Speltips: Kan Kemi lösa mål mot ett defensivt svagt IFK Mariehamn?

Senaste bloggspelet som spelades i torsdags slutade i en förlust, när bottenlaget TiPS stod för en stor skräll och spelade 2-2 borta mot HJK i Naisten Liiga. Annars så var torsdagen äntligen en helt ok dag som slutade i ca +10 u. Förhoppningsvis kan man avsluta den sista veckan i juni på ett positivt sätt så man kommer åtminstone när +-0 resultat denna månaden som inte varit direkt häftig. Finska fotbollen är nu tillbaka efter midsommarhelgen och vi har bl.a. 3 matcher i Veikkausliiga under måndagen, var jag valt att ta en närmare blick på en av matcherna.

IFK Mariehamn – PS Kemi spelstopp 24.06.2018 kl. 17:30

Veikkausliiga bjuder under måndagen på en intressant match när två lag i stort poängbehov ställs mot varandra på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Hemmalaget IFK ligger för tillfället på en 10:e plats i Veikkausliiga med 12 poäng efter 15 matcher och en målskillnad på 19-31. Bortalaget PS Kemi ligger en placering under IFK Mariehamn med 11 poäng efter 14 matcher o. ch en målskillnad på 14-25.

Säsongen såhär långt har varit en ordentlig uppförsbacke för IFK Mariehamn som inte i något skede har fått sitt spel att fungera på ett tillfredställande sätt. I förra matchen som spelades i onsdags blev man utspelade borta mot VPS och förlorade matchen med 4-0. Man är för tillfället laget med den sämsta formen i Veikkausliiga när man har 4 raka förluster och från sina sju senaste matcher har lyckats ta endast en poäng när man den 26 maj spelade 1-1 borta mot SJK. Den största enskilda orsaken till att man ligger var man ligger i tabellen är att man har varit alltför svaga i det defensiva spelet, vilket 31 insläppta mål på 15 matcher talar sitt tydliga språk om. Man har i grunden ett bra mittbackspar till sitt förfogande i Kristian Kojola & Ivan Tatomirovic, tyvärr så hjälper det inte när man har för tillfället Veikkausliigas två svagaste målvakter till sitt förfogande i unga Marc Nordqvist & Aapo Lepola som inte har lyckats göra dom avgörande räddningarna vilket samtidigt skulle ge laget en chans till att vinna dom jämna matcherna.

PS Kemi har inte gjort många besvikna när man ser på tabellplaceringen och var man rankades före säsongstarten. Före säsongen startade så var dom flesta eniga om att PS Kemi skulle vara det lag som slutar på sista plats i årets Veikkausliiga, när oddsen på den låg runt 1.50 strecket om jag inte minns helt fel. Säsongen såhär långt har inte direkt varit någon dans på rosor för Kemi, som mer eller mindre bytte hela laget efter förra säsongen. Stora problemet hos Kemi har liksom IFK Mariehamn varit att man gör för många misstag i det defensiva spelet och släpper in lätta mål vilket i sin tur leder till att man får jobba i uppförsbacke hela tiden. Ser man dock på dom senaste tidernas resultat så tycker jag att Kemi har börjat spela upp sig och gett dem själv en ärlig chans till att klara nytt kontrakt även denna säsongen, kanske också till och med utan kvalspel. Från sina 5 senaste matcher har man 2 vinster, 1 oavgjord och två 1-0 förluster mot RoPS i förra omgången och borta mot FC Inter. I dom senaste matcherna har man överlag sett spelmässigt helt bra ut och lyckats med att skapa en hel del chanser framåt också. Till matchen mot IFK Mariehamn kommer PS Kemi att få tillbaka två spelare från skador när viktige mittbacken Victor Shevchenko och yttern Kevin Mombilon återigen står till tränare Jari Åhmans förfogande, man har dock frågetecken för offensive spelaren Kevin Tano som skadade sig i senaste matchen mot RoPS.

Om vi ser på tidigare statistik mellan dessa två lag när Kemi har besökt Mariehamn så är det en klar fördel IFK Mariehamn som vunnit alla 4 tidigare matcherna med en total målskillnad 9-2. Tror personligen att IFK Mariehamn får jobba betydligt hårdare denna gång för att lyckas ta sin 5 raka vinst hemma mot PS Kemi. Var/är lite lockad av att spela PS Kemi vinst som finns till runt 5 ggr pengarna på diverse bolag, då jag tycker att Kemis spe sett klart bättre ut i dom senaste matcherna än vad IFK Mariehamns spel har gjort. Väljer dock, enligt mig, ett lite mera safe spel här i matchen och tar sikte på mållinan var PS Kemi över 0.75 mål ger 1.80 i odds hos Pinnacle vilket jag tar med 3/5 u. Hade själv förväntat mig att linan skulle ligga på 1.0 mål här i matchen, med tanke på att IFK Mariehamn har hela säsongen haft svåra problem i defensiven och förtillfället släppt in minst 1 mål i sina 7 senaste matcher.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.