Speltips: Florida Panthers @ Tampa Bay Lightning - Panthers med bra chanser

NHL 25/9

Derbydags på den Sydöstra delen i Nordamerika och då är det topplaget Tampa Bay som tar emot rivalerna och lillebror Florida Panthers i en träningsmatch som i grunden inte betyder något men som ändå målas upp som något viktigt. Vi är nu i slutskedet av gallringen av rookies och det innebär att en större del av alla som provspelat nu fått åka hem till sina gamla klubbar eller petats ner i AHL/OHL osv.

Med andra ord så är det nu vi får se mer ordinarie lag framöver och det gäller i stort sett alla matcher för denna natten där väldigt många ställer riktigt bra lag. Många i just denna matchen var väldigt med på att Tampa skulle ställa firma Kucherov/Stamkos så det var givet att vi skulle få se Tampa Bays moneyline lina tryckas ner 1.60. Tampa ställer även hela sin bakre topp med Miller, Killorn och Palat och får därmed en vass andrakedja där och detta laget liknar med det ordinarie laget vi kommer få den 4 Oktober.

Men Panthers vill inte va sämre och toppar också givetvis sitt lag och där har vi alltså spelare som Barkov, Huberdeau, Bjugstad, Trocheck, Dadonov, Hoffman, Ekblad och Yandle. Inga dåliga spelare alls och faktum är att Panthers gjort stora framsteg med sin trupp denna säsong och ska man tro spelbolagen så har alltså Panthers en förväntad 94.5 points lina vilket ligger före lag som Flames, Oilers, Avs, Carolina och till och med före Kings. Kanske nhls mest underskattade lag om man ska tro dessa odds som Pinnacle och andra experter gått ut med.

Panthers hade en ganska svajig säsong senast och mycket frågetecken har funnits kring GM och tränare och det är framförallt deras spelsätt som fått starka frågor. Rent ruppmässigt så har dom bra chanser på slutspel och ska man tro oddsen så har dom faktiskt över 50% chans att nåt slutspel men då ska man också komma ihåg att sista platserna i Atlantic är rätt så "lätta" om man mäter mot Central.

Men ska vi blicka tillbaka lite på den här matchen så gäller det att tolka oddsen som finns här. Och det man noterar rätt tidigt är att det är en 6.0 lina i matchen istället för vanliga 5.5 och lägger man ihop 1+1 så får man givetvis 2 och i detta fallet är det en riktigt stark offensiv av Tampa medans man vilar Vasilevskiy till att börja med och därför har Panthers också en bra chans att göra en del mål då man också går ut med sin starkaste trupp man kan. Oavsett om Tampa sitter med hela sin trupp så får vi komma ihåg att det är en träningsmatch och Panthers även maximerar sitt lag här.

Jag skulle värdera Panthers ML ner till 2.20 som korrekt odds och den öppnade på 2.15 och sedan har alla insatser kommit in på Tampa efter reaktionen att Kuch/Stammer kör som redan var inplanerade i oddsen från början men nu har den stora massan börjat spela och då lockar såklart dom mest av allas pengar. Med andra ord tycker jag att öppningsoddsen i matchen var korrekta och rekylen efter alla spel på Tampa gör att det skapats värde på bortalaget här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt