Ingen lycka på gårdagens bloggspel när FF Jaro och AC Kajaani spelade 3-3, vette fan hur många bloggspel på raken jag missat nu, men många är det. Angående gårdagens match så var första halvleken som Jaro gjorde runt ut sagt värdelös när man förlorade den med 2-0, i sanningens namn borde man ha förlorat den med klart större siffror men målvaktsdebutanten Jonas Edström stod för en rad grymma räddningar. Till andra halvlek kom Jaro sen ut som ett nytt lag och kunde inom dom 2 första minutera kvittera till 2-2 och ännu ta en ledning i den 59:e minuten med 3-2, tyvärr kunde AC Kajaani ännu några minuter efter det kontra in 3-3 vilket också blev slutresultatet. Från gårdagens Ykkönen match flyttar vi en division ner och tar fokus på dagens enda match i Kakkonen.

PEPO Lappeenranta – MP Mikkeli spelstopp 26.07.2018 kl. 17:30

Dagens enda match i Kakkonen bjuder på en toppmatch i grupp A bjuder på en verklig toppmatch när serieledande PEPO från Villmanstrand får serietrean MP från St. Michels på besök till Kimpisen Stadion. Matchen kommer samtidigt att vara PEPO:s 60 års jubileumsmatch och man förväntar sig att en rekordpublik skall komma och följa med matchen.

PEPO som för tillfället leder grupp A i Kakkonen har efter 13 matcher 6 vinster, 6 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 19-10. På hemmaplan har man varit seriens bästa lag såhär långt med 5 vinster och 2 oavgjorda och en målskillnad på 12-3. I förra omgången borta mot MyPa åkte man på säsongens första förlust när man förlorade med 3-1. PEPO har ett lag som redan förra säsongen gjorde bra ifrån sig i Kakkonen och var då nära att ta sig vidare till fortsatt kvalspel om en plats till Ykkönen. Man har som målsättning att inom några år ta steget upp till Ykkönen, viket jag i skrivande stund också tror att man kommer att lyckas med. PEPO har i sin en trupp en mix av en hel del unga lovande lokala spelare och vill man lyfta fram en som gjort bra ifrån sig i år är det 17-årige mittbacken Joel Laitinen, som med största sannolikhet kommer att steget upp till en större klubb. Förutom dom unga lovande lokala spelarna har man genom åren lyckats bra med sina utländska värvningar och fått in spelare i laget som verkligen varit förstärkningar. För några veckor sen åkte man på ett tillfälligt bakslag när anfallaren Edwin Salazar skadade sig, man lyckades dock snabbt värva in förra säsongens stjärnspelare och skyttekung Hermes Palomino som skrev på ett kontrakt med laget som sträcker säsongen ut.

MP har i år haft en bra säsong när man från 13 spelade matcher har 6 vinster, 4 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 22-13. På bortaplan har man från 3 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 13-7. Den enda förlusten på bortaplan kom i säsongens första bortamatch när JIPPO vann med 2-0. Jämför vi denna säsongen med förra säsongen så har man gjort en rejäl ansiktslyftning med tanke på att man klarade nytt kontrakt i Kakkonen förra säsongen tack vare 4 plusmål mot Sudet som var det sista laget från Grupp A som fick ta steget ner till Kolmonen. För tillfället är MP det lag i Grupp A som har den bästa formen när man nu har spelat 7 matcher i rad utan förlust (4 vinster och 3 oavgjorda med målskillnaden 16-7). Till dagens match mot PEPO kommer man att sakna åtminstone avstängde Mikko Hiltunen samt skadade Joonas Kimari, man har också frågetecken för en del spelare som dras med mindre skador enligt lagets tränare Janne Wikman. Liksom PEPO så värvade MP nyligen in en ny anfallare när man skrev ett kontrakt för resten av säsongen med Michael Nzekwe. Nzekwe har under åren gjort bra ifrån sig i dom tidigare finska klubbarna som han spelat för (AC Kajaani och OPS) och har från 151 matcher i Ykkönen & Kakkonen gjort 84 mål. Tillsammans med lagets bäste målskytt Lucas Dos Santos har man nu ett av seriens bästa anfallspar till sitt förfogande.

Tror att vi idag kan få en intressant toppmatch i grupp A. Båda lagen har såhär långt gjort en bra säsong och har en bra fungerande defensiv samt att det hos bägge lagen finns offensivt duktiga spelare sett till nivån på Kakkonen. Har bollat lite mellan två spel val i matchen idag, varav ett av alternativen var under 2.75 mål. Har svårt att se att lagen kommer att gå all out attack idag, utan närmare att man kommer att försöka spela kontrollerat och försöka vänta in att ett av lagen gör ett misstag som man kan straffa på, tyvärr hann oddset sjunka på underspelet under tiden som jag skrev inlägget med ca. 10 punkter. Även om vi har två av seriens bättre lag mot varandra, så tycker jag att PEPO i grunden har ett lite starkare lag till sitt förfogande än vad MP har och ser vi på hur starka PEPO varit på hemmaplan såhär långt in i säsongen så tycker jag man skall ha en fullt godkänd möjlighet att ta en vinst i jubileumsmatchen idag. Mitt spel kommer således att vara PEPO -0.25 AH till oddset 1.86 med 3/5 u hos SBOBet.

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka