Speltips: Dortmund - Eintracht Frankfurt - De är starkare för dagen

Redlineer,

Dortmund 12/9

Landslagsuppehållet närmar sig äntligen sitt slut och det är dags att fokusera på ligafotbollens återkomst som smyginleder på fredagen då Eintracht Frankfurt gästar Dortmund i Bundesliga. Det är två lag med varsin ny tränare och som båda två har en varsin vinst, kan Eintracht skrälla?

Nico Kovac lämnade ju Frankfurt för Bayern och in som ersättare kom Adi Hutter från Young Boys där han skördat framgångar. Det är en offensiv spelstil Hutter praktikserar, även om det varit ganska tydligt att han försöker hitta en större balans nu i sitt nya lag. Eintracht inledde seriespelet med en 2-0 vinst borta mot Freiburg, trots att man i stort sett var utspelade långa stunder i matchen. Man följde upp det men en hemmaförlust mot Werder Bremen, där man efter ett rött kort i första halvlek på Willems fick se sig besegrade i sista sekund utav matchen.

Det är tidigt att dra några slutsatser, för egen del har jag stor tro på ett tufft år för "Örnarna" och hittills ser varken de offensiva underliggande nummerna imponerande ut, inte heller defensiva. Men då har såklart Willems röda påverkat, men matchen mot Freiburg var verkligen inte bra.

Lite skador har man fortsatt och både Salcedo och nämnde Willems är otillgängliga, medans Rebic har tränat men hans matchform är ännu inte 100%-ig. Abraham och Gacinovic har tränat och bör vara redo för återkomst.

I Dortmund har Favre tagit över efter att ha kommit från Nice, en mer stabil plattform har tagit plats och laget ser ut att tycka om fotboll igen. Nyförvärven Witsel och Delaney har redan tagit plats och visat upp positiva tendenser och detsamma gäller Diallo i mittbackslåset.

Alcacar blev tillslut klar som lagets nummer 9 och har spelat en träningsmatch under uppehållet, han börjar komma i form men är inte helt säker att få starta, men vi kan vänta oss minst ett inhopp. Men när Dortmund har Reus i toppslag och ohämmnad av skadeproblem löser han de flesta tilltänkta problem i offensiven oavsett, vilket syntes mot både RB Leipzig (4-1) och Hannover (0-0) där han var framstående och skapade en hel del, att man gick mållösa därifrån handlade snarare om oflyt.

Tillbaka på ett pånyttfött Westfalenstadion så bör man kunna dra nytta utav att det inte är ett riktigt färdigbyggt motstånd på andra sidan plan, Eintracht känns långt ifrån samma effektiva kontringslag med en nästintill oigenomtränglig defensiv numera, snarare tvärtom och framförallt försvaret ser riktigt darrigt ut. Man kommer inte heller här att lägga sig för djupt, för då kommer man att få problem och det är långt ifrån den uppfattning om Hutter jag fått, man lär snarare försöka att utmana och attackera och om Favre får till sin matchplan rätt här med en typisk lite försiktigare approach och ett mer explosivt, rakare kontringsspel så lär det vara lite omvända roller sett till fjolårets möten där Kovac's Frankfurt utnyttjade svagheterna i det Dortmund som fanns då. I slutändan ser jag Dortmund klart starkare för dagen och med en förväntad matchbild som jag inte alls tror passar bortalaget så är det dem svartgula som får mitt förtroende här.

Dortmund -1.25 spelas till 1.99 hos Pinnacle.

Alla rekar
Borussia Dortmund -1.25
2018-09-14 20:30
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt
6.00 u
5.94 u
Ett inlägg av
Redlineer Redlineer

Senaste speltips från Bundesliga

Alla speltips från Bundesliga
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord