Speltips: Colorado Avalanche - Minnesota Wild - Avalanche starka på hemmaplan

Colorado 18/9

Opening night börjar närma sig NHL och den 4 Oktober för oss svenskar går dom första matcherna men istället för att skriva ett inlägg där så var jag tvungen att blicka framåt mot 5 Oktober istället då det dök upp ett ännu finare odds på favoritlaget Colorado Avalanche. Det som gjorde det lite bråttom här var att Pinnacle och 365 inte gått ut med odds än här och det gör att oddsen som finns nu kan lika gärna försvinna så fort något utav dom två bolagen går ut senare idag.

  • Colorado Avalanche - Minnesota Wild

  • 5 Oktober 03:00

  • NHL

  • Colorado Avalanche +0 (DNB) @ 1.90 (1.75+)

  • Bethard, NordicBet och Betsson

Colorado Avalanche 17-18 Hemma/Borta 28-11-2 Dom statsen poängterar att Avalanche är ett riktigt starkt hemmalag som förra säsongen hade ett extremt bra tempo på hemmaplan och är betydligt starkare där än på bortaplan och ser man till förra säsongen var man ett utav ligans bästa lag när det gäller hemmalag och ser man till vad man fick för odds på hemmaplan vs borta så gjorde man rätt i att spela Avalanche att vinna hemma men skippa borta och det bar inte förrän i slutet av säsongen spelbolagen började reagera på den framfarten och då kunde vi se Avalanche stor rätt stora favoriter mot jämnbra lag, speciellt när Mackinnon hade show i slutet där och växlade upp till en helt ny nivå.

Avs har inga skador just nu och truppen är i stort sett samma som förut med lite högre förväntningar på spelare som Jost och Kerfoot som måste axla en betydligt större roll så Avs inte enbart behöver få scoring från kedjan med Mackinnon, Landeskog och Rantanen. Varlamov ser betydligt bättre ut i år än på länge och var riktigt ruggig i preseason och jag hade nästan på känn innan att Grubauer skulle få chansen från start men Varlamov har en sån jäkla hög peak när han väl vill så det vara otroligt bra för Avalanche här om han får igång ett bra spel, och det lär behövas med tanke på att Avalanche försvar är ju som det är utan några onödigt dåliga kommentarer om det.

Minnesota Wild Till skillnad från Avalanche stats på hemmaplan är Wild direkta motsatsen på bortaplan och trots att det är en 50/50 odds i nuläget där Avs nästan är underdog så tycker jag att oddsen är totalfel här och oddssättarna bör ha vetat om hur dåliga Wild är på bortaplan jämfört med hemma och faktiskt liknar Avalanche lite där. 17-18 säsongen så gick det såhär för Wild på bortaplan: 18-20-3 vilket i sig inte är dåligt men för ett slutspelslag att inte vinna mer än 18 matcher på bortaplan ser jag som att man underpresterar och Avs hade bara 15 men hade rejält med tur också mot slutet där. Wild var ruggigt svåra att slå hemma i Minnesota och hade ett hemmarecord på 27-6-8 och va riktigt dominanta där man också höll nere siffrorna bakåt med ett bra försvar. Jag vet inte riktigt vad som gör att båda dessa lag är så dåliga på bortaplan men det är något som gått flera säsonger och det är något man bör ta hänsyn till.

Backar vi bandet några veckor så var det då vi såg en ganska hög förväntan på Wild i år och den första slutspelslinan som dök upp landade på 1.40 odds på Wild att nå slutspel, och det resulterar i att flera bolag tydligen övervärderat Wild inför i år och nu har det oddset efter Pinnacle gett sig in i leken gått upp till närmare underdog och många ser det som otroligt svårt hur Wild ska kunna stänga en säker Centralplats utan det handlar om att slåss i Wild Card i år och där möter man kanske Ducks, Oilers, Kings och Dallas. Med andra ord riktigt svårt och detsamma gäller ju även för Avalanche men hela poängen här var att jag tror att oddsen är lite satta i effekt av den höga förväntan Wild fick på sig i början och nu när Asien inte gått ut med odds på matchen än så är det ett positivt tecken att vi kan vara på rätt spår här.

Speltipset Här tycker jag att Avalanche ska vara favorit och jag vill helst spela +0 när man får chans att få ett bättre odds än på ML då man inte alltid får det i en jämn match. Och det oddset som erbjuds hos Sbtechbolagen och närmare bestämt Bethard i detta fallet är 1.90 för +0 (DNB) och står som Oavgjort inget spel. Jag tycker att detta oddset ska ner mot 1.78-1.79 och då är jag väldigt försiktig med att övervärdera spel. För mig finns det inga tecken på att Wild ska plötsligt vara så mycket bättre på bortaplan än innan medans Avalanche länge varit starka här och det är inget som har förändrats över sommaren kan jag tänka mig heller. Båda lagen har i stort sett sina fulla trupper men värt att notera är att Wild nyss fick tillbaka Ryan Suter som är deras toppback och oklart hur hårt han kan gå från start.

Var finns spelet? Spelet finns hos Bethard och är du limiterad där så finns spelet på sidor som Scandibet, Nightrush, ComeOn, Betive, Casinostugan, Mobilebet, Fastbet osv.

En sista tanke

U 5.5 Kan vara något också om Varlamov och Dubnyk är confirmed till matchen och där skulle jag ta till 1.98+ odds som nu tex finns på Bethard men jag skulle vilja vänta in målvakterna helt. Wild gör lite mål på bortaplan och Avs är mer kontrollerande på hemmaplan.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt