Tjena!

Allsvenskan tuffar vidare denna helg, på lördagskvällen möts Dalkurd och Trelleborg i Gävle i ett väldigt viktigt nykomlingsmöte för att vara såhär tidigt på säsongen. Det är två lag som inte helt oväntat ligger i tabellens nedre del, och det skulle nog inte förvåna många om de även ligger där när vi summerar säsongen.

11 Elfsborg           12  4  3  5  15-17  15

12 IFK Göteborg  12  4  1  7  13-20  13

13 Trelleborg      12  3  2  7  11-20  11

14 BP                   12  3  1  8   8-24  10

15 Dalkurd          12  2  2  8  15-23   8

16 Sirius               13  1  2 10  11-32   5

Spontana tanken kring bottenstriden som trots knappt halva säsongen är spelad börjar utforma sig är att Elfsborg med säkerhet och antagligen också Blåvitt inte kommer ha något med den att göra. Detta trots en tro från mig sen innan säsongen att Blåvitts trupp är alldeles för svag för deras självbild, vilket också resulterade i diverse långtidsspel som ser fina ut för tillfället. Hur stora hål man än har och stoppa i föreningen måste man kunna återinvestera en del av Dahlberg-pengarna i spelartruppen, vilket jag tror kan göra mycket. Jag tror också att Dalkurd kan distansera sig lite från träsket tillslut då jag tycker dem är en klass bättre än övriga tre lag därnere. Man tog också sin första seger sen omgång 2 förra helgen vilket säkerligen var väldigt efterlängtat.

Dalkurd som förening har haft en händelserik sommar eftersom tränare Valentic tillsammans med sin assisterande fick lämna inför sista matchen innan uppehållet. Tilltänkt (man vet ju faktiskt aldrig med denna klubb) att ersätta under resterande del av säsongen är Johan Sandahl som var huvudtränare under 2011 och assisterande under 2016 för just Dalkurd. Bra med en förändring innan tabelläget var total katastrof och bra med en tränare som verkar kunna klubben skapligt sen tidigare. Lämnat har dessutom VD Mikael Ahlerup gjort, och klubbens investerare Kawa Junad har stoppat alla extrainvesteringar in i klubben. Spelartruppen har lyckligtvis stannat relativt intakt dock, man har gått skilda vägar med målvakt Abdülaziz Demircan som startade  8/11 matcher under våren, man har även tappat sin mittfältare Heradi Rashidi som fått knapert med speltid under våren till AIK. 

Trelleborg kommer från en klar förlust mot AIK med 1-4 på hemmaplan. 4 mål för AIK var i underkant då man speciellt i andra halvlek hade otroligt lätt att komma till solklara målchanser. Ska Trelleborg ta med något från den matchen är det isåfall första halvlek där man höll rätt jämna steg med AIK. Trelleborg har enligt mig haft en väldigt fin utdelning i poäng för sitt ganska tama spel under våren, rätt sjukt hur man efter våren var 6 poäng före Dalkurd faktiskt om man jämför de bådas insatser spelmässigt. Man ska dock ursäktas lite för det haltande spelet eftersom man hade ett brutalt skadeläge under våren som tack och lov för skåningarna börjar ordna till sig. Väldigt viktigt att man håller Deniz Hümmet skadefri och i form, inget jättefacit hittills på honom med 3 baljor men mkt offensivt hänger på honom och han är faktiskt den enda i laget som gjort fler än 1 mål.

Förra hemmamatchen Dalkurd hade tog man en komfortabel seger med 3-0 mot den tredje nykomlingen BP. Jag hade raka då, och jag ser inte varför det spelet inte skulle vara fint igen. Buya Turay är i fortsatt god form med två mål i den matchen, faktum är att han gjort 7+2 och har alltså gjort eller spelat fram till 9/15 av Dalkurds mål hittills. Imponerande från en spelare vi antagligen inte kommer se i Sverige länge till. Jag tror Dalkurds resa uppåt i tabellen påbörjades mot BP och tror att den fortsätter här, 1.80 får vi på Dalkurd rakBetway och det klickar jag med 1u

Alla rekar
Dalkurd FF
2018-07-14 18:00
Dalkurd FF - Trelleborgs FF
1.00 u
-1.00 u
Ett inlägg av
Allsvenskanbet Allsvenskanbet