Speltips: Rögle BK-Örebro HK - Ett hemmalag i kris

Oskar Hansson,

Rögle 10/10

Hej!

SHL imorgon torsdag och jag har valt att titta närmare på den här matchen som är viktig för båda lagen då båda kommer in i den från en svag prestation senast.

Rögle BK-Örebro HK, 11/10, 19.00.

Läget i lagen

Rögle BK

Riktigt risig start på säsongen för Ängelholmarna som efter 6 spelade matcher fortfarande bara står på poängen som de plockade i omgång 4 hemma mot Frölunda. Jag och många andra hade stora förväntningar på Rögle inför den här säsongen. Efter en riktigt vass avslutning på förra säsongen efter att Cameron Abbott tagit över och man red på en positiv våg säsongen ut. Hade säsongen varit tio matcher längre hade laget mycket väl kunnat nå en slutspelsplats. Att laget skulle hålla den nivån nu när man klev in i den här säsongen var något man förutsatte med tanke på att Abbott skulle kunna forma laget ännu bättre efter hans förmågor, och så också med tanke på förstärkningarna som laget gjorde under sommaren. Rögle var måna om att få in Christoffer Bengtsson från Södertälje och slantade upp en hel del för att ro den värvningen i hamn. Daniel Zaar, Christian Thomas och Leon Bristedt är värvningar som genomfördes under ”off season”. Men ingen av dessa har fått till det. Så stod man för två tunga värvningar när det gäller forwards. Matt Anderson och Mattias Sjögren. Tyvärr för Rögles del är båda dessa skadade och kommer inte till spel här. Mattias Sjögren har inte spelat hittills den här säsongen och lyser med sin frånvaro. Oj vad Rögle behöver en tvåvägscenter av den kalibern som Sjögren har. Daniel Widing har idag, onsdag, skrivit på ett korttidskontrakt med klubben.

Mot Malmö förra torsdagen var man riktigt uddlösa och trots att medierna skriver upp Malmömålvakten Oscar Alsenfelts prestation som storspel så fanns det mycket mer att önska från Rögle som fick hård kritik för sin uddlöshet i en så pass viktigt match som ett derby mot Malmö är och i just den situationen som Rögle befinner sig i just nu också. Den negativa spiralen som Rögle försatt sig i fortsätter bara och det blev förlust även på lördagskvällen när man gästade HV71 i Jönköping. Ser inte positivt ut för Rögle och när det varken funkar framåt eller bakåt så blir det otroligt svårt att kunna ta några poäng. Även fast man försöker och jobbar hårt för att det ska funka så uteblir resultaten. Tror att laget kan få det tufft även här då man ställs emot Örebro.

Örebro HK

Efter en ganska lyckosam seger i Växjö på lördagskvällen där två poäng bärgades via en straffseger var man tillbaka på hemmaplan för match mot Malmö. Matchen mot Malmö började bra men precis som mot Djurgården så föll man ihop och tillslut skrevs siffrorna till 1-5. Rättvist? Absolut inte! Med någorlunda rimlig utdelning hade Örebro gjort minst 4 mål här. Oscar Alsenfelt storspelade verkligen i den här matchen, och på andra sidan gjorde Eero Kilpeläinen inte direkt detsamma utan släppte in ganska så enkla puckar. Tycker Örebro i samtliga matcher denna säsongen varit det bättre laget, bortsett från matchen mot Växjö där Växjö borde fått bättre utdelning än vad de fick. Saknar fortfarande centrarna Christopher Mastomäki som drog på sig en handledsskada i premiärmatchen mot Mora och Rodrigo Abols som skadade sig på försäsongen. Ska enligt källor in en ny kvalitativ center i laget men än så länge ingen presentation av Örebro.

Slutsats och speltips

Tycker att Örebro ska kunna nöta ned Rögle här. Med tanke på Rögles uddlöshet framåt och ihålighet bakåt borde Örebro ha större chans än vad oddsen visar. Eftersom jag tycker att Örebro besitter mer spetskompetens än vad Rögle gör väljer jag följande spel:

Örebro HK Moneyline - 2.07 - Unibet - 4/10 Units

Alla rekar
Örebro HK Moneyline
2018-10-11 19:00
Rögle BK-Örebro HK
4.00 u
-4.00 u
Ett inlägg av
Oskar Hansson Oskar Hansson

Senaste speltips från SHL

Alla speltips från SHL
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord