Speltips: Calgary Flames lyfter i år?

Calgary Flames 10/8

Hej, dags för ännu ett långtidsspel på NHL. Tanken är att dela upp det i tre stycken där två behandlar de två olika lagen spelare är kring och den sista som knyter ihop spelet.

Carolina Hurricanes Även känt som det eviga wild cardet i Eastern och tanken varje år har varit att lyfta i skuggan av andra favoriter och med sitt unga lag kunna till slut knipa en slutspelsplats. Jag har alltid tyckt Canes varit grovt överskattade och har i stort sett alltid haft top6 forwards som ska göra ett stort lyft. Med Aho och Teraväinen trodde man att man skulle kunna bilda en riktigt topptrio likt Avs har med Rantanen och Mackinnon. Men resultatet blev att att båda dessa blev väldigt streaky av sig i form av poäng per match. Coachen hade också problem att få stabila kedjor och spelare flyttades i stort sett hela tiden och mot slutet splittade han även på finska stjärnduon och det blev ren misär om man får säga så. Gillar inte heller hur han behandlat Victor Rask och gett honom hur många chanser som helst högt upp men där han aldrig levererat. Största frågetecknet den här kommande säsongen ligger kring deras målvakter och många ser Scott Darling som största anledningen till att det gick uselt för Canes förra året.

Chansningen på Darling blev kostsam och nu kommer Mrazek att agera backup nästa säsong för att testa Darling igen och skiter det sig ännu en gång vid starten för Darling får vi nog se ett byte mellan dessa där Mrazek tar över förstaspaden. Man gjorde en trade och fick in Dougie Hamilton som ska kunna styra deras offensiv är tanken och man skeppade iväg stora talangen Hanifin till just Calgary som spelet också handlar om. När man redan har en bra offensiv på samma position som Hamilton i Justin Faulk så blir traden lite konstig kan jag tycka. Överlag så ser jag Canes som alltid som ett spännande ungt och friskt lag som har chans att slå i underläge men där allt hänger på Teraväinen och Aho att kliva ett steg framåt varje säsong för att skeppet inte ska sjunka. Visserligen är deras division rätt svag och man har klart chans att slåss om Wild Card men här saknar man ändå spets tycker jag.

Calgary Flames Likt Canes gjorde man en riktig floppsäsong tidigare och trots mycket förhoppningar förra året så räckte det inte hela vägen till slutspel trots att man hade en bra chans då många kring Wild Card floppade och man skulle haft en rätt enkel gata mot slutspel om man inte tappat så mycket på slutet som man gjorde. Flames inledde bra förra säsongen och i takt med att toppspelarna hamnade i svacka kunde inte deras andra kedjor leverera alls. Överlag gillar jag Flames bygge utom just målvakten som är Mike Smith och frågan är om han ska orka en hel säsong vid 36 års ålder? Nej Rittich lär nog få en del matcher och skulle blankt gissa på 20+ om det visar sig gå bra för laget dessutom. Backuppsättningen är stabil tycker jag och kan Hamonic ta klivet så har man en riktigt bra backuppsättning och nästan i nivå med Preds om jag ska vara ärlig här.

Även om jag tycker Flames offrade lite väl mycket för att få Hanifin och Elias Lindholm blir det intressant hur Flames andrakedja kommer byggas, för jag tror Backlund och Lindhom sätts ihop och tänk en sån kedja med Matthew Tkachuk också? och sen givetvis Monahan/Gaudreau på topp med en James Neal. På pappret så kar Flames ett riktigt starkt lag och jag är helt paff att detta lag inte kan vara lägre i odds om man ser till outrights hos lika bookies. Man har tex 2.40 att nå slutspel hos NordicBet och ligger bra till i odds i flera H2Hs som bland annat mot Kings. Pacific kommer bli ganska öppet tror jag och jag ser Flames som mycket bättre än Oilers och med denna truppen ska man dessutom vara bättre än Ducks och kunna slåss om en tredjeplats i Divisionen.

Spelen som är intressanta här är Flames rakt av i en H2H mot Carolina till oddsen 1.80. Här tycker jag rätt odds ska nästan vara prick 1.50ish och man kan också spela Flames att nå slutspel till 2.40 odds som jag tycker är en 50/50 coinflip till oddsen 2.40. Visst hänger mycket på Mike Smith men jag ser en stor stabilitet hos deras backuppsättning och sett till deras jämna division som helt saknar ett riktigt topplag blir det otroligt jämnt och en slutspelsplats här ska väga mindre än i Central/Atlantic numera.

Vem blir Största lyftet i år? Tkachuk

Besvikelsen i år? Dougie Hamilton/Mrazek


Följ mig gärna på twitter @PLUSNHL för speltips och länkar direkt vid inlägg.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt