Speltips: Sundsvall-Häcken - Omotiverat stort favoritskap på bortalaget?

Allsvenskanbet,

GIF Sundsvall 14aug

Tjena!

Nåt så sällsynt som att två lag med 5-målsvinster i ryggarna möts på söndagen i matchen mellan Sundsvall och Häcken. Jag tycker att Häcken kanske är lite för stora favoriter här trots den mycket imponerande vinsten mot Djurgården senast.

5 Djurgården 17 8 4 5 24-19 28

6 Malmö FF 17 8 4 5 25-21 28

7 Sundsvall 17 7 5 5 30-21 26

8 Häcken 17 7 4 6 29-17 25

9 Kalmar FF 17 7 2 8 18-19 23

Om någon skulle sagt innan säsongen att Sundsvall skulle ligga före Häcken efter 17 omgångar hade nog den personen blivit idiotförklarad av de flesta. Trots de extrema skillnaderna speciellt i ekonomiskt välmående hos klubbarna är så fallet eftersom Giffarna har presterat väldigt nära sitt max i kombination med att Häcken typ gjort tvärtom. Skillnaden mellan lagen är trots att Häcken har en mycket bättre trupp och kan slänga in spelare från bänken som Sundsvall skulle drömma att ha under förfogande över så har Giffarna skapat ett såpass tryggt grundspel att man kan stoppa in lite vad som helst i laget utan att det märks överdrivet mycket. Man har spelat 4 matcher nu utan vårens kanske bästa spelare i Allsvenskan Romain Gall och ärligt talat saknar man inte honom speciellt mycket hittills. Frontrion med Wilson-Hallenius-Sema är i grym form för tillfället, det såg vi inte minst senast mot Trelleborg där de var inblandad i allt framåt och alla målen i 1-6 vinsten mot Trelleborg. Lägg därtill wingbacken Jonathan Tamimi som växt ordentligt under säsongen som gjorde 1+2 senast och det fina spanska innermittfältet tillsammans med den stabila backlinjen man har. Sundsvall är verkligen ett föredöme för alla klubbar med sämre ekonomiska förutsättningar i allsvenskan, man bygger inte upp ett lag kortsiktigt på lånespelare eller tar för stora ekonomiska risker utan man tar man in spelare man verkligen tror på och som passar in i deras spel.

Häckens 5-0 vinst senast mot Djurgården imponerar väldigt mycket, speciellt eftersom den var välförtjänt och emot ett av de bästa lagen i serien defensivt. Även de två mötena mot ÖSK innan DIF matchen var bra insatser där man för sällsynthetens skull lyckades vinna på bortaplan. Om detta är en tillfällig lite längre topp än vanligt för Häcken i deras berg-och-dalbanefärd genom årets allsvenska eller om man nu hittat rätt i spelet och kommer fortsätta såhär in i mål återstår att se. Faktum kvarstår att Häcken är ett lag som ska vara högre i tabellen än detta och att man nog är i behov av en fin resultatrad in i mål nu om man vill gå in i nästa säsong med en bra känsla. Dessutom ska Andreas Alm jobb utvärderas och för att Häckens ledning ska vara säkra på att han är mannen som ska leda dem åtminstone 2019 också krävs det nog att Häcken ligger bättre än 8:a när vi summerar tabellen i höst. För denna säsong sett till att nå europaspel är till 99% vaskad då man har 8 poäng dit med lag som Malmö, Djurgården, Norrköping och Östersund att passera.

Trots Häckens vinst mot ÖSK borta för två omgångar sedan är det bara botten-nykomlingstrion som är sämre på bortaplan än vad Häcken är. Sundsvall har dessutom bara förlorat mot AIK och ÖFK hemma hittills och sett till spelet i AIK matchen borde man fått med sig minst en poäng där. Vi hade liknande odds på bortalaget för två omgångar sedan när Norrköping var på besök där Sundsvall hade sitt väldigt viktiga innermittfält avstängda. Det blev 1-1 då och nu när Giffarna är fulltaliga mot ett sämre Häcken tror jag att man har goda chanser att ta poäng även denna gång. Jag tycker Sundsvall fortsätter att underskattas och att Häcken är obefogat stora favoriter här och spelar därför Sundsvall +0.25 @2.12Unibet med 1u(flat).

Alla rekar
GIF Sundsvall +0.25
2018-08-19 15:00
GIF Sundsvall - BK Häcken
1.00 u
-1.00 u
Ett inlägg av
Allsvenskanbet Allsvenskanbet

Senaste speltips från Allsvenskan

Alla speltips från Allsvenskan
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord