Speltips: Kan ett förstärkt SJK II köra över ett Tampere United med dålig form?

Igår fick man äntligen rätt ett bloggspel som en vinst, när OLS vann med 2-1 hemma mot TP-47. Annars också en helt trevlig fredag när maxspelet på JJK-Villiketut hittade lätt hem när man vann med hela 7-0 mot SaPa. Nu flyttar vi då över blicken på lördagens matcher när vi har 2 matcher i Veikkausliiga, full omgång i Ykkönen och Naisten Liiga, en hel del matcher i Kakkonen och några matcher från Kolmonen. Eftersom gårdagens vinnande bloggspel kom från Kakkonen så stannar vi kvar i samma serie och grupp och tar fokus på matchen:

SJK II – Tampere United spelstopp 07.07.2018 kl. 14:00

SJK II som fungerar som utvecklingslag/reservlag för Veikkausliiga laget SJK får idag Tampere United på besök till Oma SpStadion. Hemmalaget SJK ligger för tillfället på en 3:e plats i tabellen med 2 poäng upp till ledande GBK. Tampere United i sin tur ligger för tillfället på en 8:e plats med lika många poäng som lagen på placeringarna 8-11.

Om SJK har haft en tung säsong i Veikkausliiga så har deras utvecklingslag haft en desto bättre säsong i Kakkonen, vart man steg till efter att förra säsongen ha vunnit Kolmonen gruppen Vaasa ja Keski-Pohjanmaa. SJK/Akatemia har en bra mix av unga lovande spelare och vid framförallt hemma matcherna har man också fått in bra med förstärkningar från första laget. På hemmaplan har man såhär långt varit seriens starkaste lag när man från 6 matcher har 4 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust med målskillnaden 13-6. Till dagens match har den officiella öppningselvan inte ännu kommit ut, av någon konstig orsak då den normalt brukar finnas tillgänglig 4 h före avspark. Truppen som man tagit ut till matchen har dock kommit ut och den innehåller flera spelare från första laget som fått bra med speltid i årets Veikkausliiga, förutsätter att dessa spelare kommer idag att finnas i öppningselvan och inte på avbytarbänken. Spelarna med erfarenhet från Veikkausliiga är följande: Jesse Öst, Vahid Hambo, Robbie Malolo, Maximo Tolonen, Daniel O’Brien & Arttu Aromaa.

Tampere United som var ett av dom stora lagen i Finland i början av 2000-talet när man blev finska mästare åren 2001 2006 & 2007, har haft en mindre trevlig historia efter det. Året 2011 blev man uteslutna från all fotbollsverksamhet i Finland efter oklarheter med deras ekonomi. Fansen för Tampere United grundade då ett eget fotbollslag som fick namnet TamuU-K och inledde sin klättring uppåt i seriesystemen. Året 2016 bytte laget namn igen tillbaka till Tampere United och samma säsong tog man klivet upp till Kakkonen, var man nu spelar sin andra säsong.

Säsongen såhär långt för Tampere United, som före säsongen räknades som ett lag som skulle kunna överraska, har varit helt klart en besvikelse. De dåliga resultaten som man visat upp ledde till att laget för ett tag sedan bytte tränare när Leroy Maluka tog över ansvaret och blev spelande tränare. Någon direkt nytändningen har laget inte fått under Malukas ledning när man förlorat alla 3 matcherna som man spelat. I grunden har Tampere United ett helt bra lag, som man skall klara av att placera sig på den övre halvan av tabellen. Man har dock under säsongen haft svårt att vinna dom jämna matcherna och samtidigt haft problem med skador i truppen. Till dagens match mot SJK kommer man att sakna bl.a. följande spelare p.g.a. skador: Eetu Rahkola, Radwan Moussa & Matisa Stark.

För mig skall ett SJK som är förstärkt med flera spelare från första laget vara stora favoriter i dagens match mot ett Tampere United som har haft svårt att få med sig resultaten i årets serie. Lägger man ännu till att SJK som sagt är seriens bästa hemmalag med Tampere United från sina 5 spelade borta matcher har såhär långt 1 oavgjord och 4 förluster med målskillnaden 1-9, så minskar det inte i alla fall på favoritskapet för SJK. Så för mig skall SJK II vara gigantiska favoriter i dagens match vilket gör att jag väljer att spela SJK II -1.0 AH till oddset 1.75 med 5/5 u hos bet365, dvs ett maxbet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt