgon lördag och valt att titta närmare på denna match:

Djurgårdens IF-Timrå IK, 13/10, 15:15

Läget i lagen

Djurgårdens IF

Spellediga i tisdags men åkte på en förlust i tisdagens CHL mot finska Tappara. Utöver det har man gått riktigt bra i SHL och ligger för närvarande på en tredjeplats i tabellen med 14 poäng på sju spelade matcher. Förlust efter förlängning senast, i lördags hemma mot Luleå där matchen i princip hade kunnat sluta hur som helst. Har fått tillbaka den mycket skickliga Jonatan Davidsson som inte lyckades ta någon plats i NHL, utan han är tillbaka och var en av Djurgårdens absolut bästa spelare förra året. Så här snackar vi verkligen en förstärkning av rang. Tycker att Djurgården är ett av seriens absolut bästa lag när det kommer till spelet med puck och att skapa kvalitativa chanser. Något som gör att laget gjort näst flest mål av samtliga lag i serien. Spelar tryggt med ett bra puckinnehav och är nästan alltid tillbaka på rätt sida i rätt tid vilket ger målvaktsduon Adam Reideborn och Robin Jensen en lite enklare arbetsmiljö. Bra trupp och bra spelmässigt. Ska se om nykomlingen Timrå har vad som krävs för att kunna stoppa det.

Timrå IK

Inlett säsongen över förväntningarna och det är speciellt på hemmaplan som man lyckats leverera. Av sina 7 matcher har man vunnit 4 av dessa (ordinarie tid eller övertid/straffar). Tre av dessa fyra vinster på hemmaplan och på bortaplan har det blivit tre förluster och en vinst (3-4 Brynäs).

Vinstmatcherna får tillägnas målvakten Niklas Svedberg. Jag har nämnt honom förut och jag gör det igen. Hur länge ska grabben orka hålla emot? Mot Linköping var det Viktor Brattström som vaktade kassen och fick se fyra puckar släppas förbi sig. Det som jag vill understryka med det är att Svedberg räddar Timrå samtliga matcher han står i princip vilket säger en hel del om Timrås försvarsspel där det finns en hel del kvar att önska. Likaså offensivt där man inte varit alltför lyckosamma hittills heller och där man kommer få problem när man mot Djurgården kommer ställas emot ett välsamlat och organiserat försvar.

Slutsats och speltips

Djurgården är tunga att möta och speciellt på Hovet. Det kommer Timrå att få erfara här och med tanke på ett försvarsspel med brister och ett anfallsspel utan spets så kan jag inte se Timrå komma ifrån den här matchen med något annat än en förlust. Svedberg har storspelat hittills, ja, men ska man ha en rimlig chans att kunna etablera sig och ta viktiga poäng kan inte all press läggas på målvakten.

Djurgården kommer att styra det här från första nedsläpp. Bättre på pappret på alla positioner och även spelmässigt där man har ett stort övertag på Timrå. Borde vinna det här med minst två mål och spelar:

Djurgårdens IF -1.5 Asian Handicap - 1.98 - Unibet - 5/10 Units

Alla rekar
Djurgårdens IF -1.5 Asian Handicap
2018-10-13 15:15
Djurgårdens IF-Timrå IK
5.00 u
4.90 u
Ett inlägg av
Oskar Hansson Oskar Hansson

Senaste speltips från SHL

Alla speltips från SHL
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord